Login | Aanmelden | Help | Adverteren
Logo Guestzone


Party Report: Sundaypeople presents Queensnight, Luxor Live - Arnhem, 29-04-2012

Sundaypeople presents Queensnight, Luxor Live - Arnhem, 29-04-2012Een nieuwe koning, een nieuw tijdperk. Hoe sluit je het oude af? Bij Sundaypeople in het Arnhemse Luxor wisten ze hoe.
 
Voor de mensen die het concept niet kennen. Even een korte introductie.

Sinds anderhalf jaar is Luxor in Arnhem elke laatste zondag van de maand de plek waar het ouderwetse zondagavond/dansavond concept in een nieuw jasje is gegoten. En hoe! Voor twintig euro kun je bij Sundaypeople van 19.00 tot 01.00 het weekend waardig afsluiten. Wie denkt dat er concessies gedaan worden met betrekking tot de line up heeft het mis. Het afgelopen jaar stonden onder andere Mark Knight, Joris Voorn, Secret Cinema, Tom Novy, Roog, Erick E, Franky Rizardo en David Penn achter de decks.
 
Het publiek van Sundaypeople varieert in leeftijd tussen de 25 en 50 jaar. Een ding hebben ze allemaal gemeen, de liefde voor housemuziek.
 
Als je de Luxor binnen loopt voel je gelijk de kracht van de locatie. Een mooie open ruimte met een behoorlijke dansvloer en een flink podium. Door de inrichting, de sfeer die het oude pand ademt en het geweldige geluid heeft Luxor alles in zich om uit te groeien tot de danstempel van het Oosten van het land.  
 
Na het succes van vorig jaar tijdens koninginnennacht was een vervolg dit jaar logisch. Dat deze avond dit keer op de maandag viel maakte weinig verschil voor het “Sundaypeople” gevoel. Vanaf tien uur stond er een line up waar menig festival stage jaloers op zou zijn.

Om tien uur opende Roog het bal met de van hem sinds jaar en dag bekende sound. Aan het eind van zijn set was het zo goed als vol, lees dansbaar vol. Voetje voor voetje lopen doen we op dit soort dagen wel op het Rembrandtplein in Amsterdam of de Korenmarkt in Arnhem. Na Roog was het tijd voor jong talent. Georgio Starr ademt, eet en leeft muziek. Getuige ook zijn pianotoetsen-tattoo. Na hem een aantal malen als opener gehoord te hebben was dit de eerste keer dat ik hem later op de avond zag. Ook deze plek vulde hij moeiteloos en bereidde een inmiddels uitzinnige zaal voor op het Engelse duo Prok en Fitch. Voor mij de eerste keer dat ik dit duo bezig zag, maar….. ik ben om! Ze pakten het stokje daar op waar Georgio het had aangegeven. Vol gas gingen we met zijn allen verder de nacht in.

Het absolute hoogtepunt zat er toen nog aan te komen. Een paar weken geleden stond hij nog met zijn vrienden te knallen op het Ultra Music festival in Miami. Echter Franky Rizardo vergeet zijn Arnhemse roots niet. Het zal waarschijnlijk misplaatste Arnhemse arrogantie zijn, maar het lijkt net of hij in zijn hometown altijd net dat beetje extra geeft. Gelukkig voor hem en ons is Luxor een aantal jaren grondig gerenoveerd en is daarbij blijkbaar extra aandacht aan het dak besteedt. Was dit niet zo geweest dan was na deze avond een renovatie van een hoogstwaarschijnlijk dakloos Luxor aan de orde geweest. Tot vier uur in de nacht ging een vol Luxor volledig uit zijn plaat.  
 
Na bovenstaande lofzang zou je denken dat er geen negatieve punten aan de avond waren. Helaas is dat niet waar. Dit stond los van Sundaypeople. Op last van de gemeente mocht er die avond geen glas geschonken worden wat toch altijd wat minder is. Ik ben namelijk nogal gehecht aan mijn flesje Becks. Het tweede punt was dat iedereen, inclusief Franky en organisator Sundaypeople Events, het feestje graag  nog hadden willen verlengen. Ook hier gooide de gemeente roet in het eten. Vier uur was bepaald als sluitingstijd van alle horeca die avond.  
 
Gelukkig hoeven we niet lang te wachten op een vervolg. Eerste Pinksterdag is de volgende editie met niemand minder dan Eddie Thoneick en de prettig gestoorde Rotterdamse tweeling Richard en Robert Bot. On stage uiteraard bekend als Brothers in the Booth.
 
Het absolute Sundaypeople hoogtepunt zal dit jaar plaatsvinden op 16 juni. Op die dag zal in Valburg aan het water het eerste Sundaypeople Festival plaatsvinden. Check de partyagenda voor de volledige line up en uiteraard de kans om kaarten voor deze evenementen te winnen!
 
Tot snel op een feest ergens in het land!

Reporter: Floris Smeenk 
         
  Aanmelden
Contact
Back to Top
Huisregels
Algemeen
  Partyorganisatie
Algemeen
  Algemeen Over ons
  Member
Adverteren   Spelregels Het Team
 
Vacatures   Privacy Partners
    Helpdesk   Copyright FAQ