Amsterdam Dance Event verwelkomt o.a. James Blake

woensdag 2 september 2020
Party nieuws: Amsterdam Dance Event verwelkomt o.a. James Blake
Het Amsterdam Dance Event (ADE), ’s werelds grootste clubfestival en belangrijkste conferentie voor elektronische muziek, vindt als digitale conferentie plaats van woensdag 21 tot en met zondag 25 Oktober. De eerste sprekers voor het ADE Pro programma zijn vandaag bekend gemaakt. Het aanbod wordt daarnaast aangevuld met een select aantal fysieke zitconcerten en multidisciplinaire kunstprojecten onder de ADE Specials banner, conform de huidige overheidsmaatregelen rondom Covid-19 en in nauw overleg met de gemeente Amsterdam. 

De jubileumeditie van ADE had de grootste viering van elektronische muziek in haar historie moeten worden. De Covid-19 crisis heeft de organisatoren echter gedwongen om de veiligheid van haar internationale bezoekers en de bewoners van de stad te waarborgen door de conferentie in een online-focused omgeving te organiseren, alsmede haar festivalpropositie drastisch aan te passen tot een beperkt aantal Covid-proof ADE Specials in Amsterdam.

De organisatie van ADE probeert zo goed mogelijk te acteren binnen de huidige omstandigheden, maar heeft ook nadrukkelijk oog voor de gehele keten van de muziekindustrie. De recente maatregelen vanuit de Nederlandse overheid die de clubs en het nachtleven betreffen, zijn opnieuw een enorme klap voor de muziekindustrie, stelt co-directeur Jan-Willem van de Ven: “Clubs en poppodia zijn de ruggengraat van de nachtcultuur. Deze sector heeft de stad Amsterdam en Nederland in de afgelopen decennia geen windeieren gelegd op economisch gebied. Zonder de clubs lopen zij het risico hun internationaal vooraanstaande positie, in een aantal decennia verworven, binnen een paar maanden te verliezen. Deze sector verdient daarom alle mogelijke steun van de overheid om het cultureel erfgoed na de crisis te waarborgen.”

Toch is co-directeur Meindert Kennis er positief over dat ADE ook dit jaar een toonaangevend industrieplatform voor artiesten en professionals kan zijn. “Een digitaal alternatief voor ADE’s jaarlijkse bijeenkomst in Amsterdam creëren, was een lastige puzzel, omdat we niet alleen een digitaal conferentieprogramma een plek willen geven, maar met name ook de belangrijke connecties tussen onze conferentiebezoekers. Waar andere digitale conferenties vaak een eenmalig kennisdelingsevenement bieden, wilden wij juist de uitdaging aangaan om te investeren in een duurzaam netwerkplatform dat het hele jaar door fundamentele waarde biedt voor muziekindustrie professionals van over de hele wereld.”

ADE’s conferentieprogramma wordt gelivestreamd via het nieuwe online ADE Pro platform, waarvoor tickets online te verkrijgen zijn. Onder de eerste bevestigde programmaonderdelen bevinden zich de met een Grammy bekroonde artiest James Blake, die in gesprek gaat met mentaal gezondheidsdeskundige Jennie Morton. Verder is er een workshop over muziek clearance met expert Deborah Mannis-Gardner. Daarnaast nemen ook onder meer Bandcamp’s Aly Gillani, VFX specialist Angelo White, VEVO’s Claudia de Wolff, BBC Radio 1 DJ Jaguar, en muziekindustrie entrepreneur Merck Mercuriadis deel aan het programma. Meer nieuws over ADE Pro wordt in de komende weken duidelijk.

De ADE 2020 Digital Pro Pass biedt toegang tot het volledige ADE Pro conferentieprogramma en een jaarlang abonnement voor het nieuwe sociaal netwerkplatform. Het ticket geeft bezoekers daarnaast een forse korting op het volledige ADE Pro ticket voor 2021 en is hier verkrijgbaar.

De eerste bevestigde deelnemende locaties onder de ADE Specials banner zijn Bimhuis, Concertgebouw, Melkweg, Paradiso en Paradiso Noord. Meer locaties worden op korte termijn bekend gemaakt. ADE biedt daarnaast een gratis toegankelijk scala aan digitale content rondom elektronische muziek en dance cultuur aan, waaronder DJ sets, panels en interviews met artiesten, studio tours, masterclasses en een kunst- en filmprogramma.

Nieuws over ADE 2020, waaronder bevestigde artiesten en updates over het digitale platform, volgt binnenkort. Updates zijn hier te vinden. 

Beeld:
 Facebook Amsterdam Dance Event


Organisatie: Amsterdam Dance Event

Foutje gezien? Let us know!Agenda Amsterdam Dance Event
Win Apple Airpods

Heb jij al een memberaccount bij ons?

De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben wij 132.305 vrijkaarten verloot onder onze members.

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.

Je maakt bovendien direct kans op nieuweApple Airpods twv €279!

Win Apple Airpods!


Al member?

Uiteraard maak jij dan ook kans. Log in, controleer of alle gegevens zijn ingevuld en nog up-to-date zijn.


Nieuws


Meedoen met de winacties?


Hoe kan ik meedoen met de winacties?

Al ruim 10 jaar verloten we iedere maand ruim 1.000 vrijkaarten! De kans om vrijkaarten te winnen bij Guestzone is dan ook heel groot.


Winacties

Logo Guestzone
inloggen aanmelden
of met email
Logo Guestzone
member organisatie

Of via email


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone
member organisatieakkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone
Vul het e-mailadres in waarmee je bij ons bent ingeschreven.


Beveiligd door reCAPTCHA.
Member Login
Wachtwoord wijzigen
vul hieronder 2x je nieuwe wachtwoord in

Uitnodigingen
Hier informatie over winactie
Deelnames 0
Afmelden?
Wanneer je geen gebruik kunt maken van deze winactie, meld je dan zsm af zodat wij nog iemand anders blij kunnen maken.Let op: het is ten strengste verboden om jouw gewonnen aan te bieden en/of te verkopen. Klik hier voor meer informatie.
Telefoonnummer koppelen

Via Mobiel?
Klik op de link van de code zodat deze automatisch wordt geïmporteerd naar je telefoon. Druk daarna op 'verstuur'.


Zit je achter een PC?
Ga op je mobiel naar 'berichten', toets de onderstaande code in en verstuur de sms naar 4004


De code:

Telefoonnummer herstellen

Via Mobiel?
Klik op de link van de code zodat deze automatisch wordt geïmporteerd naar je telefoon. Druk daarna op 'verstuur'.


Zit je achter een PC?
Ga op je mobiel naar 'berichten', toets de onderstaande code in en verstuur de sms naar 4004


De code:

Nieuw nummer koppelen

Klik op de link van de code. Die wordt dan automatisch geïmporteerd in de app 'berichten'. Verstuur het bericht.

CODE:

Je kunt ook handmatig de code intoetsen en de sms versturen naar 4004


Akkoord met sms om te winnen

Als je meedoet aan een winactie en je wint krijg je hiervan een SMS. Deze kost geld.

Klik hier voor meer informatie.
Premium service
Update service
Ontvang een berichtje wanneer wij belangrijk nieuws hebben. Zo blijf je altijd op de hoogte.
E-mailadres wijzigen
E-mailadres valideren
Klik op onderstaande button om een nieuwe mail te versturen zodat jij je mailadres kunt bevestigen.

Let op!
Wanneer je de mail niet direct kunt vinden, check dan je spambox.
Wachtwoord wijzigen
Type hieronder je nieuwe wachtwoord in

Account verwijderen
Je kunt je account verwijderen