Login | Aanmelden | Help | Adverteren
Logo Guestzone


Party Report: Indian Summer Festival 2013, Recreatiegebied Geestmerambacht - Broek op Langedijk, 15-06-2013

Indian Summer Festival 2013, Recreatiegebied Geestmerambacht - Broek op Langedijk, 15-06-2013
YES! Eindelijk was het zover, ik ging naar Indian Summer. De dagen ervoor was ik er al veel mee bezig, want wat had ik er zin in zeg! Toen ik wakker werd op 15 juni regende het volop. Toch had ik er vertrouwen in dat het met het weer wel goed zou komen. Omdat het best een lange dag was, het festival duurde van 12.00 tot middernacht, ging ik in de middag van huis om daar rond 16.00 uur aanwezig te zijn. Mijn vriendin Bianca ontmoette ik ergens halverwege het reizen, we waren beiden enthousiast en ready to party!
 
Indian Summer Festival is een festival dat, voor het eerst in 12 jaar verdeeld over twee dagen, elk jaar plaatsvindt op recreatiegebied Geesterambacht. Het is een divers festival, met een muzikale mix van dance, pop en rock. Ook theater, kunst en cabaret komen volop aan bod. Dit alles verdeeld over 6 podia. Een festival met een ongedwongen, open-minded sfeer en waar verschillende leeftijdscategorieën zich met elkaar verenigen voor één doel; genieten van de muziek! De organisatie van het festival is ook veel bezig met duurzaamheid en probeert dit op allerlei manieren waar te maken. Op het festival stond het Indian Summer Labb. Voor meer informatie, zie www.indiansummerfestival.nl/duurzaam.
 
Zoals ik al dacht, kwam de zon rond het middaguur door en werd het, ondanks de sterke wind, heerlijk weer!Even na vier uur waren we aangekomen op het terrein. Na aanmelding, munten kopen en onze spullen in een kluisje te hebben achtergelaten, zijn we direct naar de andere kant van het terrein doorgelopen. We liepen langs de 80's/90's tent en dat klonk al lekker, een goede binnenkomer als je het terrein op loopt dus. Achter op het terrein, de Heineken Starclub, waar Dennis “Denman” Ruyer uiteindelijk van 17.00 tot 19.00 uur een set draaide. Daar wilde ik bij zijn! Dennis is natuurlijk bekend van zijn worldwide known en award-winning show Dance Department. Elke zaterdag on air, naast zijn andere programma op radio 538, Greatest Hits. Daarnaast is hij muziekproducer, draait hij op festivals en in clubs en hoor je zijn stem in vele reclamespots. Ik vind dat hij zeer goede muziek produceert en draait. Ik ben een trouwe luisteraar van het programma Dance Department en de podcasts vind ik een ideale uitvinding. Nu kan ik sowieso al amper zonder muziek, maar dancebeats zijn wel een van mijn favorieten! Thuis, op een festival, op de fiets, overal!
 
Even de sfeer aanvoelen en dansen maar! Ik ging totaal op in de muziek en de positieve vibe van het publiek. In de Heineken Starclub kon je volledig rondom naar boven lopen en genieten van de muziek terwijl je alles en iedereen in je opnam. Ook nog 'backstage' geweest. Kwam opeens Lucien Foort op me af om me aan te spreken. Hij probeerde mij te koppelen aan een andere gozer. Tja, zó kan het dus ook, haha! Anyway, Dennis draaide een halfuur langer, achteraf gezien, dus hebben we nog beneden staan dansen. Later, toen Rene Amesz aan het draaien was gegaan, heb ik Dennis nog kort gesproken. Uiteraard moest hij snel weer op weg naar de studio voor
een nieuwe episode van Dance Department!
 
Bianca en ik waren benieuwd naar de andere podia en zijn van de Heineken Starclub richting Main Stage gelopen. Daar speelde Elektro Guzzi live. Klonk best wel vet. Zij zijn een Oostenrijkse akoestische techno band.
Bianca wilde graag Within Temptation horen, een Nederlandse symfonische-metalband sinds 1996, dus zijn we daarna doorgelopen naar het Pop-Rock Podium. Daar stond het aardig vol. Helaas was het geluid iets minder, waarschijnlijk door de harde wind van de zijkant. Toch was het gezellig en klonk het verder prima.  Ik vind de zangeres, Sharon den Adel, een mooie stem hebben.
 
Na Elektro Guzzi op de Main Stage was nog een van mijn favorieten aan de beurt; Sander Kleinenberg. Hij draait voornamelijk heerlijke progressive house en is inmiddels wereldwijd bekend. Mede door het mixen van tracks van zeer bekende artiesten als Justin Timberlake en N.E.R.D.. Naast zijn werk als DJ produceert hij muziek en is hij eigenaar van wat inmiddels 'THIS IS Recordings' heet. Op het veld bij de Main Stage stond het helemaal vol en iedereen ging compleet los op de beats van Sander. Het begon wat te regenen, maar dat maakte totaal niet uit. We zijn een beetje onder de bomen gaan staan, dus het nat worden viel mee. Velen met regenponcho's aan, maar ook velen niet, iedereen was non-stop aan het dansen! Voelde echt heerlijk om zo in de beats op te gaan. De sfeer die dat geeft als je met zoveel mensen tegelijk bent is geweldig.
 
In de tussentijd had ik een 'Indian Summer Festival sweater' gekocht en waren we wat gaan eten. Het was behoorlijk prijzig, maar dat is op de meeste festivals en alles was van goede kwaliteit. Broodjes, snackfood, fruit, van alles was te krijgen. Het creatieve gebeuren, als in theater en het Labb, daar zijn we wel even langsgeweest, maar niet de tenten binnen. Die tenten waren relatief klein en enorm vol. Wij wilden toch liever dansen en genieten van de muziek bij de grotere stages. Het is een grappig fenomeen, wanneer je allemaal zo geniet, dat je iets uitstraalt waardoor je blijkbaar makkelijker of sneller contact maakt met andere mensen. Er werd genoeg geflirt en gewoon gezellig gesproken met onbekenden. Leuk!
 
Op gegeven moment zijn we weer naar de Heineken Starclub gelopen. Lucien Foort was aan de beurt om te draaien. Hij was al bezig toen we daar aankwamen en hij knalde de tent uit! Heel Heineken Starclub stond echt compleet volgepakt. Meer mensen konden er ook niet bij, dus ging de rest buiten verder. Mooi gezicht in het beginnende schemerlicht en dan iedereen met van die groene lichtstaven in hun handen, handen in de lucht. Lucien Foort is al DJ vanaf zijn 14e! In 2003 bracht hij zijn eerste album uit. Tegenwoordig is Lucien een veel gevraagde DJ in binnen- en buitenland en schreef hij onder meer het anthem voor Dance Valley in 2012. Het klonk in ieder geval helemaal top op Indian Summer. Hij draaide twee uur met volle power, tot 22.30 uur.  
 
Dat kwam mooi uit, want om half elf begon Keane bij het Rock-Pop Podium te spelen. Het werd wel wat frisser buiten, maar door weer te dansen kreeg je het al snel warm. Keane is een Engelse band met als leadzanger Tom Chaplin. Ze hebben al op vele festivals opgetreden, waaronder het Haagse festival Beatstad in 2009. De single 'Somewhere only we know' is er onder andere een die bijna iedereen wel kent.
 
Rond half twaalf zijn we naar de kluisjes gegaan om de spullen op te halen en zijn we richting de pendelbussen gelopen. Ik moet zeggen dat dat wel ideaal is; je wordt voor de ingang afgezet en weer opgehaald om terug naar het station te brengen. Of de camping, als je twee dagen naar het festival ging. Een dag om met positieve gedachten aan terug te denken. We hebben het enorm naar ons zin gehad, dus het is zeker voor herhaling vatbaar! Eenmaal thuis om half twee, was ik binnen no-time vertrokken naar dromenland, om nog wat meer te genieten van de muziek, haha! See you next year Indian Summer!!!

Reporter: Sylvia Verwer
 


 
         
  Aanmelden
Contact
Back to Top
Huisregels
Algemeen
  Partyorganisatie
Algemeen
  Algemeen Over ons
  Member
Adverteren   Spelregels Het Team
 
Vacatures   Privacy Partners
    Helpdesk   Copyright FAQ