Login | Aanmelden | Help | Adverteren
Logo Guestzone

vorige volgende

Party Report: Bassrulers Outdoor, Festivalterrein Waterhoefke - Steenbergen, 20-05-2017

Bassrulers Outdoor, Festivalterrein Waterhoefke - Steenbergen, 20-05-2017

Daar zit ik dan, in de auto naar een festival terwijl ik echt geen verstand heb van de muziek die daar gedraaid zal worden. Al dagen loop ik te twijfelen of ik dit wel moet doen, want eigenlijk ligt mijn voorkeur bij house en technofeestjes. Aan de andere kant: wat kan er nou mis gaan? In het ergste geval vind ik er niets aan en ga ik weer huiswaarts. Wat wel zeker is: mijn review zal sowieso objectief zijn, ik ken namelijk (behalve Paul Elstak) geen enkele dj uit deze line-up ;)

Wij komen redelijk op tijd aan waardoor het bij de entree, kluisjes en muntjes nog rustig is. Met een drankje in ons hand besluiten wij eerst even naar de techno area (Wereld van Verschil) te gaan, zodat wij rustig en met vertrouwde muziek kunnen aclimatizeren. Hier is Swanson net begonnen met draaien. Terwijl het zonnetje doorbreekt brengt hij heerlijke beukertjes naar buiten die je lekker opwarmen voor de rest van de dag. Als wij klaar zijn met het genieten van deze heerlijke set zal ik er toch aan moeten geloven, ik moet mij gaan onderdompelen in het hardere "geweld". Ik riep altijd dat ik nooit naar die muziek zou luisteren en nu ga ik het dan toch echt doen.

Op weg naar de hardstyle area bekijken we ondertussen het festivalterrein eens goed. Het is kleiner dan de meeste festivals, maar dit geeft gelijk een veel intiemer gevoel. Overal staat wel iets van aankleding, vooral in een wat rauwere style. Ook ontbreekt de foodcourt natuurlijk niet en staat er een zeecontainer genaamd ‘De Franse Beukcontainer’, waar de echte ‘Franse beukers’ worden gedraaid. Aangekomen bij het hardstyle podium kunnen wij nog net het staartje van D-Sturb meepakken en daarna is het tijd voor Radical Redemption.

Natuurlijk heb ik deze naam wel eens voorbij horen komen. Een paar mensen uit onze groep gaan helemaal uit hun dak, want eindelijk zien ze hem weer eens live. En nu ik hier zo sta moet ik toegeven dat het helemaal niet zo slecht klinkt. Eerlijk gezegd klinkt het best lekker. Stil staan zit er niet in en ook ik sta al snel te hakken op de dikke beats van deze heer. Als ik rond kijk vind ik het prachtig om te zien dat deze mensen echt een eenheid vormen.

Bassrulers Outdoor, Festivalterrein Waterhoefke - Steenbergen, 20-05-2017

Als hij klaar is met draaien begint mijn maag te knorren: tijd om wat te eten dus. Ook mijn benen vinden het niet erg om even te rusten. Terwijl wij zitten te eten kijken wij eens goed rond. Er lopen ‘hipsters’ tot echte metalheads en gabbers rond en alle leeftijden kom je tegen. Heerlijk om te zien dat het publiek zo divers is en de sfeer toch zo gemoedelijk.

Eenmaal weer uitgerust is het tijd voor Pat B. Wij liepen naar de freestyle tent waar tot mijn verbazing iemand achter de tafels stond met een grote smiley op zijn hoofd. De eerste 5 minuten moet ik even bijkomen want het lijkt mij dat niemand met zo'n gevaarte op zijn hoofd nog fatsoenlijk kan staan! Fijne muziek draait hij wel: beukers met een vrolijke noot, hier kan ik wel gewend aan raken! Heel de tent zingt mee en gaat uit zijn dak. Dan is het tijd voor de enige dj op Bassrulers die ik wél al kende: Paul Elstak. Ook bij hem is stil staan geen optie en hij draait zijn nieuwe en oude hits door elkaar, heel de tent gaat plat. Veel te snel is zijn set voorbij en is het tijd om de avond gaan af te sluiten.

De afsluiter van de Freestyle area is Bass D. Helaas loopt de tent vrij snel leeg en is de sfeer daardoor ver te zoeken. Wij besluiten nog even bij de Hardstyle area te gaan kijken waar Warface afsluit. Het publiek is helemaal weg van deze meneer. Voor mij is het voor een eerste keer te hard en wel genoeg geweest voor vandaag. Ik neem mijn mensen mee en we rijden weer lekker naar huis.

Bassrulers Outdoor was in mijn ogen een top feestje. Het weer was perfect en de sfeer was optimaal, zelfs beter dan bij de meeste technofestivals. De muziek stond overdag wel wat aan de zachte kant. Het personeel was super vriendelijk en had het duidelijk ook naar hun zin. Wie weet zie je mij volgend jaar gewoon weer terug! 
         
  Aanmelden
Contact
Back to Top
Huisregels
Algemeen
  Partyorganisatie
Algemeen
  Algemeen Over ons
  Member
Adverteren   Spelregels Het Team
 
Vacatures   Privacy Partners
    Helpdesk   Copyright FAQ