Login | Aanmelden | Help | Adverteren
Logo Guestzone

Eindhoven krijgt nieuwe club: HAVEN neemt intrek in Dynamo-pand

 
Na een mysterieuze guerrilla-actie met een boot in het stadscentrum, dinsdag, gonsde het deze week al rond, nu is het definitief. Eindhoven krijgt een nieuwe uitgaansclub: HAVEN. De club krijgt een vaste plek in Dynamo, met een eigen ingang aan de zijkant van het pand, een specifieke programmering en een eigen uitstraling.
De start is in januari.

HAVEN verwijst expliciet naar de straatnaam waarin de ingang komt: de Smalle Haven. De poort die normaal gesproken dienst doet als nooduitgang van Dynamo, zal vanaf januari het clubgedeelte ontsluiten. Daarnaast symboliseert de naam een 'avontuurlijke aanmeerplek voor uitgaanders die graag de onbekende muzikale wateren opzoeken', aldus de bedenkers van het club-concept. HAVEN is bovendien ook internationaal te gebruiken.

De komst van HAVEN is het resultaat van een al langer bestaande behoefte binnen Dynamo aan een betere profilering van het uitgaansprogramma. "Op muziekgebied heeft Dynamo van oudsher een sterke metal-uitstraling. Ons dance- en nachtprogramma raakte daardoor wat ondergesneeuwd. Het had nog geen duidelijke plek in de stad", aldus Susan van de Wittenboer, manager van Dynamo.

Dat heeft ook te maken met het gebouw aan het Catharinaplein. "Ons pand is mooi en functioneel in de breedte, maar mist met de entree en het grote atrium een echte club-uitstraling. Door het gebouw letterlijk en figuurlijk te 'kantelen', met 's nachts een andere ingang die je direct de underground en het beton van de club binnen brengt, gaan we dat veranderen."

Daarnaast krijgt HAVEN eigen communicatiekanalen op onder meer Instagram en Facebook. Nu gaan de berichten over de dance- en nachtprogrammering nog op in de grote stroom van de algemene Dynamo-kanalen.

De muzikale programmering van HAVEN zal zeer divers zijn maar focust op relatief onbekende stijlen, die elders in de stad en regio nog niet of nauwelijks vertegenwoordigd zijn. Ieder weekend moet in de club iets nieuws te ontdekken zijn; van dub tot techno, van psy trance tot dubstep en van hardcore tot deep house . De Kelderzaal van Dynamo zal daarbij het kloppend hart vormen.

Diverse collectieven, vele reeds actief bij Dynamo, zullen HAVEN-avonden voor hun rekening nemen. Te denken valt aan De Missie, RIOT, BPM, Keldernacht, Bunker Bass en Dubhoven. Daarnaast zet de club de deur nadrukkelijk open voor opkomende organisatoren met verrijkende ideeën voor het Eindhovense nachtleven. "Talentontwikkeling krijgt, zowel voor als achter de schermen, een stevige poot binnen HAVEN."

De eerste evenementen onder de HAVEN-vlag vinden plaats vanaf januari. "We hebben er vertrouwen in dat we dan qua coronavirus weer in wat rustiger vaarwater zitten." Op 29 januari is de grote opening . Diverse collectieven bundelen dan de krachten voor een evenement in alle zalen dat, indien de corona-maatregelen het toelaten, de klok rond gaat.

 
         
  Aanmelden
Contact
Back to Top
Huisregels
Algemeen
  Partyorganisatie
Algemeen
  Algemeen Over ons
  Member
Adverteren   Spelregels Het Team
 
Vacatures   Privacy Partners
    Helpdesk   Copyright FAQ