Party reports

The Official Dancefair, Utrecht (13-02-2016)

zondag 21 februari 2016
Barbara Inpijn

Party report: The Official Dancefair, Utrecht (13-02-2016)Op 13 en 14 februari was DE muziekbeurs voor alle musicmakers onder ons:Dancefair. Of je nu een traditionele muzikant bent, een producer of dj, het programma - dat meer dan 180 onderdelen telt - zal iedere type musicmaker inspireren. Ook telt het het event 6000 vierkante meter aan beursvloer vol muziek instrumenten, software en zakelijke muziekdienstverleners.

Eén van de belangrijkste speerpunten van de organisatie is het realiseren van netwerkmomenten tussen de bezoekers. En laat dat nou hetgene zijn wat ik dit weekend wel geleerd heb. Gelijkgestemden, maar ook muzikanten uit verschillende stromingen kunnen hier op een laagdrempelige manier met elkaar in contact komen om muzikale collabs te vormen. Verwacht dus een unieke en inspirerende smeltkroes van musicmakers uit alle muziek genres. Of je nu een instrument bespeelt, zingt of alles achter je computer creërt. Zelfs als reporter was dit hartstikke tof en intressant om mee te maken.

De zaterdagochtend zijn we vroeg in de trein gestapt richting Utrecht Centraal, vanaf hier is het een klein stukje lopen naar de Jaarbeurs. Eenmaal binnengekomen – even voor 11.00 uur - was het al megadruk. Er stond een megalange rij, anders dan vorig jaar kan ik jullie vertellen. Iedereen vergiste zich enorm in de drukte die ontstond tijdens de opening van Dancefair. Dancefair is sinds dit jaar twee keer zo groot en er waren ook aparte kaarten te verkrijgen voor de Dancefair & Musicfair. Dit is wel een kleine tip voor de organisatie. De rij, vooral de wachtijd was enorm en vorig jaar was dit helemaal niet zo. Zelfs met een guestticket was het toch even afzien en we misten hierdoor wel een seminar omdat ik hier totaal geen rekening mee gehouden had.

Last minute wijzigingen doorvoeren en heel zachtjes naar binnen toe gaan bij John Christian die gelukkig nog bezig was om op te starten. Deze DJ/producer is al jaren bezig en aan alle koppies om mij heen te zien is hij enorm populair. Razendsnel was iedereen aan het typen en veel mensen waren foto’s aan het maken. Uit de praatjes die ik achteraf had met verschillende upcoming talentjes en ook bekende DJ’s bleek dat ze veel gehad hebben aan de mixing en masteringstechnieken die John Christian besprak in zijn seminar. Op zondag was er voor hen nog de mogelijkheid om deel 2 van deze seminar te volgen. John heeft zijn seminars overigens live gestreamd via internet, kijk op zijn Facebook-pagina voor de opnames!

Omdat het zo anders is dan vorig jaar moest ik ook mijn weg zien te vinden. Ik geloof dat ik uiteindelijk best aardig wat rondjes heb gelopen en veel gevraagd heb waar ik alles kon vinden. Onderweg kwam ik Dannic nog tegen en ook ik heb bij zijn seminar gezeten.

Dannic is een ontzettend enthousiaste DJ die wat mij betreft vaker seminars als deze mag komen geven. De energie die hij uitstraalt zorgt voor een goede sfeer. Vooral woorden als ‘Groovy’, ‘Bigroom House’ & ‘dansbaar’ komen veel voorbij. Hij vertelde ons dat hij altijd zijn muziek probeert te maken als hij onderweg is. Geeft tips als : “Ik hou geen standaard regels aan. Het moet dansbaar zijn, groovy feelings hebben en ik creëer graag spanning in mijn tracks. Breaks moeten nooit te lang duren want anders raak je je publiek kwijt.” In zijn tracks komt er contant ‘iets’ bij. Hij maakt veel muziek in de toonhoogte G & Gies. Een soort ongeschreven regel als het op muziekmaken aankomt. Veel dansbare muziek word gemaakt in deze noot. Ook houd Dannic veel van ‘doordraai tracks’. Zodat ze goed in sets passen voor bijvoorbeeld op een festival. Binnenkort gaan we meer van Dannic horen. De middag begon in ieder geval super goed!Van Dannic door naar de Scantraxx zaal. Het is alweer tijd voor Titan - The One Who Knocks. Een nieuw concept wat voor de eerst keer te horen en zien zal zijn op 23 april bij Megabase Outdoor. Twee kartels, één ultieme battle en één koelbloedige Kingpin die door vriend en vijand wordt gevreesd... Het zijn deze artiesten die het beslissende gevecht met elkaar aan zullen gaan op het Almere Strand. Hoe stoer Titan hier ook op de foto mag staan, in het echt is het de grootse familieman van misschien wel de hele hardstylescene. Hier legt hij samen met zijn management uit hoe dit alles ontstaan is. Vooral talent maakt hier een mooie opkomst en dat is wat ik enorm kan waarderen aan dit concept. Alles draait om familie, karakter, de gunfactor en het verdienen van support. George (Titan) heeft een sterke visie, stilstaan is doodgaan en voorlopig staan zij niet stil. Er komt een hele live act omheen en volgens mij kunnen wij enorm veel verwachten van deze Fusion Family. Elf artiesten, onder goede ontwikkeling. Dit mag dan wel Chapter 2 zijn maar ik denk dat wij heel wat kunnen verwachten voor de aankomende editie(s). Almere Strand is een droomlocatie. Het blijft een dynamische scene en de live act komt dan wel vaker maar stiekem kunnen wij niet wachten op nog meer nieuwe ontwikkelingen van Titan! (Guestzone verloot een aantal vrijkaarten onder haar members, doe mee met onze winactie! ;) )

Ik blijf heerlijk hangen in de Scantraxx zaal voor Atmozfears & Energyzed. Wist je bijvoorbeeld dat deze jongens zwaar 'game verslaafd' zijn? Daar komt 'The Harvert' dan ook vandaan. Rechtstreeks uit een game. Wat we vooral van deze jongens hebben geleerd is dat alles behoorlijk ‘basic’ & ‘simpel’ kan/mag zijn.

De zaterdag sluit ik af met The Melody Man - Frontliner. In de Next Level zaal. Alleen bij de gedachte dat hij 'Indestructible' helemaal gaat uitleggen geeft mij al kippenvel. Zo ontzettend veel tracks van hem geven mij kippenvel. Er word ontzettend veel op technisch gebied uitgelegd en ook hier zie ik iedereen razend snel mee schrijven en typen. In deze seminar gaat het dan ook goed over en weer. Er worden tussendoor veel vragen gesteld, voornamelijk over DE kick. Maar ook over de vocals en hoe je deze het beste kunt bewerken in je track. De kicks worden morgen uitgelegd in 2/2. Na afloop heb ik nog even kort gepraat en weet ik dat morgen weer een leerzame dag gaat worden. Dan ben ik er ook gewoon weer bij. Zelf ben ik dan wel alleen reporter maar de verhalen achter tracks en DJ's zijn voor ons zeker de moeite waard om even heen te gaan.

Lees
hier ons interview met Frontliner!

Het verslag van de zondag van Dancefair vind je hier!


Reporter: Barbara Inpijn

Meer info evenement
Foutje gezien? Let us know!


Guestzone is weer terug aan de top!

Members nemen soms de moeite om ons te bedanken voor de gewonnen gastenlijstplekken en/of vrijkaarten, wat wij natuurlijk erg leuk vinden.

Check een aantal van de reacties.Maak kans op een JBL Charge 5 Bluetooth speaker!

Maak kans op een draagbare JBL Charge 5 Bluetooth speaker!


De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben wij 138.317 vrijkaarten verloot onder onze members.

Dat zijn er ruim 800 per maand. En dat al bijna 15 jaar lang!

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.


Je maakt bovendien direct kans op een draagbare JBL Charge 5 Bluetooth speaker twv €159,99!

Water- en stofdicht ontwerp, staat garant voor 20 uur afspeeltijd en brengt een ongeëvenaarde JBL Signature Pro Sound.

Al member?

Uiteraard maak jij dan ook kans. Log in en controleer of alle gegevens zijn ingevuld en up-to-date zijn.
Maak extra kans door een leuke/originele reactie te schrijven onder onze Facebookpost.Vrijkaarten voor de beste events en festivals!

De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben we 138.317 vrijkaarten verloot onder onze members.

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.

Nieuws


Meedoen met de winacties?


Hoe kan ik meedoen met de winacties?

Al ruim 10 jaar verloten we iedere maand ruim 1.000 vrijkaarten! De kans om vrijkaarten te winnen bij Guestzone is dan ook heel groot.


Populaire Winacties

Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Inloggen


member organisatie
Of login met je emailadresBeveiligd door reCAPTCHA.
Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Member account aanmaken


member organisatie


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Zakelijk account aanmaken


member organisatie


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone
Vul het e-mailadres in waarmee je bij ons bent ingeschreven.


Beveiligd door reCAPTCHA.
Wachtwoord wijzigen
vul hieronder 2x je nieuwe wachtwoord in

Uitnodigingen
Hier informatie over winactie
Deelnames 0
Afmelden?
Wanneer je geen gebruik kunt maken van deze winactie, meld je dan zsm af zodat wij nog iemand anders blij kunnen maken.Let op: het is verboden om jouw gewonnen aan te bieden en/of te verkopen. Klik hier voor meer informatie.

Win vrijkaarten!
Om mee te kunnen doen met onze winacties koppel je jouw mobiele nummer aan je account. Door deel te nemen aan de winacties maak je kans op vrijkaarten en gastenlijstplekken.
Kosten
Je betaalt €0,40 voor het koppelen van je mobiele nummer en voor iedere deelname aan een winactie. Dit zijn éénmalige kosten (geen abonnement). Prijzen zijn inclusief BTW.

Ben je jonger dan 18 jaar?
Vraag toestemming aan je ouders!
Koppelen via telefoon
Klik op de link van de code zodat deze wordt geïmporteerd naar je telefoon. Verstuur het bericht naar 4004.

Koppelen via laptop/pc
Verstuur op je mobiel onderstaande code via sms naar 4004.

De code:


Voorwaarden

Check hier de spelvoorwaarden.

De Reclamecode SMS- en Mobiel Internet Dienstverlening en de Gedragscode SMS-en Mobiel Internet Dienstverlening zijn van toepassing.
Telefoonnummer herstellen

Via Mobiel?
Klik op de link van de code zodat deze automatisch wordt geïmporteerd naar je telefoon. Druk daarna op 'verstuur'.


Zit je achter een PC?
Ga op je mobiel naar 'berichten', toets de onderstaande code in en verstuur de sms naar 4004


De code:

Nieuw nummer koppelen

Klik op de link van de code. Die wordt dan automatisch geïmporteerd in de app 'berichten'. Verstuur het bericht.

CODE:

Je kunt ook handmatig de code intoetsen en de sms versturen naar 4004


Akkoord met sms om te winnen

Als je meedoet aan een winactie en je wint krijg je hiervan een SMS. Deze kost geld.

Klik hier voor meer informatie.
Premium service
Update service
Ontvang een berichtje wanneer wij belangrijk nieuws hebben. Zo blijf je altijd op de hoogte.
E-mailadres wijzigen
E-mailadres valideren
Klik op onderstaande button om een nieuwe mail te versturen zodat jij je mailadres kunt bevestigen.

Let op!
Wanneer je de mail niet direct kunt vinden, check dan je spambox.
Wachtwoord wijzigen
Type hieronder je nieuwe wachtwoord in

Account verwijderen
Je kunt je account verwijderen