InterviewsGecko, Koala, Pikachu of zijn nieuwe Bunnydance… elke muziekliefhebber weet om welke artiest het gaat als deze dierentuin aan tracks voorbij komt in de hitlijsten: Oliver Heldens, een relatief jonge dj die het laatste jaar absoluut zijn stempel heeft gedrukt op de dance-scene. Als een van de grondleggers van de stroming ‘Future House’ kunnen wij dan ook niet wachten om deze pionier tijdens Sensation – The Legacy te spreken.

Hoe voelt het voor jou om op Sensation te staan tussen al deze grote namen?
“Dat voelt super goed. Ik heb er altijd al van gedroomd. Het grappige is eigenlijk dat ik 7 of 8 jaar geleden, toen ik begon met house muziek luisteren en maken, Fedde Le Grand, Laidback Luke en Sander van Doorn echt drie van mijn voorbeelden waren. Dus het is wel heel grappig en tof om daar nu tussen te staan.”

Sinds Gecko in 2014 ben jij natuurlijk behoorlijk succesvol geworden. Wat is het gaafste dat jij tot nu toe hebt meegemaakt in jouw carrière?
“Uhm… Ik heb echt veel leuke dingen meegemaakt. Maar het gaafste was wel nummer 1 zijn in Engeland. Daar ben ik wel heel blij mee, omdat dat natuurlijk het eerste teken was dat het internationaal ook goed gaat.”

Hoe bereid jij je voor op shows?
“Ik ben in principe altijd wel voorbereid. Ik heb altijd veel eigen tracks die ik draai en maak ook veel edits en remixen zelf.”

Bepaal je van te voren dan al welke tracks je gaat draaien?
“Nee, dat niet, maar ik heb wel altijd genoeg liggen wat ik kan laten horen.”

Veel van jouw tracks zijn gebaseerd op dierennamen. Hoe kom je daarop?!
“Het begon met Gecko… dat was een track die eigenlijk heel anders klonk dan de normale remixen die er zijn. Dus toen wilde ik er ook een gekke naam ervoor hebben. Toen dacht ik ‘Weetje? Ik doe wel een gekke dierennaam!’. Ik dacht dus aan ‘gek’ – gecko. En zo is het eigenlijk begonnen.”

Heb jij zelf eigenlijk huisdieren?
“Nee. Die zijn allemaal dood nu volgens mij. Ik had cavia’s, maar die zijn er helaas niet meer.”

Droomde jij er vroeger, toen je huisdieren nog leefden, al van om dj te worden?
“Ja. Zeker wel. Ik wilde altijd al iets creatiefs doen. Ik ben ook heel technisch, maar ik wilde altijd al iets nieuws creëren. Vroeger wilde ik daardoor altijd architect worden of designer, maar toen ontdekte ik dus het muziek maken. Ik vond dat direct heel leuk, dus ben dat gaan doen.”

Had je ooit gedacht dat je zo succesvol zou worden daarin?
“Ehm.. ja en nee. Ja, ik wist dat het mogelijk was als je goed je best deed. Maar nee, omdat het toch vaak een kleine kans is.”

Heb je er veel dingen voor opzij moeten zetten?
“Ja zeker wel. Ik heb echt wel heel veel uren thuis in mijn slaapkamer zitten produceren, terwijl ik ook gewoon had kunnen chillen met vrienden toen.”

Hoe bewaak je de balans dan nu je zo succesvol bent tussen je carrière en je privé-leven? Neem je vrienden mee naar shows?
“Dat is heel lastig. Ik neem soms wel vrienden en familie mee. Nu is mijn broertje er bijvoorbeeld ook bij. Maar het is wel heel moeilijk, want ik heb nu helemaal geen ‘basis’ qua omgeving; ik ben altijd op pad, hooguit een week per maand in Nederland. Het is natuurlijk wel leuk dat je overal nieuwe mensen ontmoet, dat is ook een hele ervaring. Van iedereen kun je wel iets leren!”

Kun je ons iets vertellen over jouw toekomstplannen? Wat wil je nog graag doen? En wat zit eraan te komen?
“Eigenlijk wat ik nu doe, maar dan groter denk ik! In principe is mijn doel om eigen shows te kunnen doen in mooie, grote clubs of venues. Het draaien voor een publiek dat echt voor jou komt is heel tof. Dat ben ik nu eigenlijk al aan het doen, maar ik wil dat nog iets groter doen. Ik wil mijn eigen concept met gast dj’s.”

Is dat iets waar je nu al aan het werken bent?
“Ja! Zo had ik bijvoorbeeld een eigen Heldeep stage op Summerfestival in Antwerpen. Hier stonden al gast dj’s geprogrammeerd. Heldeep is natuurlijk het concept (ook bekend van de podcast).”Jij bent een van de grondleggers van ‘Future House’. Wat vind je zelf van deze benaming voor de muziekstroming?
“Ja, ik vind het wel een goede benaming. Het is natuurlijk gebaseerd op de oude house, maar dan heel nieuw. Ik ben ook heel trots dat ik dan een van de pioniers daarin ben.”

Hoe zie jij de toekomst voor je over vijf jaar?!
“Heel positief! Ik zie mezelf altijd gewoon muziek maken, maar wel steeds vernieuwen… Niet dat het over vijf jaar nog steeds hetzelfde klinkt.”

Zou jij zelf ooit talent gaan begeleiden?
“Ja. Dat ben ik nu al een beetje aan het doen met Heldeep. Voor Heldeep Radio krijg ik per week iets van 300 tot 400 promo’s van onbekende talenten. Die luister ik eigenlijk allemaal en ik kies er altijd een paar uit die ik verwerk in de show.”

Oké, dan is het nu tijd om jou als persoon iets beter te leren kennen!

Favoriete televisie serie?
“Ik kijk nooit tv!”

Favoriete computerspel?
“FIFA, dat speel ik af en toe nog steeds.”

Favoriete drankje?
“Spa rood met citroen”

Favoriete eten?
“Ik vind veel dingen heel lekker, maar dan zeg ik toch wel Aziatisch. Vooral Chinees of Thais.”

Zomer of winter?
“Lente! Niet te warm, niet te koud.”

Welke muziek staat bij jou thuis op in de woonkamer?
“Eigenlijk zou ik veel dingen van Heldeep Radio ook thuis in mijn vrije tijd luisteren. Ik vind die Engelse house heel vet en bijvoorbeeld ook drum n bass en dubstep. Maar ik vind hardstyle ook heel tof! Popmuziek vind ik ook heel leuk, Maroon5, Sam Smith enzo.”

Wat is jouw allergrootste droom?
“Die heb ik niet. Gewoon dat ik heel mijn leven lang nog gelukkig kan zijn. Dat gaat nu hartstikke goed. Van muziek maken en lekker veel doen, word ik heel gelukkig! Ik zou in de toekomst bijvoorbeeld wel een iets betere balans willen hebben, dat ik iets meer thuis kan zijn.”

Als het aan ons ligt, mag Oliver in ieder geval nog héél lang door gaan met muziek maken. Zijn recente track ‘Shades Of Grey’ met Shaun Frank en Delaney Jane klinkt dan ook een heerlijke zomerhit! Interviewer: Alexander Strack van Schijndel

Meer info evenement
Foutje gezien? Let us know!
Gloednieuwe Apple Airpods Pro's

Win gloednieuwe Airpods Pro's


De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben wij 136.116 vrijkaarten verloot onder onze members.

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.

Je maakt bovendien direct kans op nieuwe Apple Airpods twv €159!

Met meer gesprekstijd, het activeren van Siri met je stem en een los verkrijgbare draadloze oplaad case zijn AirPods ongeëvenaard goed. Haal ze uit de case en ze zijn klaar voor al je devices. Doe ze in je oren en ze maken meteen verbinding, zodat jij kunt genieten van geweldig geluid. Alles gaat als vanzelf.

AirPods configureer je met een simpel tikje. Daarna gaan ze automatisch aan en blijven ze altijd verbonden.1 De rest gaat net zo gemakkelijk. Ze detecteren wanneer je ze in hebt. En pauzeren wanneer je ze uitdoet. Of je ze nu met je iPhone, Apple Watch, iPad, Mac of Apple TV gebruikt, de ervaring is altijd indrukwekkend.

Al member?

Uiteraard maak jij dan ook kans. Log in en controleer of alle gegevens zijn ingevuld en up-to-date zijn.


Vrijkaarten voor de beste events en festivals!

De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben we 136.116 vrijkaarten verloot onder onze members.

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.

Nieuws


Meedoen met de winacties?


Hoe kan ik meedoen met de winacties?

Al ruim 10 jaar verloten we iedere maand ruim 1.000 vrijkaarten! De kans om vrijkaarten te winnen bij Guestzone is dan ook heel groot.


Populaire Winacties

Logo Guestzone

Inloggen


member organisatie
of met email

Logo Guestzone

Member account aanmaken


member organisatie
Of registreer met email


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone

Zakelijk account aanmaken


member organisatieakkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone
Vul het e-mailadres in waarmee je bij ons bent ingeschreven.


Beveiligd door reCAPTCHA.
Member Login
Wachtwoord wijzigen
vul hieronder 2x je nieuwe wachtwoord in

Uitnodigingen
Hier informatie over winactie
Deelnames 0
Afmelden?
Wanneer je geen gebruik kunt maken van deze winactie, meld je dan zsm af zodat wij nog iemand anders blij kunnen maken.Let op: het is verboden om jouw gewonnen aan te bieden en/of te verkopen. Klik hier voor meer informatie.

Win vrijkaarten!
Om mee te kunnen doen met onze winacties koppel je jouw mobiele nummer aan je account. Door deel te nemen aan de winacties maak je kans op vrijkaarten en gastenlijstplekken.
Kosten
Je betaalt €0,40 voor het koppelen van je mobiele nummer en voor iedere deelname aan een winactie. Dit zijn éénmalige kosten (geen abonnement). Prijzen zijn inclusief BTW.

Ben je jonger dan 18 jaar?
Vraag toestemming aan je ouders!
Koppelen via telefoon
Klik op de link van de code zodat deze wordt geïmporteerd naar je telefoon. Verstuur het bericht naar 4004.

Koppelen via laptop/pc
Verstuur op je mobiel onderstaande code via sms naar 4004.

De code:


Voorwaarden

Check hier de spelvoorwaarden.

De Reclamecode SMS- en Mobiel Internet Dienstverlening en de Gedragscode SMS-en Mobiel Internet Dienstverlening zijn van toepassing.
Telefoonnummer herstellen

Via Mobiel?
Klik op de link van de code zodat deze automatisch wordt geïmporteerd naar je telefoon. Druk daarna op 'verstuur'.


Zit je achter een PC?
Ga op je mobiel naar 'berichten', toets de onderstaande code in en verstuur de sms naar 4004


De code:

Nieuw nummer koppelen

Klik op de link van de code. Die wordt dan automatisch geïmporteerd in de app 'berichten'. Verstuur het bericht.

CODE:

Je kunt ook handmatig de code intoetsen en de sms versturen naar 4004


Akkoord met sms om te winnen

Als je meedoet aan een winactie en je wint krijg je hiervan een SMS. Deze kost geld.

Klik hier voor meer informatie.
Premium service
Update service
Ontvang een berichtje wanneer wij belangrijk nieuws hebben. Zo blijf je altijd op de hoogte.
E-mailadres wijzigen
E-mailadres valideren
Klik op onderstaande button om een nieuwe mail te versturen zodat jij je mailadres kunt bevestigen.

Let op!
Wanneer je de mail niet direct kunt vinden, check dan je spambox.
Wachtwoord wijzigen
Type hieronder je nieuwe wachtwoord in

Account verwijderen
Je kunt je account verwijderen