Login | Aanmelden | Help | Adverteren
Logo Guestzone


Party Report: Free Your Mind Festival, Stadsblokken - Arnhem, 01-06-2013

Free Your Mind Festival, Stadsblokken - Arnhem, 01-06-2013Sinds jaren is Free your mind voor mij dat ene festival wat ik nooit mis. Hier zijn een aantal redenen voor. Het is een relatief klein festival op een mooie historische locatie gelegen aan de Rijn. Op deze plek werd in de tweede wereldoorlog de slag om Arnhem uitgevochten. Daarnaast is het voor mij een thuiswedstrijd. De stadsblokken in Arnhem liggen namelijk op kruipafstand van mijn huis. Elk jaar is Free your mind voor mij dan ook weer een reünie met danslievend Arnhem. De datum, altijd de eerste zaterdag van juni, staat meestal garant voor prachtig weer en ook op de line up van dit technominded festival is zelden wat aan te merken.  
 
Na een mindere editie van 2012, wat overigens niet aan de organisatoren lag maar aan een dwarsliggende projectontwikkelaar waardoor er moest worden uitgeweken naar het veel ongezelligere weiland ernaast, was het dit jaar tijd voor alweer de tiende editie. Breed aangekondigd zou dit een van de beste edities ooit worden. De line up loog er niet om. Zo maar even een paar namen. Speedy J, Ben Sims, Carl Graig, Franky Rizardo, Funkerman,Don Diablo en Nic Fanciulli. Zelfs het duo Shermanology was gestrikt.

De organisatie had blijkbaar goed geluisterd naar haar bezoekers de voorgaande jaren. Maar liefst vier gratis toiletareas waren er. Hulde! Het gebrek hieraan bij de vorige editie had terecht het nodige gezeik opgeleverd. Ook de horecavoorzieningen waren beter dan ooit en was er parkeerruimte zat pal naast het festivalterrein.
De dag van tevoren verraste de organisatie via Facebook met de mededeling dat door omstandigheden buiten de organisatie om de timetable was veranderd. Tot mijn teleurstelling zou hierdoor Nic Fanciulli niet langer afsluiten, maar al om kwart over een draaien. Toch maar afsluiten met Speedy J of Bassjackers?  

Dan maar hopen op mooi weer. Tja, dit liet helaas te wensen over. Met een dik pak bewolking en temperaturen die zelden boven de vijftien graden uit kwamen was het erg koud langs de Rijn. Door het slechte weer kreeg het festival in mijn ogen dit jaar nooit de sfeer wat het de afgelopen jaren kenmerkte. Uiteraard is een festival gezellig als je met een groot aantal bekenden en vrienden gaat en plezier hebben we dan zeker ook wel gehad. Door het slechte weer waren de tenten overvol en daardoor bloedheet wat het contrast met buiten nog groter maakte. Toen uiteindelijk het zonnetje aan het eind van de middag alsnog doorbrak werd dit dan ook met gejuich ontvangen en werd het tijd om eens richting main stage te lopen. Secret Cinema en Steve Rachmad verzorgden daar zoals eigenlijk altijd prima sets. De rest van de avond werd afgesloten in de Summerloverz tent. Funkerman, Shemanology en bassjackers knalden het dak eraf.

Halverwege de laatste set besloot ik richting huis te gaan. Daardoor miste ik het vuurwerk. De dag erna las ik op Facebook dat de organisatie ook hier weinig bespaard bleef. Door een technische storing viel het grootste deel van de show uit.  
 
Al met al bracht Free Your Mind dit jaar niet wat ervan werd verwacht. De organisatie viel daar in mijn ogen niet bijzonder veel  te verwijten. Op Facebook werd veel melding gemaakt van absurd hoge prijzen. Vijf euro voor een half glas rose is inderdaad niet goedkoop en de papieren bonnen die je daarvoor moet inleveren zijn inderdaad niet handig. Daarnaast vonden een aantal mensen de muziek veel van hetzelfde, maar gelet op het hoge techno gehalte lijkt me dat niet meer dan logisch.    
 
Dus, volgend jaar Free Your Mind? Ja, bij mooi weer zeker wel!!
 
Op naar het volgende festival. Voor mij Sundaypeople in Valburg op 16 juni. Check de winacties op deze site.

Reporter: Floris Smeenk 
         
  Aanmelden
Contact
Back to Top
Huisregels
Algemeen
  Partyorganisatie
Algemeen
  Algemeen Over ons
  Member
Adverteren   Spelregels Het Team
 
Vacatures   Privacy Partners
    Helpdesk   Copyright FAQ