Login | Aanmelden | Help | Adverteren
Logo Guestzone

Pinkpop ziet de kans dat Pinkpop doorgaat steeds kleiner wordenDe kans dat Pinkpop deze zomer kan doorgaan wordt steeds kleiner. De directeur van het festival, Niek Murray, zegt dat. Donderdag werd bekend dat het kabinet 300 miljoen euro extra uittrekt voor het garantiefonds van de culturele sector, maar dat geldt enkel voor evenementen vanaf 1 juli. Pinkpop zou dit jaar van 18 tot en met 20 juni zijn.

"Met de toezegging dat het pakket vanaf 1 juli is - we moeten de details nog afwachten - is het steeds realistischer dat het festival niet doorgaat", vertelt Murray, sinds september directeur, toen oprichter Jan Smeets terugtrad als directeur. "Het is prettig dat we gehoord worden als evenementenbranche, maar voor ons is het jammer."

Murray vraagt zich dan ook vooral af waarom de regeling pas vanaf 1 juli geldt. "Weet het kabinet meer dan wij? Kan er sowieso niets voor 1 juli?", vraagt hij zich af. "Dan zouden we dus moeten gaan verplaatsen, iets anders doen of het festival in een andere vorm organiseren. Maar dat zou echt heel jammer zijn na vijftig geweldige jaren", vertelt hij. "De kogel is nog niet door de kerk, maar de kans dat we in juni op Pinkpop staan zoals het bedoeld was, wordt kleiner en kleiner."  

Festivalliefhebbers kunnen dit jaar ook het populaire Britse festival Glastonbury vergeten. De organisatie ervan liet donderdag weten dat het ook dit jaar door de voortdurende coronacrisis definitief is afgelast.   (ANP)

Bron: Trouw


 
         
  Aanmelden
Contact
Back to Top
Huisregels
Algemeen
  Partyorganisatie
Algemeen
  Algemeen Over ons
  Member
Adverteren   Spelregels Het Team
 
Vacatures   Privacy Partners
    Helpdesk   Copyright FAQ