Interviews

‘Een cheesy biografie is niet op mij van toepassing’
 
In Utrecht kan het haast niet dat je nog niet van deze gast hebt gehoord: Wouter Smit a.k.a Wouter S. In de underground-housescene kun je in ieder geval niet om hem heen. Ondertussen heeft Wouter zijn eigen label 44Records opgezet en organiseert hij eens in de zoveel tijd het feest 44Bass. Hoog tijd dus om hem aan de tand te voelen. 
 
Wees gewaarschuwd: het is vrijwel niet te doen om Wouter te spreken zonder een grijns op je gezicht, want hij windt nergens doekjes om. Na enige research viel het op dat Wouter door sommigen op internet ook wel ‘knettergek’ wordt genoemd. Op de vraag hoe deze gekte zich dan uit, grapt hij: “Dat ligt eraan hoeveel drank er in mijn buik zit.” Serieuzer: “Ik ben eigenlijk altijd mezelf. Als dat knettergek bestempeld wordt, dan is dat zo. Ik trek me weinig aan wat mensen van me vinden. Ik hoop dat ze mijn muziek leuk vinden, dat vind ik belangrijk.” 
Op het podium vindt de Dj zich eerder introvert dan knettergek. Wouter: “Het ligt ook wel aan de boeking. Stel dat ik het publiek niet echt meekrijg, dan ben ik meer bezig met de muziek om te kijken wat er passend is. Als ik de mensen toch al in mijn broekzak zitten, dan laat ik me weleens gaan.”
 
De liefde voor het produceren en draaien van muziek is bij Wouter pas op latere leeftijd boven komen drijven. “Ik kan niet zeggen dat ik op mijn zesde begon met blokfluit spelen. Dus een cheesy biografie in de zin van: He developed a big liefde voor muziek at the age of six is niet op mij van toepassing.” Die liefde voor muziek kwam uiteindelijk wel, maar dan wat later. Wouter: “Rond mijn achttiende ging ik veel naar hardstyle-, hard-techno- en schranz-feestjes, maar meer dan het verzamelen van platen heb ik destijds niet gedaan.” 

In 2008 ging het meer naar minimal techno-feestjes. “Dit vond ik eerst voor softies en mietjes, maar uiteindelijk vond ik eigenlijk best leuk”, grijnst hij. Zeker na een paar illegale feestjes waar hij vrienden had zien draaien, was Wouter om. “Toen dacht ik: misschien moet ik het zelf ook maar eens proberen. Ik ben begonnen met een zo’n plastic speelgoeddraai-apparaat. Zo is het balletje gaan rollen.”
 
Ondertussen heeft Wouter zijn eigen label 44Records opgezet. “Ik ben een eigen label begonnen, omdat ik vond dat er nog niemand in Nederland was die die specifieke sound, die ik dope vind, uitbracht”, legt de Dj uit. “Ik wil de UK Garage en echt dope house gaan belichten. Daarvoor ben ik op zoek naar tracks van producers die ik nog niet ken. Daarnaast krijg ik ongeveer 300 promo’s per week toegestuurd die ik zou moeten uitbrengen of draaien.” Dat dit best pittig is, kan Wouter beamen. “Het leven van een Dj gaat niet over rozen”, grijnst hij. 

Wie hij zoal naar zich toe wil trekken, houdt Wouter nog even voor zichzelf. “Er komen wel grote artiesten aan”, deelt de Dj geheimzinnig mee. “Oké, voor de eerste release mogen jullie al wel iets weten. Er wordt een EP uitgebracht met daarop vier tracks die het complete spectrum van het label gaan vertegenwoordigen. Ik heb met een onbekende alias en producer Mr. Eco een plaat gemaakt en die komt op 11 maart uit. Daarnaast komt mijn maatje Locklead op de EP met een supervette solotrack, twee Mexicaanse producers en diamant in the rough William Caycedo.”
 


Verder wil Wouter nog niets loslaten. Dan schakelen we maar noodgedwongen over op zijn event 44Bass. Daar is de Utrechter nu zo’n twee jaar mee bezig. Wouter: “We hebben ondertussen negen edities gehad.” Het idee voor 44Bass is op een heel bijzondere plek ontstaan. “Een vriend van mij wilde een evenement in house doen en kwam bij mij uit. Ik heb vervolgens een kwartiertje op de wc gezeten en heb het toen helemaal uitgedacht. Twee maanden later stond het evenement. Het was een groot succes en elke editie is eigenlijk steevast ramvol.” Tegen de mensen die nog nooit zijn geweest, zegt Wouter: “Kom een keer kijken. Ja, kijk maar wat je doet. Je hoort het wel, ik heb duidelijk geen mediatraining gehad.”


Interviewer: Alexander Strack van SchijndelFoutje gezien? Let us know!
Gloednieuwe Apple Airpods Pro's

Win gloednieuwe Airpods Pro's


De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben wij 136.116 vrijkaarten verloot onder onze members.

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.

Je maakt bovendien direct kans op nieuwe Apple Airpods twv €159!

Met meer gesprekstijd, het activeren van Siri met je stem en een los verkrijgbare draadloze oplaad case zijn AirPods ongeëvenaard goed. Haal ze uit de case en ze zijn klaar voor al je devices. Doe ze in je oren en ze maken meteen verbinding, zodat jij kunt genieten van geweldig geluid. Alles gaat als vanzelf.

AirPods configureer je met een simpel tikje. Daarna gaan ze automatisch aan en blijven ze altijd verbonden.1 De rest gaat net zo gemakkelijk. Ze detecteren wanneer je ze in hebt. En pauzeren wanneer je ze uitdoet. Of je ze nu met je iPhone, Apple Watch, iPad, Mac of Apple TV gebruikt, de ervaring is altijd indrukwekkend.

Al member?

Uiteraard maak jij dan ook kans. Log in en controleer of alle gegevens zijn ingevuld en up-to-date zijn.


Vrijkaarten voor de beste events en festivals!

De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben we 136.116 vrijkaarten verloot onder onze members.

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.

Nieuws


Meedoen met de winacties?


Hoe kan ik meedoen met de winacties?

Al ruim 10 jaar verloten we iedere maand ruim 1.000 vrijkaarten! De kans om vrijkaarten te winnen bij Guestzone is dan ook heel groot.


Populaire Winacties

Logo Guestzone

Inloggen


member organisatie
of met email

Logo Guestzone

Member account aanmaken


member organisatie
Of registreer met email


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone

Zakelijk account aanmaken


member organisatieakkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone
Vul het e-mailadres in waarmee je bij ons bent ingeschreven.


Beveiligd door reCAPTCHA.
Member Login
Wachtwoord wijzigen
vul hieronder 2x je nieuwe wachtwoord in

Uitnodigingen
Hier informatie over winactie
Deelnames 0
Afmelden?
Wanneer je geen gebruik kunt maken van deze winactie, meld je dan zsm af zodat wij nog iemand anders blij kunnen maken.Let op: het is verboden om jouw gewonnen aan te bieden en/of te verkopen. Klik hier voor meer informatie.

Win vrijkaarten!
Om mee te kunnen doen met onze winacties koppel je jouw mobiele nummer aan je account. Door deel te nemen aan de winacties maak je kans op vrijkaarten en gastenlijstplekken.
Kosten
Je betaalt €0,40 voor het koppelen van je mobiele nummer en voor iedere deelname aan een winactie. Dit zijn éénmalige kosten (geen abonnement). Prijzen zijn inclusief BTW.

Ben je jonger dan 18 jaar?
Vraag toestemming aan je ouders!
Koppelen via telefoon
Klik op de link van de code zodat deze wordt geïmporteerd naar je telefoon. Verstuur het bericht naar 4004.

Koppelen via laptop/pc
Verstuur op je mobiel onderstaande code via sms naar 4004.

De code:


Voorwaarden

Check hier de spelvoorwaarden.

De Reclamecode SMS- en Mobiel Internet Dienstverlening en de Gedragscode SMS-en Mobiel Internet Dienstverlening zijn van toepassing.
Telefoonnummer herstellen

Via Mobiel?
Klik op de link van de code zodat deze automatisch wordt geïmporteerd naar je telefoon. Druk daarna op 'verstuur'.


Zit je achter een PC?
Ga op je mobiel naar 'berichten', toets de onderstaande code in en verstuur de sms naar 4004


De code:

Nieuw nummer koppelen

Klik op de link van de code. Die wordt dan automatisch geïmporteerd in de app 'berichten'. Verstuur het bericht.

CODE:

Je kunt ook handmatig de code intoetsen en de sms versturen naar 4004


Akkoord met sms om te winnen

Als je meedoet aan een winactie en je wint krijg je hiervan een SMS. Deze kost geld.

Klik hier voor meer informatie.
Premium service
Update service
Ontvang een berichtje wanneer wij belangrijk nieuws hebben. Zo blijf je altijd op de hoogte.
E-mailadres wijzigen
E-mailadres valideren
Klik op onderstaande button om een nieuwe mail te versturen zodat jij je mailadres kunt bevestigen.

Let op!
Wanneer je de mail niet direct kunt vinden, check dan je spambox.
Wachtwoord wijzigen
Type hieronder je nieuwe wachtwoord in

Account verwijderen
Je kunt je account verwijderen