Login | Aanmelden | Help | Adverteren
Logo Guestzone

vorige volgende

Interview Sam FeldtTropical House wordt steeds populairder in de hele wereld en ook zeker in Nederland. Bakermat, Robin Schulz en Klingande zullen bij veel mensen een belletje doen rinkelen. Sam Feldt misschien nog niet, maar als het aan ons ligt wordt deze man Booming, geloof ons maar. Wij hadden de kans om Sam te spreken tijdens Spinnin Sessions op Nikki Beach in Miami. Sam Feldt heeft een hele drukke week in Miami met maar liefst 7 boekingen.

Je hebt pas geleden getourd door de USA, hoe was dat?
“Heel vet was dat. We hebben 12 shows door de Verenigde Staten en Canada gedaan. Het was echt cool om te doen, maar ook super zwaar. Mooi om te zien was dan ook dat iedereen helemaal uit zijn dak ging tijdens de shows. Daar krijg je zoveel energie van dat is met geen pen te beschrijven”.  

Binnenkort staat er ook een tour door Europa op het programma met Thomas Jack. Wat kan het publiek van jullie verwachten?
“De tour door de VS was ook samen met Thomas Jack. De combinatie tussen ons werkt gewoon heel goed. Hij maakt ook tropical house, maar dan iets rustiger. Het sluit gewoon heel goed bij elkaar aan. Ik ga veel nieuwe platen draaien. Ik heb in totaal iets van 6 á 7 nieuwe releases op de plank liggen en die komen er de komende tijd allemaal aan.  

Hoe bereid je je dan voor op zo een tour?
“Om eerlijk te zijn helemaal niet. Ik zorg er wel voor dat ik uitgeslapen aan de tour begin en dat ik de juiste dingen inpak. Je kunt je eigenlijk niet voorbereiden. Als je hier gaat staan en er staan maar 10 man, dan moet je heel anders draaien dan wanneer er 10.000 man staan. Je kunt je wel een beetje voorbereiden, maar ik denk dat je de beste set draait als je in het moment meegaat.  

Je bent relatief gezien een nieuw gezicht in de scene. Welke boeking is jou tot nu toe het meest bijgebleven?  
“Ik denk sowieso de hele VS tour. Het publiek is hier zo anders. Er is een heel groot verschil met Nederland. Als ik daar sta te draaien ben ik gewoon een dj en de mensen dansen en drinken wat. Hier in de VS is het meer als een concert. De mensen zijn hier echt voor jou. Je hoeft nog geen plaat gedraaid te hebben of de mensen gooien al dingen op het podium of roepen je naam. Je ziet het hier ook in Miami. Iedereen gaat helemaal uit zijn dak. Ieder land heeft zijn eigen uitgaanscultuur en de daarbij behorende zaken. Dat vind ik mooi om te zien.

Op welk festival of feest zou je echt nog eens willen staan?  
“Ik zou het wel cool vinden om volgend jaar in Miami een eigen feest te hebben. Verder sta ik deze zomer op een aantal grote en vette festivals waar ik de namen helaas nog niet van bekend mag maken. Dus ik ga er voor om een eigen feest te hebben met de artiesten die ik uitkies, met mijn sound en dat het vol staat. Dat lijkt mij wel een behoorlijke mijlpaal.

In Nederland staat Tropical House nog een beetje in de kinderschoenen. Hoe kom dat?
“Tropical House is een benaming die Thomas Jack een beetje heeft bedacht. Het hoeft van mij niet zo te heten. Bakermat, Klingande en Robin Schulz doen in feite hetzelfde. Het is meer melodieuze house en geen deephouse. Het moet denk ik allemaal nog een beetje groeien. Een feit is wel dat die twee tracks van Robin Schulz verleden jaar enorme hits zijn geweest en dat geldt ook voor de tracks van Klingande en Bakermat. “

Je maakt eens in de zoveel tijd een mixtape. Waar haal jij de inspiratie vandaan en hoe kom je aan je tracks voor je mixtape?
“Die haal ik eigenlijk overal vandaan. Ik luister veel verschillende soorten muziek en daar haal ik inspiratie vandaan. Daarnaast krijg ik demo’s toegestuurd, maar vaak zat loop ik ook dingen tegen het lijf die ik vet vind. Een samensmelting van allemaal soorten muziek eigenlijk.Wie zijn jouw muzikale voorbeelden?
“Ik denk dat ik dan toch meer de kant op ga van een folkbank als Mumford and Sons of singer/songwriter Jack Johnson. Dat vind ik super cool. Ik kijk breder dan de dj scene. Ik haal mijn inspiratie ook niet uit die wereld. Ik kijk ook niet echt naar wat andere artiesten doen.  

Welke muzikale doelen heb je jezelf nog gesteld?  
“Ik wil graag een album maken, maar dat zal pas over een jaar zijn. Dat lijkt me sowieso cool. Er komt een nieuwe plaat uit genaamd Midnight Hearts. Maar het belangrijkste is denk ik om mijn muziek naar een groter publiek te dragen, meer de radio bereiken en ervoor te zorgen dat meer mensen mijn muziek kennen."

Wat zijn naast muziek nog meer je passies en hobby’s?
“Voordat ik met draaien begon bouwde ik websites. Ik was eigenlijk best wel een nerd haha. Ik ben designer en video-editter geweest. Ik was altijd al heel creatief bezig. Daarnaast squash en fitness ik veel, maar muziek maken en draaien blijft toch mijn hoofdding. Ik ga er vol voor en als dit het niet wordt, dan heb ik altijd wat achter de hand.”

Wat zou jij nog graag tegen de lezers van Guestzone zeggen?  
“Vooral als je de muziek vet vind die ik en andere artiesten maken in mijn genre, help ons dan mee om dit bij het grote publiek te krijgen. Stuur het door naar je vrienden en als er een feest is betaal dan een paar euro en laat zien dat je ervoor wil gaan. Vooral in Nederland ook, want het is een supervette stroming. Gewoon wat meer diversiteit dan alleen maar de techno en hardstyle feesten in Nederland. “
 

Reporter: Alex Van Leeuwen 
         
  Aanmelden
Contact
Back to Top
Huisregels
Algemeen
  Partyorganisatie
Algemeen
  Algemeen Over ons
  Member
Adverteren   Spelregels Het Team
 
Vacatures   Privacy Partners
    Helpdesk   Copyright FAQ