Aankomend weekend is het alweer tijd voor Dancefair. Het weekend voor (aanstormend) DJ talent met de beste masterclasses, seminairs, Q&A’s en heel veel meer. Zo kan je al je vragen stellen voor bijvoorbeeld je administratie, bij de Q&A’s vragen stellen aan je favoriete DJ’s & producers, in een andere zaal kan je alles kopen wat een DJ, MC of band nodig heeft om muziek te kunnen maken en is er van alles te zien en te beleven. Ook als je al enige ervaring hebt is Dancefair een begrip.

Of je nou in een band speelt, MC bent of wilt worden, een opleiding zoekt in de muziekindustrie, DJ en/of producer bent: er is voor ieder wat wils. Genoeg te zien, te vragen en te leren. Dancefair staat bekend om zijn goede sfeer, behulpzaamheid en voor velen is dit dé beurs waar zij echt wat aan kunnen hebben. Bij de demodrop kan je het hele weekend demo’s afgeven, feedback krijgen en ook jouw muziek laten horen bij verschillende labels. Maar voor Dancefair echt van start gaat hebben wij de eer om even een paar vragen te stellen aan niemand minder dan The Melody Man: Hardstyle DJ Frontliner.

Dit jaar geef jij niet één masterclass maar gewoon twee. Is dit om de eventuele 'schade' te herstellen nadat je zoveel vertraging had opgelopen vorig jaar omdat(waardoor?) je niet kon komen of ben je gewoon zo enorm enthousiast dat je het in één masterclass bij The Next level gewoon niet redt?
Vertraging is gelukkig niet iets wat heel vaak gebeurt en Japan was één groot feest maar dit was natuurlijk wel precies het verkeerde moment om met een vertraagde vlucht te maken te krijgen, ze hebben het tot het einde spannend gehouden, maar helaas veranderde een vertraging van 50 minuten in een vertraging van 8 uur en redde ik daardoor Dancefair niet meer. Was er kapot van want Dancefair is maar 1 keer per jaar en ik help zo graag upcoming producers. Ik mocht het van de organisatie goed maken met 2 masterclasses, tussendoor wel even met het vliegtuig naar Zwitserland maar ik ga ervan uit dat KLM ervoor zorgt dat ik op tijd terug ben

Nu weten wij wel dat jij echt één van de meest technische DJ's en producers bent maar wat is voor jou dan echt 'The Next Level' ?
Een doorontwikkeld eigen geluid. Ik hamer hier altijd op, er is al een Noisecontrollers, er is al een Ran-D of Brennan Heart, daar hebben we er niet meer van nodig. Goed kunnen produceren is belangrijk, creativiteit een vereiste. Ik kan namelijk iedereen leren om goed te produceren maar creatief zijn, dat komt van binnenuit of niet. Ik leg het technische aspect altijd uit zodat ze de mogelijkheid krijgen hun creativiteit te verkennen, de reden dat ik ook een samplepack heb uitgebracht.

Wat kunnen wij van jou verwachten tijden deze masterclass van de zaterdag op Dancefair en wat kunnen de mensen morgen verwachten tijdens deel twee. Moeten de mensen morgen ook echt perse terug komen om zo niets te hoeven missen?
NATUURLIJK, haha, nee hoor het valt wel mee, ik zie natuurlijk het liefste allebei de dagen mijn zaaltje vol dus kom vooral beiden dagen maar dag 1 ga ik gewoon alles laten zien over 1 van mijn grootste hits, Indestructible, gemaakt met Katt Niall. Spoiler alert: Mijn seminar zal de kick off zijn van een remix competition. Voor dag 2 ben ik net een Facebook campagne gestart daarbij mag mijn publiek kiezen waar mijn seminar over zou gaan, ik verwacht dat dat op een kick tutorial uit gaat komen.In een genre zoals Hardstyle vinden veel veranderingen plaats. Je hebt ontzettend veel keuze en elke artiest is anders en heeft zijn of haar eigen sound. Je hebt natuurlijk Euforisch, RAW & Early maar ondertussen heb ik ook al Industrial RAW voorbij zien komen (Q-base). Welk nieuwe subgenre zou Frontliner kunnen ontwikkelen?

Ik doe altijd lekker mijn eigen ding, al mijn tracks zouden sowieso al niet binnen 1 subgenre passen, zou er dus geen kunnen bedenken

Ik zie altijd één hele duidelijke regel/zin voorbij komen bij interviews of als kopje bij jouw naam en foto. ''Frontliner draait volgens zijn eigen regels''. Wat zijn deze regels en welke van deze regels zou jij mee kunnen geven aan aanstormend talent die graag van jou willen leren?
Volg je eigen pad, meng je onder leuke mensen. Zorg dat je goed in je vel zit. Misschien is dit voor mij makkelijk praten mijn vrouw is mijn manager dus over het zakelijke gedeelte hoef ik mij niet druk te maken, wat mij de vrijheid geeft me alleen op het leuke te richten: muziek maken en een beetje Facebooken. Voor upcoming producers is dit minder makkelijker, denk aan publishers, rechtsvormen van je bedrijf, de registratie van je werk, al je artwork en fotoshoots, er komt gewoon super veel bij kijken en als je niet op let heb je ook nog eens zo een verkeerd contract getekend, iets wat ook mij is overkomen. Betrek je familie en vrienden bij jouw onderneming en ga met elk contract naar een advocaat toe voordat je dat tekent. Als beginnend producer mag je echt al eisen stellen, de bottomline is dat ze jouw muziek nodig hebben.

In hoeverre kijk jij naar feedback & kritiek op bijvoorbeeld Facebook en andere Social Media? - Dan vooral : Laat jij je beïnvloeden door kritiek en hoe ga je hiermee om?

Gelukkig krijg ik zeker voor een hardstyle DJ heel weinig kritiek. Ik heb de laatste tiid weleens gehoord dat ze mijn nieuwe werk wat teveel 1 richting op vinden gaan. Dat neem ik heel serieus en mijn volgende productie zal dus ook weer een andere kant op neigen. Ik ben ooit mijn campagne For The People gestart en al die verkleedpartijen ben ik wel zat, maar ik sta nog steeds achter de gedachte, zonder mijn fans zou ik niet bestaan en daarom respecteer ik ze genoeg om hun mening niet naast me neer te leggen en dus met een nieuwe knaller te komen!

Hoe ben jij zelf begonnen?
Toen ik jong was in DOS, met impuls tracker, gewoon lekker experimenteren.
Wat vindt een grote bekende DJ nou eigenlijk het beste?
- Om soms lekker helemaal gepamperd / verwend te worden of gewoon als normaal persoon behandeld te worden?
Ik zie mezelf als iemand die de mazzel heeft dat een hele hoop mensen mijn muziek leuk vinden, voor de rest ben ik gewoon een normale jongen. Maar ik denk dat de meeste grote DJs liever helemaal gepamperd worden. Ik zie het zoveel om me heen, businessclass stoelen in vliegtuigen en flessen champagne on stage.

Wie of wat inspireert jou het meest om Hardstyle de produceren en te draaien?
Hardstyle is voor mij zo’n bijzonder genre, ik kan er al mijn creativiteit in kwijt en daarmee bezig zijn is mijn inspiratie eigenlijk al.

Andere DJ's luisteren bijvoorbeeld onwijs veel naar Dubstep, rock & hiphop en halen hier inspiratie uit hoe doe jij dit?

Ik kijk naar de reactie van het publiek als ik mijn eigen tracks draai, het is zo vet om mensen los te zien gaan op jouw eigen producties, daar haal ik keer op keer weer inspiratie uit. Niet zozeer uit een ander genre dus.

Laatste vraag als afsluiting
Als je 1 wens mag doen. Op welk gebied dan ook, qua muziek of in je privé leven buiten het DJ zijnde om. Wat zou deze wens dan zijn?

Ik zou toch echt nog steeds graag een boerderij willen hebben, lekker de ruimte om je heen, eindelijk mijn paarden naar huis. In mijn carrière heb ik niets te wensen, ik sta op de dikste podia over de hele wereld en ik ontmoet de leukste mensen. Wat wil iemand nou nog meer?

Ben je nu nog nieuwsgieriger geworden? Er zijn nog een aantal kaarten beschikbaar. De Masterclasses van Frontliner vinden plaats op zaterdag 13 februari om 17.45u en zondag 14 februari om 17.45u in The Next Level area. Wie weet tot Dancefair!

Interviewer: Barbara InpijnFoutje gezien? Let us know!
Agenda Dancefair

Win Apple Airpods

Heb jij al een memberaccount bij ons?

De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben wij 129.181 vrijkaarten verloot onder onze members.

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.

Je maakt bovendien direct kans op nieuweApple Airpods twv €279!

Win Apple Airpods!


Al member?

Uiteraard maak jij dan ook kans. Log in, controleer of alle gegevens zijn ingevuld en nog up-to-date zijn.


Nieuws


Meedoen met de winacties?


Hoe kan ik meedoen met de winacties?

Al ruim 10 jaar verloten we iedere maand ruim 1.000 vrijkaarten! De kans om vrijkaarten te winnen bij Guestzone is dan ook heel groot.


Winacties

Logo Guestzone
inloggen aanmelden
of met email
Logo Guestzone
member organisatie

Of via email


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone
member organisatieakkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone
Vul het e-mailadres in waarmee je bij ons bent ingeschreven.


Beveiligd door reCAPTCHA.
Member Login
Wachtwoord wijzigen
vul hieronder 2x je nieuwe wachtwoord in

Uitnodigingen
Hier informatie over winactie
Deelnames 0
Afmelden?
Wanneer je geen gebruik kunt maken van deze winactie, meld je dan zsm af zodat wij nog iemand anders blij kunnen maken.Let op: het is ten strengste verboden om jouw gewonnen aan te bieden en/of te verkopen. Klik hier voor meer informatie.
Telefoonnummer koppelen

Via Mobiel?
Klik op de link van de code zodat deze automatisch wordt geïmporteerd naar je telefoon. Druk daarna op 'verstuur'.


Zit je achter een PC?
Ga op je mobiel naar 'berichten', toets de onderstaande code in en verstuur de sms naar 4004


De code:

Telefoonnummer herstellen

Via Mobiel?
Klik op de link van de code zodat deze automatisch wordt geïmporteerd naar je telefoon. Druk daarna op 'verstuur'.


Zit je achter een PC?
Ga op je mobiel naar 'berichten', toets de onderstaande code in en verstuur de sms naar 4004


De code:

Nieuw nummer koppelen

Klik op de link van de code. Die wordt dan automatisch geïmporteerd in de app 'berichten'. Verstuur het bericht.

CODE:

Je kunt ook handmatig de code intoetsen en de sms versturen naar 4004


Akkoord met sms om te winnen

Als je meedoet aan een winactie en je wint krijg je hiervan een SMS. Deze kost geld.

Klik hier voor meer informatie.
Premium service
Update service
Ontvang een berichtje wanneer wij belangrijk nieuws hebben. Zo blijf je altijd op de hoogte.
E-mailadres wijzigen
E-mailadres valideren
Klik op onderstaande button om een nieuwe mail te versturen zodat jij je mailadres kunt bevestigen.

Let op!
Wanneer je de mail niet direct kunt vinden, check dan je spambox.
Wachtwoord wijzigen
Type hieronder je nieuwe wachtwoord in

Account verwijderen
Je kunt je account verwijderen