Login | Aanmelden | Help | Adverteren
Logo Guestzone

Wat betekent de 2G en 3G regel straks voor evenementen?

 
Het kabinet is bezig met het wettelijk mogelijk maken van de uitbreiding van de coronatoegangsbewijzen om op die manier ervoor te zorgen dat over drie weken de samenleving weer zo veilig mogelijk open kan. Ondernemers krijgen dan de mogelijkheid om te kiezen voor 2G of 3G, maar wat houdt dat nu precies in voor het bezoeken van festivals?

Wanneer 2G en waneer 3G?
Wanneer een organisatie kiest voor 3G (wat inhoudt dat mensen dus zijn getest, gevaccineerd of genezen zijn van het coronavirus) dan moet er een vaste zitplaats toegewezen worden. Is een vaste zitplaats niet mogelijk, zoals bij festivals, dan zal de organisatie moeten kiezen voor de 2G regel. Dit houdt in dat alleen gevaccineerde en mensen die genezen zijn van covid toegang kunnen krijgen.

Bij evenementen en festivals is het dus een grote kans dat mocht dit straks wettelijk mogelijk zijn dat je alleen een festival kan bezoeken wanneer je gevaccineerd of genezen bent van het virus.

2G
3G
Volledig gevaccineerd
Volledig gevaccineerd
Genezen van coronabesmetting
Genezen van coronabesmetting
 
Negatief getest op corona (afgelopen 24 uur)

Op vrijdag 3 december zal het kabinet besluiten of dit daadwerkelijk wordt doorgezet en de huidige regels opnieuw beoordelen.

 
         
  Aanmelden
Contact
Back to Top
Huisregels
Algemeen
  Partyorganisatie
Algemeen
  Algemeen Over ons
  Member
Adverteren   Spelregels Het Team
 
Vacatures   Privacy Partners
    Helpdesk   Copyright FAQ