Login | Aanmelden | Help | Adverteren
Logo Guestzone


Party Report: Sidney Samson ADE Takeover, Escape Club - Amsterdam, 20-10-2012

Sidney Samson ADE Takeover, Escape Club - Amsterdam, 20-10-2012Het grote voordeel van een lang weekend ADE is dat je lekker wat variatie in je muziek kunt gooien. Afgelopen weekend was het voor de Dance liefhebber op zo’n 200 locaties raak.

Zo begon ik donderdag met Carl Cox and friends, de vrijdag met Bakermat and friends. Na deze twee avonden was het tijd voor wat smaakverandering. Dus werd deze dag gekozen voor de Escape. Sydney Samson ADE takeover. Kort samengevat, Sydney Samson and friends.

De eerste twee avonden waren muzikaal magistraal kun je wel zeggen. De venues verschilden. De gashouder was uiteraard briljant. Club Odeon was qua publiek en geluid niet heel bijzonder.

Een mooie mix tussen deze twee bleek de Escape te zijn. De zaterdag was gebombardeerd tot Sydney Samson avond. Met onder andere Funkerman, The Shapeshifters, Sick Individuals en de man zelf beloofde het een mooie avond te worden. Eerlijk is eerlijk, ik ben niet zo'n Samson fan, zowel politiek als muzikaal niet, maar op uitnodiging van een aantal vrienden besloot ik toch mijn vooroordelen aan de kant te zetten en te gaan.

Dat bleek een prima keuze. Vanaf binnenkomst in de Escape voelde ik me thuis. Bij binnenkomst werden we vriendelijk ontvangen door de gastvrouw waarna we door de controle gingen. Geen moeilijke gezichten aan de deur zoals je bij andere zaken nog wel eens ziet. Bij de jassen stonden voldoende mensen en ook hier was het vrolijkheid ten top.  

Toen ik vervolgens bij de jassen de hoek om liep stond ik gelijk op de rand van de dansvloer. De Escape was niet helemaal uitverkocht, maar gewoon lekker vol. Ruimte genoeg om te dansen en een drankje te doen.  

Waar ik me de vorige twee avonden toch wel geërgerd had aan het publiek, met als dieptepunt twee behoorlijke vechtpartijen midden voor mijn neus  tijdens Carl Cox, was hier alles te gek! De sfeer was super. Vrolijke mensen all arround en gezelligheid ten top. Of je nu beneden op de overvolle dansvloer stond, boven bij het rookhok, of in de lounge met de banken. Iedereen had het zichtbaar naar zijn zin. Een van de nadelen van Amsterdam is helaas wel dat je de hoofdprijs voor een drankje besteld. Ach, het is maar een keer per jaar ADE denk ik dan, daar moet je wat voor over hebben.

Bij binnenkomst stonden de Shapeshifters te draaien. De heren heb ik de afgelopen jaren al vaker gehoord, maar deze avond knalde ze echt. Warm gemaakt door de set van Funkerman die we helaas hadden gemist namen ze de Escape over. Alles werd feilloos aan elkaar gemixt en het tempo werd hoger en hoger. Dit beloofde wat voor de rest van de avond. De shapeshifters werden opgevolgd door de mij onbekende Raymundo. Zijn muziek is niet zo fout als de naam doet vermoeden. Ook hij gooide er, geïnspireerd door de venue een heerlijke set in.  

The man of the Evening dan? Sidney Samson kwam zag en overwon. Hij pakte het tempo over van zijn voorganger en wist daar met schijnbaar dodelijk gemak nog wat bovenop te leggen. Stilstaan was er beneden in de Escape niet bij die avond. Het geheel werd begeleid door een prima lasershow.  

Na Sidney was het tijd voor ons tijd voor een break en begaven we ons naar het loungegedeelte boven in de Escape. Voor de kenners, tegenover de dames wc. Al zittend op een van de luxe banken bekeek ik het publiek nog eens. Wat een enorme variatie. Jong, oud, Nederlanders, Toeristen, man, vrouw, manvrouw. Echt alles liep er rond.  

Enig smetje van de avond was een persoon die achterstevoren op de trap ging zitten en vervolgens vier meter naar beneden viel. Deze werd gelijk vakkundig opgevangen en naar ik begreep is dat nog allemaal goed gekomen.

Rond een uur of zes vond ik het na drie dagen ADE wel genoeg. Na een vriendelijke groet van de uitsmijter doken we de taxi in.

Reporter: Floris Smeenk 
         
  Aanmelden
Contact
Back to Top
Huisregels
Algemeen
  Partyorganisatie
Algemeen
  Algemeen Over ons
  Member
Adverteren   Spelregels Het Team
 
Vacatures   Privacy Partners
    Helpdesk   Copyright FAQ