Interviews

RAM: "Voor mij is trance een levensstijl"

maandag 13 maart 2017
Danouschka De Haas

Interview: RAM: "Voor mij is trance een levensstijl"



Een pioneer van de trance waarbij emotie centraal staat. Tijdens A State of Trance spraken wij met Ram Boon, beter bekend als RAM over zijn rol in de trancescene, toekomstplannen en de mooie/minder mooie momenten die deze producer meegemaakt heeft.

Wij ontmoeten RAM nadat hij een waanzinnige set gedraaid heeft op het 138 podium. "Hoe het met mij gaat? Ja, op events als deze gaat het altijd goed met me! Heb net mogen draaien en het was écht fantastisch. Heb zelf nog niet echt tijd gehad om andere DJ’s te checken, maar ga zo nog wel even richting de Psy stage. Vini Vici wil ik ook erg graag zien!"

Uiteraard kwam de volgende vraag ook voorbij. Armin presenteert wekelijks zijn tune of the week. Welke tune stond deze week bij RAM op repeat? "Pfoe zeg hé, dat is een lastige. Nee, wacht. Ik heb er één. Ik heb laatst een remix mogen doen voor Ahmed Romel zijn track ‘City of Life’. Dat is mijn favourite tune of the week!"

We gaan even terug in de tijd met RAM. Hoe kwam hij in contact met het genre trance? "Dat was in 1989. Iemand vroeg mij toen een keer mee naar een feestje. Was ergens in zo’n warehouse. Vond het eerst allemaal maar vaag, maar ben uiteindelijk toch gewoon meegegaan. Uiteindelijk kwam ik uit in één of ander donker hol met een paar krakende boxen. Echter werd toen wel veel goeie dance muziek gedraaid en was het liefde op het eerste gezicht voor mij. Daarna meteen elke week naar feestjes gegaan en dat heeft zich ontwikkeld tot waar ik nu sta." 

Je hoort het van vele liefhebbers; trance is iets moois. Hoe bijzonder is trance voor deze producer? "Het is voor mij echt alles. Ik kan mij de tijd niet heugen dat ik geen trance geluisterd heb. Dat is nou zo’n 25 jaar. Trance is veel meer dan muziek voor mij. Het is uitgegroeid tot een levensstijl." RAM heeft niet echt één inspiratiebron, maar meerdere. "Van alle soorten muziek eigenlijk wel. Je pikt overal wat dingen uit waar je iets mee kunt doen. Zo krijg je eigenlijk overal wel inspiratie van."



In het verleden heeft RAM een periode samen gedraaid met producer Bas Abels onder de naam DJ Bas & Ram. "We zijn 14 jaar samen geweest, hebben mooie dingen meegemaakt maar zijn op een gegeven moment gewoon uit elkaar gegroeid. Hij ging meer de house kant op en ik was van de trance. Toen hebben we besloten om allebei onze eigen weg in te slaan en solo een nieuwe uitdaging te beginnen. Dat is absoluut de beste keuze geweest. Voor mij heeft het alleen maar beter uitgepakt. Als je namelijk een duo vormt maar je staat er allebei niet meer goed in, dan heeft het geen zin om door te blijven gaan. Dus de juiste oplossing voor ons was om te stoppen."

De sound van RAM is een sound die vele goed kennen. Wanneer wij vragen om zijn sound in één zin te omschrijven, vat hij het precies samen zoals wij dat ook zouden doen. "Emotionele, gevoelige en energieke trance."

De emotie in RAM zijn tracks is altijd te voelen. Bij één track in het bijzonder, waar de producer ook het meest trots op is. "Inkoppertje! Ramelia, een eerbetoon aan mijn overleden vrouw. Buiten dat het een mooie track is staat deze ook het meest naar mijn hart." De vocalen voor deze track zijn ingezongen door Susana. "Susana kende mij en Ramelia, wat het dus nog persoonlijker maakte. Ze heeft het echt fantastisch gedaan!"

Als producer reis je over de hele wereld en kom je op de meest mooie plekken. Echter ben je wel veel minder thuis. Welk land voelt voor RAM als thuiskomen, wanneer hij on the road is? "Eigenlijk heel veel plekken. Argentinie vind ik geweldig. Maar ook plekken als Mexico, Thailand en Australie en Amerika. Als je zoveel reist, leer je overal ook mensen kennen. Dat zorgt er natuurlijk ook voor dat je je sneller thuis voelt."

Als wij vragen naar een favoriet optreden wat hem bij is gebleven, vertelt Ram ons dat hij alle evenementen eigenlijk even bijzonder vindt. "Dat is een lastige. Het gaat mij niet om de grote van een evenement, maar om het publiek en de sfeer die er hangt. Dat kan natuurlijk op een avond als deze zijn tijdens A State of Trance waar duizenden mensen los gaan, maar ook gewoon een klein feestje in een club met 200 man. Als het publiek lekker los gaat op je muziek. Dat zijn de dingen die mij het meest bij blijven."

Naast het produceren en draaien, heeft RAM ook een grote rol in Grotesque. "Samen met een vriend van mij zijn wij met Grotesque begonnen. We zijn klein begonnen met feestjes in The Factory voor 600/700 man. En nu doen we feestjes in de Maassilo in Rotterdam voor zo’n 3000 man. Daarnaast hebben we er ook nog 3 labels bij én een radio show. Wat dus heel klein begon, is uitgegroeid tot een heus platform waar ik erg trots op ben." Als wij hem de keuze voorleggen tussen het organiseren van events of het draaien, geeft hij snel een duidelijk antwoord. "Draaien, 100 procent zeker! Draaien is absoluut mijn eerste passie."

Wat kunnen wij van RAM verwachten dit jaar? "Wij zijn druk bezig met het label uitbreiden en evenementen. We gaan een interntionale clubtour doen namelijk, super leuk! Daarnaast gaan we in Nederland ook weer veel shows doen met Grotesque, hebben stage hostings op festivals en ik ga ook nog met mijn eigen tour op pad. Ook komen er een paar mooie nieuwe platen aan. Het wordt een druk jaar!"

De standaard afsluiter van elk interview die wij geven. Wat wil RAM meegeven aan zijn fans op Guestzone? "Volg je gevoel en haal alles uit het leven. Volg je hart en heb plezier!"



Een mooie quote om het interview mee af te sluiten. Wij hebben heel veel respect voor deze producer en kijken uit naar een mooie toekomst voor hem met veel nieuwe muziek!

Nieuwsgierig naar RAM zijn set tijdens A State of Trance? Check ‘m hier!

Foto's: ALDA Events


Interviewer: Danouschka De Haas

Meer info evenement




Foutje gezien? Let us know!


Guestzone is weer terug aan de top!

Members nemen soms de moeite om ons te bedanken voor de gewonnen gastenlijstplekken en/of vrijkaarten, wat wij natuurlijk erg leuk vinden.

Check een aantal van de reacties.



Maak kans op een JBL Charge 5 Bluetooth speaker!

Maak kans op een draagbare JBL Charge 5 Bluetooth speaker!


De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben wij 139.097 vrijkaarten verloot onder onze members.

Dat zijn er ruim 800 per maand. En dat al bijna 15 jaar lang!

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.


Je maakt bovendien direct kans op een draagbare JBL Charge 5 Bluetooth speaker twv €159,99!

Water- en stofdicht ontwerp, staat garant voor 20 uur afspeeltijd en brengt een ongeëvenaarde JBL Signature Pro Sound.

Al member?

Uiteraard maak jij dan ook kans. Log in en controleer of alle gegevens zijn ingevuld en up-to-date zijn.
Maak extra kans door een leuke/originele reactie te schrijven onder onze Facebookpost.



Vrijkaarten voor de beste events en festivals!

De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben we 139.097 vrijkaarten verloot onder onze members.

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.

Nieuws


Meedoen met de winacties?


Hoe kan ik meedoen met de winacties?

Al ruim 10 jaar verloten we iedere maand ruim 1.000 vrijkaarten! De kans om vrijkaarten te winnen bij Guestzone is dan ook heel groot.


Populaire Winacties

Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Inloggen


member organisatie
Of login met je emailadres



Beveiligd door reCAPTCHA.
Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Member account aanmaken


member organisatie


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Zakelijk account aanmaken


member organisatie


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone
Vul het e-mailadres in waarmee je bij ons bent ingeschreven.






Beveiligd door reCAPTCHA.
Wachtwoord wijzigen
vul hieronder 2x je nieuwe wachtwoord in

Uitnodigingen
Hier informatie over winactie
Deelnames 0
Afmelden?
Wanneer je geen gebruik kunt maken van deze winactie, meld je dan zsm af zodat wij nog iemand anders blij kunnen maken.



Let op: het is verboden om jouw gewonnen aan te bieden en/of te verkopen. Klik hier voor meer informatie.

Win vrijkaarten!
Om mee te kunnen doen met onze winacties koppel je jouw mobiele nummer aan je account. Door deel te nemen aan de winacties maak je kans op vrijkaarten en gastenlijstplekken.
Kosten
Je betaalt €0,40 voor het koppelen van je mobiele nummer en voor iedere deelname aan een winactie. Dit zijn éénmalige kosten (geen abonnement). Prijzen zijn inclusief BTW.

Ben je jonger dan 18 jaar?
Vraag toestemming aan je ouders!
Koppelen via telefoon
Klik op de link van de code zodat deze wordt geïmporteerd naar je telefoon. Verstuur het bericht naar 4004.

Koppelen via laptop/pc
Verstuur op je mobiel onderstaande code via sms naar 4004.

De code:


Voorwaarden

Check hier de spelvoorwaarden.

De Reclamecode SMS- en Mobiel Internet Dienstverlening en de Gedragscode SMS-en Mobiel Internet Dienstverlening zijn van toepassing.
Telefoonnummer herstellen

Via Mobiel?
Klik op de link van de code zodat deze automatisch wordt geïmporteerd naar je telefoon. Druk daarna op 'verstuur'.


Zit je achter een PC?
Ga op je mobiel naar 'berichten', toets de onderstaande code in en verstuur de sms naar 4004


De code:

Nieuw nummer koppelen

Klik op de link van de code. Die wordt dan automatisch geïmporteerd in de app 'berichten'. Verstuur het bericht.

CODE:

Je kunt ook handmatig de code intoetsen en de sms versturen naar 4004


Akkoord met sms om te winnen

Als je meedoet aan een winactie en je wint krijg je hiervan een SMS. Deze kost geld.

Klik hier voor meer informatie.
Premium service
Update service
Ontvang een berichtje wanneer wij belangrijk nieuws hebben. Zo blijf je altijd op de hoogte.
E-mailadres wijzigen
E-mailadres valideren
Klik op onderstaande button om een nieuwe mail te versturen zodat jij je mailadres kunt bevestigen.

Let op!
Wanneer je de mail niet direct kunt vinden, check dan je spambox.
Wachtwoord wijzigen
Type hieronder je nieuwe wachtwoord in

Account verwijderen
Je kunt je account verwijderen