Login | Aanmelden | Help | Adverteren
Logo Guestzone


Party Report: Sundaypeople Presents, Luxor Live - Arnhem, 19-05-2013

Sundaypeople Presents, Luxor Live - Arnhem, 19-05-2013Het pinksterweekend staat altijd garant voor leuke festivals en feesten. Ook dit jaar was er weer flink uitgepakt. Zo was er zaterdag het Pacha festival en zondag onder andere Frehstival en Seventh Sunday festival. Een weekend vol met dikke festivals en grote namen dus. Dit weerhield de organisatie van Sundaypeople er echter niet van om ook maar eens flink uit te pakken met een speciale late night edition. Daar waar normaal de deuren open gaan om zeven uur en de laatsten rond één uur de danstempel van Arnhem verlaten, was het deze keer van tien tot vijf raak.
 
Rond tien stond ik met een aantal vrienden op de dansvloer van een op dat moment nog redelijk leeg Luxor. Het zou toch niet, schoot er door mijn hoofd. Blijkbaar waren er nog wat mensen met pinksterverplichtingen onderweg en aan de gezichten te zien was deze zondag voor een gedeelte van de bezoekers ook niet het eerste feestje van het weekend. Rond elf uur liep het al lekker vol op de dansvloer. Het pinksterbal werd geopend door de heren van Soul Cartel. Ze brachten een lekkere set die de toon zette voor de rest van de avond. Om met een van de vaste bezoekers te spreken. Gas op die lolly dus!  
 
Laat dat nu net mijn ding zijn. Mijn podcastbibliotheek is namelijk zeker voor de helft gevuld met namen als Marcel Woods, Sander van Doorn en Fedde leGrand.  
 
Ook deze Sundaypeople editie was er weer plaats voor een Arnhemmer. Up and coming Jasper Fioole voerde het tempo nog even op waardoor in het inmiddels goed gevulde  Luxor alle voetjes van de vloer gingen. Dit is overigens kenmerkend voor het publiek tijdens Sundaypeople. Op de dansvloer, aan de bar, op de gang, in de rookruimte of op de WC, niemand staat stil! Dit alles werkt mee aan een prettige sfeer waarbij iedereen kan genieten. Een kort praatje met de uitsmijters leverde op dat ik niet de enige ben met deze beleving. Na ruim anderhalf jaar Sundaypeople is het aantal incidenten minimaal. De vriendelijke houding van de heren aan de deur helpt hier uiteraard ook aan mee.
 
Als headliner was onze Oosterbuur Eddie Thoneick aangetrokken. Onder andere bekend van zijn samenwerking met Erick Morillo (live your life be free) en zeker niet te vergeten Deeper love met de vocals van Berget Lewis. Dat Eddie een goede band met Nederland heeft blijkt ook uit zijn vloeiend gesproken Nederlands. Na afloop sprak ik hem over zijn set. Hij was erg te spreken over het geluid en de beleving van de mensen. De bedoeling was geweest om al eerder Luxor aan te doen, maar een volgepakte agenda maakte dat helaas niet mogelijk.  
 
Het wachten werd beloond. Nu had ik als soort van voorbereiding op deze avond een aantal sets geluisterd op Soundcloud. Klein nadeel hiervan. Je gaat dingen verwachten hè? Geen probleem met deze baas. Wat een waanzinnige set! Variërend van knallende stukken tot heerlijke vocals. Eddie rocked Luxor!
 
Afsluiters van de avond waren de Brothers in the Booth. Deze broers die al sinds jaar en dag in de scene meedraaien kennen het Sundaypeople publiek inmiddels erg goed. De energie spat van de heren af. Het mooie daarvan is ook dat deze energie over slaat op de zaal zodat ook de laatste uurtjes ook werden vol gemaakt met de handjes in de lucht. Tegen vijf uur was het tijd voor de laatste plaat, gingen de lichten aan en was het tijd de vermoeide benen ten ruste te leggen.
 
Wederom een heerlijke avond.  Het uitkijken is nu naar 16 juni. Dan staat namelijk het eerste Sundaypeople festival op het programma. Met drie stages gevuld met fantastische namen. Check de party agenda voor meer info en de winacties die er uiteraard ook voor dit festival weer zijn.  
 
Wees er snel bij want de kaarten zijn beperkt.

Reporter: Floris Smeenk 
         
  Aanmelden
Contact
Back to Top
Huisregels
Algemeen
  Partyorganisatie
Algemeen
  Algemeen Over ons
  Member
Adverteren   Spelregels Het Team
 
Vacatures   Privacy Partners
    Helpdesk   Copyright FAQ