Login | Aanmelden | Help | Adverteren
Logo Guestzone

vorige volgende

Interview David Gravell: "Er komt gewoon vette trance aan!"De meeste liefhebbers van de trance melodieën weten van het bestaan af van de jonge producer David Gravell. In 2013 debuteerde deze producer met zijn track Bulldozer en krijgt veel support van de grote namen uit de trance wereld. 2016 was ook een heel belangrijk jaar voor Gravell. Tijd om eens bij te kletsen en terug te blikken waarom dit jaar zo speciaal was voor hem.

Hi Danny! Hoe is het?

Hi! Gaat supergoed. Ben lekker druk bezig met nieuwe muziek maken. Er komen vette dingen aan in 2017!

We kennen je natuurlijk allemaal als David Gravell. Hoe ben je op deze naam gekomen?
Ik was op zoek naar een naam waarmee je internationaal ook door kon breken. Nu heet ik zelf Danny de Graaf en is mijn tweede naam David. Dus ik heb eigenlijk dat een beetje omgebouwd en een internationale twist gegeven. En nou moet ik eerlijk zeggen, het werkt en gaat heel goed.

2016 is bijna ten einde. Hoe kijk jij terug op dit jaar?
Het was voor mij een heel belangrijk jaar! Heb de overstap van Armada Bookings naar David Lewis Productions gemaakt en dat ik genomineerd was voor 2 IDMA’s (beste Trance act & beste Breakthrough act wereldwijd), zet je toch wel even aan het denken. Maar in 2016 heb ik vooral veel dingen geleerd music wise en heb ik ook heel veel toffe shows mogen doen, kortom een jaar waar ik trots op mag terug kijken =)

Tofste festival waar je dit jaar hebt mogen draaien?
Ik heb twee hoogtepunten. Ik trapte dit jaar af bij A State of Trance in de Jaarbeurs, wat echt een waanzinnige ervaring was. Ook heb ik dit jaar op Ultra Europe mogen draaien in Kroatië. Als ik echt moet kiezen, ga ik toch voor ASOT. Het is zo bijzonder om te zien hoeveel fans over de hele wereld speciaal naar ASOT Utrecht komen om jou te zien optreden. Het is een grote gathering van Trance fans wereldwijd wat toch wel een special feeling geeft.

Als je de trance-wereld in een zin zou mogen omschrijven, hoe zou deze zin eruit zien?
Pfoe, deze vind ik wel lastig. Ik denk namelijk dat dit genre niet in één zin te omschrijven is. Trance heeft namelijk van zichzelf iets magisch. Vooral als je kijkt naar de oudere trance die Armin van Buuren, Tiesto en Ferry Corsten vroeger draaide. Echter, als ik nu kijk naar Armin dan zie je toch altijd een trouwe fan-base die altijd naar zijn shows blijft komen vanwege de muziek. Snap je? Ik weet niet zo goed hoe ik het moet omschrijven. Het is gewoon magisch.

Vertel ons eens iets over je nieuwe track Neverland?
Ik wilde een plaat maken die een anthem gevoel achter zou laten. Door mijn oude en nieuwe stijl samen te combineren ben ik uitgekomen op de plaat zoals hij nu is. Daarnaast heb ik mij laten inspireren door filmmuziek, wat je ook terug hoort in de plaat.Waar haal je inspiratie vandaan voor je tracks?
Eigenlijk overal! Als ik thuis ben of onderweg en ik hoor een melodie die ik tof vindt, heb ik een programma op mijn telefoon waarmee ik dat op kan slaan zodat ik het uiteindelijk in de studio weer kan gebruiken.

Met wie zou je nog heel graag een collab willen maken?
Ik zou heel graag met Armin van Buuren samen willen werken. Dat is als Trance producer/act toch wel een bucketlist ding. En als we outside de box gaan denken dan Hans Zimmer, je kent hem wel, de man die eigenlijk bijna alle filmmuziek componeert (Batman, Inception, Gladiator enzo). Lijkt mij heel bijzonder om met deze man samen te werken.

Wat kunnen we verwachten van David Gravell in 2017?
Veel! Allereerst komt mijn allereerste mix-compilatie eraan, waar ik erg enthousiast over ben! Daarnaast liggen er ook genoeg platen klaar om te releasen. Ik heb veel samen gewerkt met vocalisten, dus een paar mooie vocale platen liggen klaar! Er komt gewoon hele vette trance aan!

Heb je nog een mooie quote/levensmotto voor je Guestzone fans?
Ja, dat heb ik wel! Gewoon jezelf blijven. Vooral als je het werk wilt gaan doen wat ik nu doe, is het gewoon belangrijk om jezelf te zijn en te blijven.

Reporter: Danouschka De Haas 
         
  Aanmelden
Contact
Back to Top
Huisregels
Algemeen
  Partyorganisatie
Algemeen
  Algemeen Over ons
  Member
Adverteren   Spelregels Het Team
 
Vacatures   Privacy Partners
    Helpdesk   Copyright FAQ