Login | Aanmelden | Help | Adverteren
Logo Guestzone

vorige volgende

Party Report: Revelation-Dance One Vision, Kasteel Hoensbroek - Hoensbroek, 07-11-2015

Revelation-Dance One Vision, Kasteel Hoensbroek - Hoensbroek, 07-11-2015

Na al vaker te zijn uitgenodigd, echter nooit eerder vrij kunnen maken, betreed ik vanavond dan toch voor de eerste keer de poorten van Kasteel Hoensbroek. Volledig onder de indruk van de entourage, de lichten voor de poort, reflecties op de eerste binnenplaats en vuurspuwers op de tweede binnenplaats meld ik mij aan als pers. Ik heb dan gewoon mijn motorboots aan, maar de dames met hakken, hoeven niets te breken tussen de kinderkopjes. Nee de gasten, die dat willen, worden met een karretje gereden tot de ingang.

De gastheren; Marc en Ronald, ontvangen me en koppelen me aan een persmedewerker. Hij neemt me mee, als een prinses door het kasteel, naar de verschillende area’s, de stagemanagers en de ingerichte backstage. Volledige toegang en alle mogelijkheden. Chique hoor.

Revelation is een 25+ feest. Verkoopt geen kaarten aan de deur, krijgt daarmee de titel ‘besloten feest’ en is ingericht op ruim 800 bezoekers. Revelation staat bekend voor hun alom muziekkeuze, voor ieder wat wils. EDM, house, deep, techno, progressive en trance, wisselen elkaar af. Revelation had al eerder succesvolle edities, allen binnen de kasteelmuren van Hoensbroek. Na Ladies First, Double Trouble, Naughty by Nature en For the love of House, is het nu tijd voor One Vision.
Ik ben benieuwd of het klopt wat te lezen is op social media en hun eigen site. Revelation staat voor; vol energie, met enorme inspiratie, een geweldige omgeving, een unieke sfeer, herkenning en gezelligheid, uitstekende dj’s, entertainment, een fantastische house beleving. Wij gaan het meemaken. Van 20:30 tot 04:00 knalt het hier alle kanten op.

De rondleiding brengt me in een kleinere area. Wat mij betreft de meest intieme en sfeervolle area. Op dat moment rondt Ben Bastion zijn set af en wordt opgevolgd door D Squared. De ruimte is al lekker gevuld en er wordt al gedanst. Met lasers gevuld, af en toe verblind in je eigen wereld en dan ineens zie je het mega hoog plafond van deze kasteelzaal. Heel bijzonder en sfeervol.
De main area, met groot podium voor de danseressen, dj (groepen), fotografen en zodanig opgesteld dat de hele ruimte evenveel zicht heeft op de hoofdrolspelers is gewoon al helemaal vol. Het jong talent Kim Kaey maakt de zaal klaar voor Funkerman. Beneden, bij de entree, is een grote strak gesoigneerde lounge ruimte. De muziek is hier gekoppeld aan de grote zaal, maar een stuk rustiger. Deze ruimte is nu nog rustig, maar later in de nacht, is het ook hier comfortabel druk.

Dat de gastheren het niet alleen goed doen voor mij als pers is wel duidelijk. De bezoekers zijn van alle gemakken voorzien. Een grote garderobe. Toiletten op 2 etages, in iedere ruimte 1 of 2 bars met voldoende personeel, genoeg ruimte tussen de house area’s om te kletsen, wandelen, chillen en te sjansen. Zoals gezegd, ingericht op 25+ publiek. Daarnaast is het voor de dj’s ook goed vertoeven hier. In deze sfeer begeven zij zich bijna de hele avond gewoon tussen het publiek, nemen de tijd voor hun eigen netwerk of hebben een eigen feestje én komen elkaar tegen in de backstage.
Voor mij de optimale mogelijkheid om dit report eens over een andere boeg te gooien. Gezien de ruimte die ik kreeg heb ik veel met dj’s kunnen praten, deze kort geïnterviewd, Revelation door de ogen van de dj...

Lady Saxalott
Bij de brede trap op de Koninklijke overloop spreek ik Sandra, bekend als dj Lady Saxalott. Haar uitgebreide antwoorden ontroeren me. Hoe is het voor jou om hier geboekt te staan? “Ik heb hier al meerdere keren gestaan. Ik ben gestart met het eerste feest: ‘ladies first’, alleen maar vrouwelijke dj’s in de lineup. Ik had toen de eer de closing set te mogen draaien.” Wat betekent Revelation dan voor je? “Ik heb mijn carrière mede te danken aan deze organisatie. Door meerdere malen de gelegenheid te krijgen, heb ik mij steeds meer kunnen ontwikkelen als vrouwelijke dj. Ik heb diverse muziekstijlen kunnen draaien, van groovy tech house tot EDM”. Is dat de kracht van Revelation? “Volgens mij wel, diverse muziekstijlen op 1 feest, voor ieder wat. Een goede opbouw van muziek op een avond, wat belangrijk is om een goede sfeer neer te zetten”. Is Revelation veranderd binnen de jaren? “Revelation is gegroeid. Ze zijn destijds gestart met 1 zaal, het zijn nu inmiddels 2 of 3 zalen. Ik merk dat het altijd heel druk is, mensen zijn vroeg aanwezig en het blijft vol tot het einde. Dat wil zeggen, dat er een goed feest wordt neergezet. Er wordt veel aandacht geschonken aan goed geluid, een perfecte lineup, aan alles wordt gedacht.” Wil je nog iets kwijt? “Revelation, moet je zeker niet missen. Dit feest heeft een speciaal plekje in mijn hart. One Love!”

Ben Bastion
Na de set van Wouter, dj Ben Bastion, rond 22:30uur, onder het genot van een drankje, vraag ik hem of hij nu zijn eigen progressive stijl hier heeft kunnen neerzetten of zich heeft aangepast aan het feest? “Ik begon om 21:00 uur en heb het eigenlijk rustig gehouden, qua BPM en qua sound. Het laatste kwartier iets groovy-er, zodat D Squared kon overnemen”. Was er al iets in de zaal? “Vanaf 21:30 was de zaal leuk gevuld en je ziet de zaal is nu goed gevuld”. Dus je hebt een goede openingsset voor Revelation neergezet? “Ja, dat denk ik wel”. Hou je rekening met de opbouw van dit feest? "Het heeft helemaal geen zin om na een half uur al te beuken, als mensen net binnenkomen, een beetje feel-good sfeer is belangrijker. Dat beuken komt later op de avond wel”.

Nigel Lakefield
De hele avond zie ik dj Nigel Lakefield rondstruinen met allerlei gelikte types om hem heen, camera’s, geluidsmensen. In en uit de backstage, wandelingen door het kasteel en tijdens zijn set in de intieme area. Dit maakt me wel heel nieuwsgierig. Nigel heeft de positieve stempel gekregen van ‘rising star’ onder de jonge dj’s en heeft afgelopen 2 jaar bijna iedere prijs die je kan bedenken binnengesleept. Na zijn set, krijg ik hem dan even te pakken. Ik stel me voor en krijg toestemming om hem kort voor mij alleen te hebben. Heel enthousiast zegt hij: “Wat leuk dat je een review schrijft over Revelation”. Zeg Nigel, ben jij niet te jong om hier te staan? “Ik vind het een hele eer om hier te zijn en door deze organisatie te zijn gevraagd te komen draaien. Dit is gelijk een mooie gelegenheid om mijn eigen nummer LOVE, dat ik samen met Maico Venner en Rubien Florens Vyent heb gemaakt, voor de aller aller allereerste keer live te laten horen. Het was echt heel vet om iedereen te zien genieten van die track”. Wat is jouw muziek stijl? “Ik noem het HAPPY EDM, omdat ik hoop dat ik mensen vrolijk kan maken. Als ik mensen zie genieten van mijn muziek en ik ze blij kan maken, word ik zelf ook blij. Ook denk ik dat ik mijn eigen stijl nog aan het ontwikkelen ben”. Hoe ging je set hier, hoe is dit Revelation publiek? “Ik ben heel tevreden over hoe mijn set ging. Iemand vertelde me net dat LOVE zo’n frisse en groovy plaat is. Een ander zei dat het hem deed denken aan Michael Jackson. Dat vind ik echt een enorm compliment”. Wat ben je toch allemaal aan het doen met die mensen om je heen? "Ik wordt tijdens Revelation gevolgd door een team van FreMantleMedia / Blue Circle uit Hilversum. Ik ben bezig met het opzetten van mijn eigen YouTube-Kanaal en deze mensen helpen me hierbij”.

DJ  Joseph
Dj Joseph mocht de kleinere zaal sluiten. Hoe was het? “Uiteraard is het altijd leuk om een zaal te mogen sluiten. Daarbij zijn de feesten van Revelation altijd tot het einde een succes. De zaal was goed gevuld en is dat ook gebleven tijdens mijn set”. Heb je moeten aanpassen voor dit feest? “Qua house muziek ben ik aardig breed aangelegd, waardoor ik een set makkelijk kan aanpassen aan de mensen die er zijn, of het tijdstip waarop ik draai. Bij het afsluiten kies ik ervoor om me meer op de stevige house te focussen”. B en je tevreden over je set? “Ja ik ben tevreden en heb al veel positieve feedback gehad. De mensen hier komen gewoon naar me toe om me dat te zeggen". Vóór jou stond Nigel, ben je onder de indruk van zijn status nu en al die camera’s om hem heen? “Wat betreft de set van Nigel, weet ik niet of dat effect heeft gehad op mijn set. Ik ken Nigel en hij draait toch wel een iets andere stijl dan ik doe. Hij timmert momenteel hard aan de weg, wat hem erg gegund is!”.

DJ  MIDIX
Aan Ludy, dj MIDIX het laatste woord. Hij draait de laatste set van vanavond in de grote zaal. Pas om 03:00 uur, maar is al aanwezig om 22:00 uur. Hij begeeft zich heerlijk tussen de bezoekers, veel van hem ook aanhang van zijn trance. Voordat hij de booth bestijgt, spreek ik hem. Ben je nerveus? “Och, ik wil het altijd graag goed doen, voor mijn aanhang, voor Revelation, voor mezelf. Ik vind het super dat ik de closing time heb”. Ga je jouw muziek aanpassen? “Nou niet echt, het zal geen zweef trance zijn, het moet een tandje hoger. Maar dat mag ook wel. Ik ben de laatste van de avond. De zaal staat propvol, ik heb er zin in”. Realiseer je je dat velen die hier staan ook echt voor jou komen? “Ja zeker, dat maak Revelation voor mij ook zo bijzonder. Ik kan hier gastheer zijn voor mijn eigen muziek. Hoe mooi kan het zijn. Daar dank ik Marc en Roland voor”. Veel plezier dadelijk. “Dat gaat zeker lukken, ik ga de zaal laten schudden en zorgen dat Revelation One Vision een mega super einde krijgt”.

Reporter: Lettermove
 
         
  Aanmelden
Contact
Back to Top
Huisregels
Algemeen
  Partyorganisatie
Algemeen
  Algemeen Over ons
  Member
Adverteren   Spelregels Het Team
 
Vacatures   Privacy Partners
    Helpdesk   Copyright FAQ