Party reports

Dancefair/Musicfair, Utrecht (04-03-2017)

maandag 20 maart 2017
Barbara Inpijn

Party report: Dancefair/Musicfair, Utrecht (04-03-2017)
Ik ga al een aantal jaar als bezoeker naar Dancefair. Ondanks dat ik (nog) geen DJ ben of (misschien) wil worden, heb ik mij vorig jaar na het weekend meteen weer opgegeven voor deze editie. Dit zegt wel iets over de kracht van Dancefair, lijkt mij. Maar wat is nu toch dat Dancefair?

Dit weekend stonden niemand minder dan Tony Junior, Sick Individuals, Nicky Romero, Degos & Re-done, Da Tweekaz, Blasterjaxx, Laidback Luke, Dannic, Frontliner en nog vele anderen op het programma. Grote namen met een gezamenlijk doel: kennis delen, netwerken en inspiratie opdoen in wel 20 hypermoderne zalen. Inspiratie en educatie staan tijdens Dancefair immers op nummer één. Deze kennis kun je zowel als beginner als gevorderde opdoen door masterclasses en workshops te volgen en door je al vragen af te vuren op jouw grote aanwezige held(en).

Dancefair had oorspronkelijk de focus liggen op dj’s, producers en alle anderen werkzaam in de dancewereld. Met de toevoeging van de Musicfair – met een uitgebreid programma gericht op muzikanten, bands en singer-songwriters – komen twee werelden samen in de RAI. Met zoveel talent om mij heen wordt het event voor mij als reporter nog interessanter en gezelliger!

Nu stond er dermate veel op het programma dat ik wel een keuze heb moeten maken. Zo stond op zaterdag voor mij “How I build my profile” van Tony Junior & “Artist Branding” van Da Tweekaz centraal. Een ontzettend leerzaam en leuk programma. Wil je weten waarom? Klik dan hier om het verslag van de seminar van Tony Junior te lezen! Daarin vertelt hij ook over zijn nieuwe project dat zaterdag 4 maart (tijdens Dancefair) van start is gegaan: “House of Fame”. 

Naast workshops en masterclasses biedt Dancefair ook iets waar je misschien niet direct aan hebt gedacht: gehoorbescherming. Dit is werkelijk overal te vinden op het terrein. Misschien (her)ken je het wel, die vervelende piep in je oren na het stappen. Irritant, of niet? Of je nu dj bent of je gaat graag compleet uit je dak in de buurt van het podium, je hebt maar één paar oren en daar moet je zuinig op zijn. Een setje oordoppen op maat laten maken is dan helemaal zo gek nog niet. Het setje voor mijn vriend is in ieder geval onderweg!

Je vindt mij eerder in de buurt van een podium dan achter de draaitafel, want eerlijk is eerlijk: mijn dj-skills zijn niet al te best. Ik heb dan ook geen demo gedropt, maar de mogelijkheid was er wel! Daarnaast is het laten horen van je muziek en talent op de beursvloer een prima gelegenheid om je netwerk te vergroten. Word je liever op de hoogte gebracht van alle ins en outs rond het beschermen van jouw eigendommen? Dan helpt Buma/Stemra je op weg. Nog niet genoeg van dit alles? Neem dan een kijkje bij BB Music, Be Yourself Music, DJ MAG NL, FL Studio, HBA (Herman Brood Academie), JBL, KRK systems, Pioneer DJ, Scantraxx, Spinnin’ Records, vatogonzales.com of WE R Music.

De innerlijke mens wordt dit weekend uiteraard niet vergeten. Als je ondertussen dorstig bent geworden van al dat zingen of hongerig door al je geshowde draaiskills, kun je hier heel goed een drankje en een broodje kroket met mosterd halen. Houd wel rekening met festivalprijzen, of moet ik nu zeggen beursprijzen? De kosten zijn in ieder geval vergelijkbaar.

Mocht je na een hapje en een drankje klaar zijn voor wat verdieping, dan raad ik aan om verschillende masterclasses te bezoeken. Wees je ervan bewust dat je die alleen met een Dancefair-ticket kunt volgen. Met een Musicfair-ticket kun je alleen de beursvloer op. Voor een weekend betaal je gemiddeld 50 euro. Hiermee ben je wel twee hele dagen zoet! Houd je juist meer van gezellige gesprekken? Ga dan naar de Q&A’s om daar iets wijzer te worden.

Eigenlijk kun je tijdens Dancefair alles wel leren of vinden. Twijfel je nog steeds of je volgend jaar zou willen gaan? Houd dan Guestzone goed in de gaten, want naast Tony Junior volgen nog meer interviews met bekende dj’s. Natuurlijk zijn wij ook erg nieuwsgierig naar jouw ervaringen op Dancefair, zeker omdat ik helaas niet overal bij kon zijn. Deel jouw mening door te reageren op dit artikel!


Reporter: Barbara Inpijn

Meer info evenement
Foutje gezien? Let us know!
Gloednieuwe Apple Airpods Pro's

Win gloednieuwe Airpods Pro's


De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben wij 136.116 vrijkaarten verloot onder onze members.

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.

Je maakt bovendien direct kans op nieuwe Apple Airpods twv €159!

Met meer gesprekstijd, het activeren van Siri met je stem en een los verkrijgbare draadloze oplaad case zijn AirPods ongeëvenaard goed. Haal ze uit de case en ze zijn klaar voor al je devices. Doe ze in je oren en ze maken meteen verbinding, zodat jij kunt genieten van geweldig geluid. Alles gaat als vanzelf.

AirPods configureer je met een simpel tikje. Daarna gaan ze automatisch aan en blijven ze altijd verbonden.1 De rest gaat net zo gemakkelijk. Ze detecteren wanneer je ze in hebt. En pauzeren wanneer je ze uitdoet. Of je ze nu met je iPhone, Apple Watch, iPad, Mac of Apple TV gebruikt, de ervaring is altijd indrukwekkend.

Al member?

Uiteraard maak jij dan ook kans. Log in en controleer of alle gegevens zijn ingevuld en up-to-date zijn.


Vrijkaarten voor de beste events en festivals!

De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben we 136.116 vrijkaarten verloot onder onze members.

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.

Nieuws


Meedoen met de winacties?


Hoe kan ik meedoen met de winacties?

Al ruim 10 jaar verloten we iedere maand ruim 1.000 vrijkaarten! De kans om vrijkaarten te winnen bij Guestzone is dan ook heel groot.


Populaire Winacties

Logo Guestzone

Inloggen


member organisatie
of met email

Logo Guestzone

Member account aanmaken


member organisatie
Of registreer met email


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone

Zakelijk account aanmaken


member organisatieakkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone
Vul het e-mailadres in waarmee je bij ons bent ingeschreven.


Beveiligd door reCAPTCHA.
Member Login
Wachtwoord wijzigen
vul hieronder 2x je nieuwe wachtwoord in

Uitnodigingen
Hier informatie over winactie
Deelnames 0
Afmelden?
Wanneer je geen gebruik kunt maken van deze winactie, meld je dan zsm af zodat wij nog iemand anders blij kunnen maken.Let op: het is verboden om jouw gewonnen aan te bieden en/of te verkopen. Klik hier voor meer informatie.

Win vrijkaarten!
Om mee te kunnen doen met onze winacties koppel je jouw mobiele nummer aan je account. Door deel te nemen aan de winacties maak je kans op vrijkaarten en gastenlijstplekken.
Kosten
Je betaalt €0,40 voor het koppelen van je mobiele nummer en voor iedere deelname aan een winactie. Dit zijn éénmalige kosten (geen abonnement). Prijzen zijn inclusief BTW.

Ben je jonger dan 18 jaar?
Vraag toestemming aan je ouders!
Koppelen via telefoon
Klik op de link van de code zodat deze wordt geïmporteerd naar je telefoon. Verstuur het bericht naar 4004.

Koppelen via laptop/pc
Verstuur op je mobiel onderstaande code via sms naar 4004.

De code:


Voorwaarden

Check hier de spelvoorwaarden.

De Reclamecode SMS- en Mobiel Internet Dienstverlening en de Gedragscode SMS-en Mobiel Internet Dienstverlening zijn van toepassing.
Telefoonnummer herstellen

Via Mobiel?
Klik op de link van de code zodat deze automatisch wordt geïmporteerd naar je telefoon. Druk daarna op 'verstuur'.


Zit je achter een PC?
Ga op je mobiel naar 'berichten', toets de onderstaande code in en verstuur de sms naar 4004


De code:

Nieuw nummer koppelen

Klik op de link van de code. Die wordt dan automatisch geïmporteerd in de app 'berichten'. Verstuur het bericht.

CODE:

Je kunt ook handmatig de code intoetsen en de sms versturen naar 4004


Akkoord met sms om te winnen

Als je meedoet aan een winactie en je wint krijg je hiervan een SMS. Deze kost geld.

Klik hier voor meer informatie.
Premium service
Update service
Ontvang een berichtje wanneer wij belangrijk nieuws hebben. Zo blijf je altijd op de hoogte.
E-mailadres wijzigen
E-mailadres valideren
Klik op onderstaande button om een nieuwe mail te versturen zodat jij je mailadres kunt bevestigen.

Let op!
Wanneer je de mail niet direct kunt vinden, check dan je spambox.
Wachtwoord wijzigen
Type hieronder je nieuwe wachtwoord in

Account verwijderen
Je kunt je account verwijderen