Down The Rabbit Hole 2022


Down The Rabbit Hole 2022


Algemeen

Naam: Down The Rabbit Hole 2022 Organisatie: Down The Rabbit Hole en MOJO Locatie: Recreatiegebied Groene Heuvels Type: buiten Plaats: Beuningen Datum: vrijdag 1 juli 2022 Tijd: 10:00 uur - 22:00 uur Min.leeftijd: 18 jaar Website: www.downtherabbithole.nl Facebook: eventpagina

Genre's


Line-up

Status: Nog niet bekend

Prijzen

Early Bird Normal: 115,00 Regular Normal: 129,00

Voorverkoop


Vervoer


Persberichten

  • 27/07/2021
  • 27/07/2021

Treurig, maar waar: Down The Rabbit Hole – Rabbits in the Lowlands is een droom die niet uit gaat komen.

Vanwege de nieuwe, verscherpte maatregelen zijn meerdaagse evenementen met camping in ieder geval tot 1 september door de overheid verboden.
Dat is heel moeilijk te verkroppen, met de haven in zicht en tot zo kort geleden de wind in de zeilen, de zon op onze bol… Op koers richting een onvergetelijk feest in de polder brak alsnog de storm los.

Door de vele onzekerheden rondom de deltavariant van het virus heeft het kabinet besloten geen meerdaagse evenementen met campingfaciliteiten toe te staan. Hoe groot die tegenslag ook is, we respecteren dat besluit en zijn blij met de reddingsboei in de vorm van een garantiefonds waarmee we artiesten, leveranciers, cateraars, en alle andere duizenden handen die Down The Rabbit Hole maken kunnen steunen.

We zijn jullie Rabbits allemaal ontzettend dankbaar voor jullie vertrouwen en de positieve, flexibele, veerkrachtige flow waarmee jullie ons op koers hielden. We willen hier ook ons team bedanken: alle artiesten, festivalbouwers, specialisten, programmamakers en andere betrokkenen die onverdeeld en onverzettelijk waren in een moeilijk jaar. Met een snik en een lach tuigen we straks de boot weer op om door te varen naar het allermooiste meertje: op 1, 2 en 3 juli 2022 meren we aan bij de Groene Heuvels in Beuningen.

Alle kaartkopers ontvangen automatisch een refund voor hun tickets die voor de edities in 2020 en 2021 zijn gekocht. Hierover wordt binnenkort een mail met alle details verstuurd. Deze mail ontvang je op het mailadres waarmee je je Ticketmasteraccount hebt aangemaakt. Hou ook je spambox goed in de gaten. De refund wordt uitbetaald aan de oorspronkelijke kaartkoper die bij Ticketmaster bekend is en op het IBAN-nummer waarmee je bestelling is geplaatst. Indien je een ticket van iemand hebt overgekocht, moet je een en ander zelf met de verkopende partij afstemmen.

Om ons een hart onder de riem te steken, hebben dj’s Joost van Bellen en DJ St. Paul de ‘Konijnen Hunkeren’ lijst gemaakt: 340 tracks van artiesten die, net als zijzelf, op Down The Rabbit Hole speelden of hadden moeten spelen. Inclusief nummers die over het hunkeren naar ons weerzien gaan. Eén track voor elke dag tot 1 juli 2022.

https://open.spotify.com/playlist/00195GmRGEQn5fFk8G6umC...

Alles staat, zoals echte dj’s betaamt, in de juiste volgorde. Verzoek vanuit zowel Paul en Joost én ons: druk niet op shuffle maar geniet van de flow. Er zit konijnenbloed, konijnenzweet en konijnentranen in hun werk.

We’re in this together, let’s stay together!

LIANNE LA HAVAS, SUEDE, DE STAAT EN MEER NIEUWE NAMEN VOOR DOWN THE RABBIT HOLE


Vandaag worden veertien nieuwe bevestigingen voor Down The Rabbit Hole bekendgemaakt. Onder andere Lianne La Havas, Suede en De Staat komen naar het festival in Beuningen.

Lianne La Havas
Lianne La Havas verlicht sinds haar debuut menig mensenleven en veel meer dan een gitaar en haar ontwapenende persoonlijkheid heeft La Havas daarvoor niet nodig. Deze schattig quirky singer/songwriter verheft lichtvoetige, loepzuiver gezongen folk, soul en jazz zonder pretenties tot kunst.

Suede
Toen Suede begin jaren negentig de scene opflaneerde, werden de extravagante alt.glamrockers subiet uitgeroepen tot beste nieuwe band van Engeland. Hun swagger was aan het begin van de Britpopgolf vrij letterlijk ongehoord - zowel wat sound betreft als Brett Andersons scherp-poëtische teksten over seks, drugs en existentiële wanhoop.

De Staat
Net als je denkt dat De Staat niet beter, harder en gloeiender kan, zetten Torre Florim en consorten hun flow nog een tandje hoger. Door beproefde recepten na gebruik lachend te verscheuren, houden deze alleskunners hun sound springlevend en spannend. De Staat is in bloedvorm. Alweer. Nog steeds. Allemachtig.

Michael Kiwanuka
Singer/songwriter Michael Kiwanuka begon ooit als sessiegitarist in Londen maar werd al snel opgepikt door de BBC, Jools Holland en Adele. Met zijn melancholische, Sam Cooke-eske stem en nieuw-vintage folkjazz scoorde de zachtmoedige Kiwanuka meteen veel punten in soulminnend Nederland, die zijn aanstaande tweede album ongetwijfeld dubbel zal verzilveren.


De ster van MØ straalt sinds megahit Leon On helder aan het firmament. De mede door de Deense geschreven Major Lazer-track is het meest gestreamde nummer op Spotify aller tijden, niet in de laatste plaats dankzij haar spatzuivere vocals en elastieken bekkenbewegingen. MØ’s eigen werk is minstens net zo smakelijk: een hitgevoelige combi van indiepop, electro en soul met net genoeg punk om de dansvloer freaky te houden

Rico & Sticks #OpgezwolleTotNu
Ons kleine Nederhoplandje kent een paar groten, maar deze twee bazen verdienen legendestatus. Rico & Sticks bliezen tussen 2000 en 2007 alle concurrentie uit het water met Opgezwolle, de opperhiphopcrew die met tijdloos scherpe lyrics en haast onmenselijk dope beats de weg vrijmaakte voor alle flinke namen van nu en morgen. Dat wordt springen.

Sivert Høyem
Toen frontman Sivert Høyem na het uiteenvallen van de kippenvelband Madrugada solo ging, slaakten liefhebbers van gevoelige-mannenmuziek overal ter wereld een zucht van verlichting. De gebronsde stem van de Noorse singer/songwriter houdt het in het midden tussen Nick Cave, Leonard Cohen en een dampende bak dark roast, een perfect vehikel voor zijn pikdonkere americana en bluesrock.

Factory Floor
Bang voor een toekomst waarin machines de macht grijpen? Factory Floor laat zien dat er dan in elk geval prima gedanst kan worden. Het Britse trio maakte naam met een titelloos postpunk-debuut dat industrial electro, repetitieve midtempo beats en kille vocals spiernaakt rondjes over de dansvloer laat lopen. Inmiddels heeft die postpunk plaatsgemaakt voor bloedspannende minimal techno, Chicago house en noise, waarbij de kracht hem nog steeds in de eindeloze herhaling zit.

Parquet Courts
Parquet Courts stond ook op de eerste editie van Down The Rabbit Hole en komt terug voor een hartelijk weerzien met de Groene Heuvels. In de nonchalant zelfverzekerde handen van het Texaans-New Yorkse viertal versmelten hun retestrakke hooks, riffs en twangs tot een blockparty van jewelste.

DMA’s
DMA’s maken geen geheim van hun liefde voor Britpop. Op het debuut pikken de Australiërs de draad op waar de Engelsen hem ergens aan het begin van deze eeuw kwijtraakten en rijgen er flonkerende poppareltjes aan. Wie verder kijkt, ziet dat DMA’s veel meer in hun mars hebben. Bloedmooie ballads bijvoorbeeld, maar ook met hun gitaargedreven anthems kunnen deze Aussies met opgeheven hoofd door de straten van Manchester lopen.

Frightened Rabbit
Met een naam als Frightened Rabbit kon een gig in De Groene Heuvels niet lang uitblijven - ook omdat diezelfde naam al jaren in de wandelgangen rondzingt als het volgende grote ding voor liefhebbers van groots meeslepende indierock. Prima match voor de stadionrijpe, bovenal schitterend gelaagde indie-anthems van Frightened Rabbit, waarin menselijke tragiek en liefdesverdriet steeds weer komen bovendrijven.

PAUW
De nieuw-vintage psychrock van PAUW kan zich meten met het beste van de sixties en seventies. Daarvoor hoef je alleen de regenboog naar de pot met klatergoud te volgen: neem de melodieën van The Beatles, voeg daar gemeen bijgeslepen riffs van de vroege Pink Floyd aan toe en meng naar smaak met orgels, sitars, drums en de etherische vocals van zanger Brian Pots.

Spidergawd
Als we op Spidergawd mogen afgaan, ligt Trondheim, Noorwegen ergens halverwege tussen Mars en Palm Desert. Heel koud kan het in de thuisstad van dit donderkwartet niet zijn, want hun psychedelische rrrawk houdt de kachel het hele jaar door op standje hellevuur.

Howard
Als we een ding geleerd hebben is het wel dat je met folktronica een hoop kanten uit kan. Tijd voor een nieuw lesje, met aan het schoongeveegde schoolbord het Brooklyn-based kwartet Howard, dat met ambachtelijke instrumenten en zelfgetrokken samples het genre weer een andere kant opstuurt. Folktronica met een griffel.Eerder werd bekend dat o.a The National, PJ Harvey, Anohni, MacDeMarco, Glen Hansard, Flume, Daugther, Charles Bradley & His Extraordinaires, Courtney Barnett, Ty Segall and the Muggers, Savages en Mura Masa naar het festival komen. Het muziekprogramma is nog niet compleet: binnenkort volgen meer bevestigingen waaronder ook de invulling van het Vuige Veld, het Idyllische Veldje en een aantal nieuwe projecten. Op www.downtherabbithole.nl is een uitgebreide omschrijving van het tot nu toe aangekondigde programma te vinden.

Down The Rabbit Hole staat voor een weekend vol avontuur, verwarring, surrealisme en psychedelica met als basis een sterk muziekprogramma verdeeld over drie podia. Het festival vindt plaats van 24 t/m 26 juni in De Groene Heuvels te Beuningen.

De kaartverkoop verloopt via www.ticketmaster.nl. Er worden alleen driedagen-kaarten verkocht waarbij een plek op de tentencamping is inbegrepen. Een ticket kost slechts €125,- (excl. servicekosten). Voor bezoekers die in een grote groep komen, geldt een speciale groepskorting: voor €1.188,- kunnen 12 tickets worden gekocht waarmee een ticket ook slechts €99,- per persoon kost.

Vorig jaar bezochten ruim 15.000 mensen het festival dat georganiseerd wordt op een uitgestrekt terrein, gelegen aan een meer en half verscholen in het bos. Dit jaar zijn maximaal 20.000 kaarten beschikbaar. Er worden alleen driedagen-kaarten verkocht waarbij een plek op de tentencamping is inbegrepen. Een groot deel van de camping ligt direct aan het meer.
Foutje gezien? Let us know!
Agenda Down The Rabbit Hole


Win Apple Airpods!

Heb jij al een memberaccount bij ons?

De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben wij 129.181 vrijkaarten verloot onder onze members.

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.

Je maakt bovendien direct kans op een nieuwe Apple Watch twv €299!

Win een Apple Watch!


Al member?

Uiteraard maak jij dan ook kans. Log in, controleer of alle gegevens zijn ingevuld en nog up-to-date zijn.


Vrijkaarten voor de beste events

Hoe kan ik meedoen met de winacties?

Al ruim 10 jaar verloten we iedere maand ruim 1.000 vrijkaarten. De kans om vrijkaarten te winnen bij Guestzone is dan ook heel groot.


Logo Guestzone
of met email
Logo Guestzone


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone
Vul het e-mailadres in waarmee je bij ons bent ingeschreven.


Beveiligd door reCAPTCHA.
Wachtwoord wijzigen
vul hieronder 2x je nieuwe wachtwoord in

Uitnodigingen
Hier informatie over winactie
Deelnames 0
Afmelden?
Wanneer je geen gebruik kunt maken van deze winactie, meld je dan zsm af zodat wij nog iemand anders blij kunnen maken.Let op: het is ten strengste verboden om jouw gewonnen aan te bieden en/of te verkopen. Klik hier voor meer informatie.
Telefoonnummer koppelen

Via Mobiel?
Klik op de link van de code zodat deze automatisch wordt geïmporteerd naar je telefoon. Druk daarna op 'verstuur'.


Zit je achter een PC?
Ga op je mobiel naar 'berichten', toets de onderstaande code in en verstuur de sms naar 4004


De code:

Telefoonnummer herstellen

Via Mobiel?
Klik op de link van de code zodat deze automatisch wordt geïmporteerd naar je telefoon. Druk daarna op 'verstuur'.


Zit je achter een PC?
Ga op je mobiel naar 'berichten', toets de onderstaande code in en verstuur de sms naar 4004


De code:

Nieuw nummer koppelen

Klik op de link van de code. Die wordt dan automatisch geïmporteerd in de app 'berichten'. Verstuur het bericht.

CODE:

Je kunt ook handmatig de code intoetsen en de sms versturen naar 4004


Akkoord met sms om te winnen

Als je meedoet aan een winactie en je wint krijg je hiervan een SMS. Deze kost geld.

Klik hier voor meer informatie.
Premium service
Update service
Ontvang een berichtje wanneer wij belangrijk nieuws hebben. Zo blijf je altijd op de hoogte.
E-mailadres wijzigen
E-mailadres valideren
Klik op onderstaande button om een nieuwe mail te versturen zodat jij je mailadres kunt bevestigen.

Let op!
Wanneer je de mail niet direct kunt vinden, check dan je spambox.
Wachtwoord wijzigen
Type hieronder je nieuwe wachtwoord in

Account verwijderen
Je kunt je account verwijderen