Party columnsVanaf begin mei is het zo’n beetje de meest gestelde vraag aan 30 plussers op dans-partijtjes en festival-fuiven: 'Wanneer gaan jullie naar Ibiza?'
Ja je leest het goed, de vraag is niet of je ‘m deze zomer nog even flink gaat raken op dat prachtige eiland waar toeristen leegkloppen tot kunst verheven is, maar wanneer?

Echt tot een antwoord kom je niet, want na die vraag volgt meestal direct het volledige reisschema van de tien doldwaze dagen (en nachten) van het hippe duo in kwestie, inclusief de volledige line up van de alvast vooruit geboekte feesten, de foto’s van de gehuurde villa (met routebeschrijving), het merk huurauto en de met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid, ook daar aanwezige vrienden.

Vaak wordt deze voorspelbare maar verder best vermakelijke info tsunami (meestal onder het genot van een licht alco dan wel narco roesje) ook nog gebracht met een dedain van ik hoop wel dat je het allemaal kunt onthouden, want ik vertel het maar 100 keer. Uuuhm .. nee dus, sorry!

Goed nieuws, dat hoeft gelukkig ook niet want zolang een van de twee nog een mobiel kan vasthouden wordt de hele trip live uitgezonden op facebook. In ieder geval dat gedeelte wat door de facebook 18+ filter komt, en dat is in sommige gevallen helaas nog best veel.

Als ik na een jaartje of 20 Ibiza iets geleerd heb, dan is het wel dat het eiland jouw planning maakt en niet andersom. Mijn advies.. go with the flow, schrijf Mañana met een hoofdletter, hou dag en nacht je zonnebril op en laat je bpm vooral niet boven de 126 uitkomen dan heb je een heerlijke vakantie.

Als begin september de herfst zich aandient in ons landje, besluit de harde kern van de hippe dertig, nou vooruit vijfendertig plussers Bloemendaal in te ruilen voor het eiland van de Boom Boom dingen.
Daar doen ze dan nog even een dansje, een sjansje en een afzakkertje voordat de zomer wordt uitgezwaaid en definitief wordt omgezet in uiterst vage aftermovies, die vervolgens tot eind november op Facebook worden gepost. Nederlandse party organisaties spelen daar handig op in door hun fiesta in die periode 1500 km zuidelijker te plannen. En zo zakt het hele zootje met Euroknaller-Air in een lange house polonaise een stukkie richting evenaar om daar naast de Superstar-Deejays, en wat bekendere Nederlandse DJ’s, ook de bevriende wat mindere, maar wel zeer enthousiaste goden te supporten.

Vooral de groep dj next door & friends is de laatste jaren explosief gestegen waardoor er op het eiland inmiddels sprake is van een heuse Dutchies Take-over in de eerste helft van September.

Feesten blijft tenslotte het leukste met mensen waar je het hele jaar al mee staat te knallen en dus kun je deze nazomer op Ibiza gewoon naar Secret Underground en Roof (spreek uit als Roef, dat andere gebeurt terwijl jij daar aan het feesten bent) en zijn er uiteraard ook weer de Dutchies only editions van de fameuze Catamaran-parties. Dat laatste is inclusief prettige beats, adembenemende zonsondergang, chagrijnige captain en koukleumen tot ver onder je ballen terug richting haven. Het lijkt overdag dan misschien wel geen september, maar ’s avonds bibbert alles spontaan uit je bloes (of broek). En aangezien je 1500 km dichter bij de evenaar zit gaat dat in een tempo waar Max Verstappen nog een puntje aan kan zuigen. Downforce noemen ze dat in vaktermen, maar dan ook behoorlijk fors, dus neem een jasje mee.

Tot slot, voordat ik het vergeet, wanneer ga jij naar Ibiza ? Waar je ook heengaat een fijne vakantie en ga vooral dingen doen … boom boom dingen! :-)

Eric van Kleef is Hooked on House, DJ-Producer, Radio DJ, Dance Consultant, Columnist en Media-watcher.

Vorige columns Eric van Kleef:
- Geile pijlenprikkert


Columnist: Eric Van kleefFoutje gezien? Let us know!
Gloednieuwe Apple Airpods Pro's

Win gloednieuwe Airpods Pro's


De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben wij 136.088 vrijkaarten verloot onder onze members.

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.

Je maakt bovendien direct kans op nieuwe Apple Airpods twv €159!

Met meer gesprekstijd, het activeren van Siri met je stem en een los verkrijgbare draadloze oplaad case zijn AirPods ongeëvenaard goed. Haal ze uit de case en ze zijn klaar voor al je devices. Doe ze in je oren en ze maken meteen verbinding, zodat jij kunt genieten van geweldig geluid. Alles gaat als vanzelf.

AirPods configureer je met een simpel tikje. Daarna gaan ze automatisch aan en blijven ze altijd verbonden.1 De rest gaat net zo gemakkelijk. Ze detecteren wanneer je ze in hebt. En pauzeren wanneer je ze uitdoet. Of je ze nu met je iPhone, Apple Watch, iPad, Mac of Apple TV gebruikt, de ervaring is altijd indrukwekkend.

Al member?

Uiteraard maak jij dan ook kans. Log in en controleer of alle gegevens zijn ingevuld en up-to-date zijn.


Vrijkaarten voor de beste events en festivals!

De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben we 136.088 vrijkaarten verloot onder onze members.

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.

Nieuws


Meedoen met de winacties?


Hoe kan ik meedoen met de winacties?

Al ruim 10 jaar verloten we iedere maand ruim 1.000 vrijkaarten! De kans om vrijkaarten te winnen bij Guestzone is dan ook heel groot.


Populaire Winacties

Logo Guestzone

Inloggen


member organisatie
of met email

Logo Guestzone

Member account aanmaken


member organisatie
Of registreer met email


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone

Zakelijk account aanmaken


member organisatieakkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone
Vul het e-mailadres in waarmee je bij ons bent ingeschreven.


Beveiligd door reCAPTCHA.
Member Login
Wachtwoord wijzigen
vul hieronder 2x je nieuwe wachtwoord in

Uitnodigingen
Hier informatie over winactie
Deelnames 0
Afmelden?
Wanneer je geen gebruik kunt maken van deze winactie, meld je dan zsm af zodat wij nog iemand anders blij kunnen maken.Let op: het is verboden om jouw gewonnen aan te bieden en/of te verkopen. Klik hier voor meer informatie.

Win vrijkaarten!
Om mee te kunnen doen met onze winacties koppel je jouw mobiele nummer aan je account. Door deel te nemen aan de winacties maak je kans op vrijkaarten en gastenlijstplekken.
Kosten
Je betaalt €0,40 voor het koppelen van je mobiele nummer en voor iedere deelname aan een winactie. Dit zijn éénmalige kosten (geen abonnement). Prijzen zijn inclusief BTW.

Ben je jonger dan 18 jaar?
Vraag toestemming aan je ouders!
Koppelen via telefoon
Klik op de link van de code zodat deze wordt geïmporteerd naar je telefoon. Verstuur het bericht naar 4004.

Koppelen via laptop/pc
Verstuur op je mobiel onderstaande code via sms naar 4004.

De code:


Voorwaarden

Check hier de spelvoorwaarden.

De Reclamecode SMS- en Mobiel Internet Dienstverlening en de Gedragscode SMS-en Mobiel Internet Dienstverlening zijn van toepassing.
Telefoonnummer herstellen

Via Mobiel?
Klik op de link van de code zodat deze automatisch wordt geïmporteerd naar je telefoon. Druk daarna op 'verstuur'.


Zit je achter een PC?
Ga op je mobiel naar 'berichten', toets de onderstaande code in en verstuur de sms naar 4004


De code:

Nieuw nummer koppelen

Klik op de link van de code. Die wordt dan automatisch geïmporteerd in de app 'berichten'. Verstuur het bericht.

CODE:

Je kunt ook handmatig de code intoetsen en de sms versturen naar 4004


Akkoord met sms om te winnen

Als je meedoet aan een winactie en je wint krijg je hiervan een SMS. Deze kost geld.

Klik hier voor meer informatie.
Premium service
Update service
Ontvang een berichtje wanneer wij belangrijk nieuws hebben. Zo blijf je altijd op de hoogte.
E-mailadres wijzigen
E-mailadres valideren
Klik op onderstaande button om een nieuwe mail te versturen zodat jij je mailadres kunt bevestigen.

Let op!
Wanneer je de mail niet direct kunt vinden, check dan je spambox.
Wachtwoord wijzigen
Type hieronder je nieuwe wachtwoord in

Account verwijderen
Je kunt je account verwijderen