Login | Aanmelden | Help | Adverteren
Logo Guestzone

vorige volgende

Party Report: Emporium, Recreatiegebied Berendock - Wijchen, 27-05-2017

Emporium, Recreatiegebied Berendock - Wijchen, 27-05-2017

Het festival seizoen is al even bezig, maar afgelopen zaterdag begon het voor mij pas echt! Emporium Fairytales op de Berendonck omarmde het warme zomerweer met open armen. Van tevoren was al aangegeven dat er extra maatregelen zouden worden getroffen omtrent het extreme weer en zo lieten wij ons ook gelijk insmeren bij het begin door een stand van het KWF. Met onze tegen de zon beschermde lichamen liepen wij naar de stage van Sneeuwwitje, waar Bass Modulators hun set net begonnen. Verschuild onder de schaduw van een aantal bomen begonnen wij aan onze eerste danspasjes van de dag.

Na de euforische deuntjes van Bassmodulators, inclusief flashback naar Defqon. 1 door Dragonblood, was het tijd voor wat verkoeling en een eerste bezoek aan het gratis waterpunt bij de wc’s. (Gelukkig was het water gratis, anders had ik nu een persoonlijk faillissement aan kunnen vragen.)

Met de hoognodige toevoer van wat vocht en een kleine pauze was het tijd om onze voetjes weer synchroon te laten lopen met de muziek. Dit keer bij het snoepjeshuis van de oude heks in het bos van Hans en Grietje, ofwel de freestyle stage. Gelukkig was het bos, aangekleed met heksenketels in de bomen, er ook letterlijk en konden we uit de zon blijven. We stonden hier niet echt aan de stage, maar het geluid was hard genoeg om ook vanaf een afstandje te kunnen genieten. Grappig detail: er stond vrijwel niemand voor de stage, maar iedereen ging los onder de bomen.

Emporium, Recreatiegebied Berendock - Wijchen, 27-05-2017

Toen het warmste deel van de dag voorbij was (lees: van 34 graden naar 31), vervolgden wij onze reis naar de andere kant van het festivalterrein. Hier draaide Puinhoop Kollektiv hun laatste nummers op de Pinokkio stage, vergezeld door levende ‘popping’ dansende marionetten. Gelukkig waren de tenten voorzien van extra ventilatie en konden we ons ook hier aan wat dansjes wagen, die natuurlijk net zo goed waren als de dansende marionetten.

Na het laatste nummer van Puinhoop Kollektiv was het podium voor Kraantje Pappie die de hele tent op zijn kop zette door zo’n 300 woorden in een seconden te rappen… een heel nummer lang!! (Ik heb mij er later ook nog even aan gewaagd, maar kwam al vrij snel tot de conclusie dat ik het maar beter op kon schrijven.) Na wat gouwe ouwes, nieuwe hits en los gaan op ‘Pompen’ was het weer tijd om de vochttoevoer op te hogen en wat te eten.

Heel veel tijd hadden we niet, want Dimitri Vegas & Like Mike stonden klaar om hun set te beginnen op de Mainstage van Doornroosje. De aankondiging stond in het teken van het sprookje en was een verloop van het verhaal over heldhaftige redders die Doornroosje tevergeefs probeerden te redden. Dit was weer een van de dingen waaraan je kon zien dat het thema van dit jaar helemaal tot in de puntjes was uitgevoerd.

Emporium, Recreatiegebied Berendock - Wijchen, 27-05-2017

Belle & het Feest was onze volgende bestemming waar een heerlijk blij chocolaatje, gekleed in een zomers suikerspin-roze pak over het podium heen sprong. Ik heb het natuurlijk over Dansado & de Feestneger. Iedereen ging los op hun afsluiter van K3 en toen was het tijd voor Snollebollekes. En ondanks dat dit maar een kwartiertje was, heb ik hier de meeste calorieën verbrand van de hele dag. De hele tent stond in lichte laaien en ging van de polonaise naar een “van links naar rechts” springende menigte.

Met het zweet op ons voorhoofd, en op plekken waarvan je het niet wilt weten, liepen we naar de dansende krabben en zwevende kwallen op de Kleine Zeemeermin stage waar Billy The Kit zijn laatste half uurtje inging. Van hossen gingen we over naar house, hardstyle en trap achtige deuntjes en de bijpassende dansjes. Daarna hebben we ons nog even laten verblijden door het ontblootte bovenlichaam van Tony Junior en toen was het alweer tijd voor het laatste uurtje van B-Front en de end-show.

EN WAT WAS DEZE GAAF!!!


Emporium, Recreatiegebied Berendock - Wijchen, 27-05-2017

Door een klein foutje aan het begin van de end-show, waarin het scherm iets vooruit liep op de stem die het verhaal vertelde en alle grote mensen voor mij waardoor ik toch niet zo veel zag, liepen we richting de uitgang om de menigte voor te zijn. Maar toen we in het midden van het terrein stonden hoorde we het verhaal bij beide mainstages over het meer galmen met een gigantisch gave echo en knalde het vuurwerk vanuit de stages en het meer omhoog. Wat weer een heel gaaf reflecterend effect gaf in het water en zorgde voor een 10-minuut durende kippenvelmoment! Een waardige afsluiter van een geweldige dag!

Conclusie

Matrixx heeft zich dit jaar weer bewezen met Emporium. Het tot in detail uitgewerkte thema in combinatie met de variatie aan muziek en artiesten, de sowieso al vette locatie om het meer en de maatregelen omtrent het extreme weer maakte het weer tot een geweldig festival. En als ik dan een klein minpuntje zou moeten noemen, is het dat er wel een aantal dj’s veel dezelfde platen draaiden. Maar dat mocht de pret niet drukken, als de radio ze maar niet ook te veel draait ;-).

Beeld:  
Emporium / Gert-Jan Kusters / Differen Eye Photography 
         
  Aanmelden
Contact
Back to Top
Huisregels
Algemeen
  Partyorganisatie
Algemeen
  Algemeen Over ons
  Member
Adverteren   Spelregels Het Team
 
Vacatures   Privacy Partners
    Helpdesk   Copyright FAQ