DVBBS

maandag 10 februari 2014
Alexander Strack van Schijndel

Interview: DVBBS



DVBBS is booming business! Afgelopen jaar bestormden de broers Chris en Alex André de hitlijsten met hun wereldhit ‘Tsunami’. Dat het niet bij een hitje bleef, bewezen ze met hun vervolgtrack ‘Stampede’. Ook die plaat wist wekenlang hoge noteringen op ‘Beatport’ te scoren. En niet alleen het produceren gaat hen voor de (wervel)wind, ook op feesten en festivals zijn ze niet meer weg te denken. Sinds hun eerste festivaloptreden op ‘Electric Zoo’ is ‘DVBBS ‘hot’ in de dance scene. Nu hun nieuwe wapenfeit met Vinai, ‘Raveology’ net is uitgebracht, zocht Guestzone ze op. Wie zijn deze ‘new kids in town?’

 

Over hun eigen muziek
Jullie track ‘Raveology’ is net uitgekomen, kunnen jullie daar wat over vertellen?
Alex: “Meteen bij de release bereikte hij na dag 1 al plek nummer 20 op Beatport. En gisteren stond hij op nummer 5. Volgens mij gaat het wederom weer de goede kant op,” grinnikt hij.

Jullie lijken dus wederom goud in handen te hebben. Hoe is het avontuur allemaal begonnen? 
Chris:  “Op jonge leeftijd zijn we eigenlijk al begonnen. We maakten altijd veel lol in het maken van muziek. Een paar jaar geleden zijn we opgepikt door de platenmaatschappijen en sindsdien is het allemaal in een stroomversnelling gegaan.”

Wie jullie soundcloud bijvoorbeeld bekijkt, komt erachter dat jullie voormalige sound en smaak heel anders was. Hoe zit dat?

Alex: “Ja dat klopt. Op de energieke , ravende platen kregen we  juist enorm veel positieve feedback. We besloten daarom ons daar meer op te gaan focussen. Maar zoals je kunt zien, houden we van verschillende stijlen muziek. En ik denk dat je dat duidelijk kan terughoren in onze oude tracks en sets.”

Chris : “Het heeft denk ik ook te maken met onze opvoeding. We zijn vaak verhuist waardoor we in aanraking kwamen met andere landen en culturen. We zijn geboren in Nederland en hebben gewoond in Griekenland en de Verenigde Staten. Ik denk dat we daarom bijvoorbeeld ook meer muziek weten te waarderen.’’ Zo luisteren we allebei graag naar ‘Red Hot Chilipeppers’ en de band ‘Blink’.”

Alex: “Ook punkrock kan ik waarderen.”

Hoe zouden jullie eigen sound omschrijven?
Chris: “Progressive (house) met een eigen originele sound.”

Over hun persoonlijkheden en dj leven

De mannen achter DVBBS zijn nog redelijk onbekend voor het grote publiek. Hoe zouden jullie jezelf omschrijven?

Alex: “Cool , relaxed en laid back guys.”

Chris voegt toe: “En ‘high energy kids’! Ook als cultureel veelzijdig en als gewone, toegankelijke jongens. We praten met iedereen, wie of wat je bent maakt ons echt niet uit.”

En hoe is jullie rolverdeling binnen DVBBS?
Chris: “bedenkt en schrijft de vocalen. Ik produceer de track’’ We vullen en voelen elkaar goed aan zowel op- als offstage.”  Alex knikt instemmend. 

Jullie zijn in korte tijd heel erg bekend geworden. Wat bevalt jullie vooral aan het artiestenleven? En wat niet?
Alex: “Je komt overal. En die invloed en impact die je hebt op mensen. Je kunt mensen echt raken in hun gevoelsleven. Toen we ‘Tsunami’ uitbrachten kregen we ongelooflijke reacties binnen van fans.”

Chris: “Een fan schreef bijvoorbeeld dat dankzij ‘Tsunami’ zijn hele leven positief is veranderd. Door die energieke flow van onze plaat raakte hij aan de praat met een leuke meid waardoor zijn leven er nu compleet anders uitziet. En elke keer wanneer hij de plaat  weer hoort, beleeft hij weer die positieve herinnering.”

Alex: “De blije reacties van fans, de energie die vrijkomt bij optredens, het zijn dingen die ons enorm motiveren. Daar doen we het voor. Het helpt je om door te gaan ook al hebben we het nog zo druk. Afgelopen zomer deden we bijvoorbeeld op ons hoogtepunt 45 shows in één maand. We toerden de hele maand rond in een bus van het ene naar het andere feest. Het was gekkenhuis! Gelukkig zijn we allebei verslaafd aan het draaien. 
Nadeel van het draaien is dat het moeilijk is om goed te kunnen slapen en gezond te leven vanwege ons slechte leefritme.”

Jullie dj-leven kent inderdaad momenteel enorme drukte. Is het denken jullie naast de vele optredens en reizen en de continue druk om te presteren en te produceren überhaupt mogelijk om er een relatie op na te houden? 

Chris wijst: “Alex komt er net uit eentje.”

Alex: “Ik denk wel dat het mogelijk is maar het is lastig om het te onderhouden. Ze moeten echt begrijpen wat we aan het doen zijn en wat het voor ons betekent.”

Chris: “Ik denk dat open relaties eerder tot de mogelijkheden behoren.”

En hoe zit dat met jullie vrienden dan? 

Chris: “We skypen veel”
Alex: “Door ons schema zijn we bijvoorbeeld 5 maandenlang van huis weggeweest. Het maakt het lastig allemaal, maar we maken er zeker tijd voor vrij.”

Chris knikt instemmend: “ze begrijpen waarom we het doen en wat het voor ons betekent. Dj worden en zijn, wie krijgt tenslotte de kans nou om dit te mogen doen? Maar ze krijgen er ook veel van ons voor terug. We plaatsen ze op gastenlijsten van onze feesten en ze kunnen met ons mee naar de dikste party’s.”

Over hun optredens en collega’s

Over dikste party’s gesproken. Op welke gig zijn jullie het meest trots en waarom?

Chris: “Electric Zoo, het was onze eerste keer op een groot festival. We waren toen nog redelijk onbekend en waren als eerste geboekt op een klein podium.”

Alex vervolgt: We dachten vooraf, daar komt niemand ons bekijken. Toen we bezig waren, stroomde onze stage echter al snel bomvol. Achteraf hoorde we dat we de Mainstage leeg hebben gespeeld. Iedereen was bij ons gaan staan. Dat gaf ons een geweldige boost.”



Wat is het gekste wat jullie ooit met je fans hebben meegemaakt?

Chris: “Ik denk ons verblijf in Italië. Het was de eerste keer dat we buiten Amerika gingen optreden. Onderweg naar de stad kwamen we vast te staan in een menigte mensen. 5000 uitzinnige fans hadden ons kennelijk opgewacht en omringden onze bus. De politie had uiteindelijk drie straten moeten afsluiten. Crazy”

En van wie zijn jullie zelf fan?

Chris: “Avici. Ik houd er echt van waar hij mee bezig is.” 

Alex denkt wat langer na: “Ik denk Showtek”

En wat beschouwen jullie als favoriete platen van je collega’s?

Alex: “Er zijn zoveel dingen die ik goed vind eigenlijk. Bijvoorbeeld ‘My name is Skrillex EP.’ Of de plaat ‘Epic’ van Quintino & Sandro Silva.

Chris: Ik vind ‘Booyah’ van Showtek echt geweldig. Net als de meeste van hun producties trouwens.

Tot zover de broers Chris en Alex André van ‘DVBBS’. Daags na het gehouden interview lijken ze definitief een naam te vestigen in de dance scene. ‘Raveology’ bereikt de eerste plaats 1 in de Beatport hitlijsten. Op 8 maart kun je ze zelf in Nederland bewonderen in de Ziggo Dome tijdens Don't Let Daddy Know in Amsterdam. Althans als je een kaartje hebt weten te bemachtigen, want de show is al weken uitverkocht. De boys van ‘DVBBS’ zijn really booming!


Interviewer: Alexander Strack van Schijndel



Foutje gezien? Let us know!


Guestzone is weer terug aan de top!

Members nemen soms de moeite om ons te bedanken voor de gewonnen gastenlijstplekken en/of vrijkaarten, wat wij natuurlijk erg leuk vinden.

Check een aantal van de reacties.



Maak kans op een Marshall Emberton draadloze speaker twv €126!

Maak kans op een draagbare Marshall Emberton - Draadloze Speaker!


De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben wij 139.291 vrijkaarten verloot onder onze members.

Dat zijn er ruim 800 per maand. En dat al bijna 15 jaar lang!

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.


Je maakt bovendien direct kans op een draagbare Marshall Emberton waterdichte speaker twv €126!

De Emberton gebruikt True Stereophonic, een unieke vorm van multidirectioneel geluid van Marshall met een absolute 360 ° -geluidservaring waarbij elke plek een sweet spot is.

Met 20+ uur van speeltijd kan je urenlang genieten van het superieure geluid van Marshall. Met een gewicht van slechts 0,7 kg is deze lichtgewicht luidspreker sterk en veerkrachtig, met een extreem duurzaam en gebruiksvriendelijk ontwerp waardoor deze speaker geschikt is voor elke gelegenheid.

Al member?

Uiteraard maak jij dan ook kans. Log in en controleer of alle gegevens zijn ingevuld en up-to-date zijn.
Maak extra kans door een leuke/originele reactie te schrijven onder onze Facebookpost.



Vrijkaarten voor de beste events en festivals!

De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben we 139.291 vrijkaarten verloot onder onze members.

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.

Nieuws


Meedoen met de winacties?


Hoe kan ik meedoen met de winacties?

Al ruim 10 jaar verloten we iedere maand ruim 1.000 vrijkaarten! De kans om vrijkaarten te winnen bij Guestzone is dan ook heel groot.


Populaire Winacties

Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Inloggen


member organisatie
Of login met je emailadres



Beveiligd door reCAPTCHA.
Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Member account aanmaken


member organisatie


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Zakelijk account aanmaken


member organisatie


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone
Vul het e-mailadres in waarmee je bij ons bent ingeschreven.






Beveiligd door reCAPTCHA.
Wachtwoord wijzigen
vul hieronder 2x je nieuwe wachtwoord in

Uitnodigingen
Hier informatie over winactie
Deelnames 0
Afmelden?
Wanneer je geen gebruik kunt maken van deze winactie, meld je dan zsm af zodat wij nog iemand anders blij kunnen maken.



Let op: het is verboden om jouw gewonnen aan te bieden en/of te verkopen. Klik hier voor meer informatie.

Win vrijkaarten!
Koppel jouw mobiele nummer.

Kosten
€0,40 per deelname per winactie.

Koppelen via telefoon
Klik op de link van de code en verstuur het bericht naar 4004.

Koppelen via laptop/pc
Verstuur op je mobiel de code via een sms naar 4004.

Code
Telefoonnummer herstellen

Via Mobiel?
Klik op de link van de code zodat deze automatisch wordt geïmporteerd naar je telefoon. Druk daarna op 'verstuur'.


Zit je achter een PC?
Ga op je mobiel naar 'berichten', toets de onderstaande code in en verstuur de sms naar 4004


De code:

Nieuw nummer koppelen

Klik op de link van de code. Die wordt dan automatisch geïmporteerd in de app 'berichten'. Verstuur het bericht.

CODE:

Je kunt ook handmatig de code intoetsen en de sms versturen naar 4004


Akkoord met sms om te winnen

Als je meedoet aan een winactie en je wint krijg je hiervan een SMS. Deze kost geld.

Klik hier voor meer informatie.
Premium service
Update service
Ontvang een berichtje wanneer wij belangrijk nieuws hebben. Zo blijf je altijd op de hoogte.
E-mailadres wijzigen
E-mailadres valideren
Klik op onderstaande button om een nieuwe mail te versturen zodat jij je mailadres kunt bevestigen.

Let op!
Wanneer je de mail niet direct kunt vinden, check dan je spambox.
Wachtwoord wijzigen
Type hieronder je nieuwe wachtwoord in

Account verwijderen
Je kunt je account verwijderen