Login | Aanmelden | Help | Adverteren
Logo Guestzone

vorige volgende

Party Report: Freshtival, Recreatiepark Het Rutbeek - Enschede, 03-06-2017

Freshtival, Recreatiepark Het Rutbeek - Enschede, 03-06-2017

Op 3 en 4 Juni werd het Rutbeek in Enschede omgetoverd tot een waanzinnig festivalterrein waarbij muziek, entertainment, plezier en creativiteit één werden. Voor deze 9e editie van Freshtival had de organisatie alles uit de kast getrokken om er een geweldig pinksterweekend van te maken. Freshtival maakt zijn debuut als weekender inclusief camping waar je met je caravan, tent of camper heerlijk aan het strand en direct aan het festivalterrein kon overnachten. Het gehele weekend kon je je energie kwijt bij 20 verschillende stages waar meer dan 200 artiesten geprogrammeerd waren. Namen zoals; Headhunterz, W&W, Showtek, Moksi, Noisecontrollers, Nicky Romero, Yellow Claw, De Jeugd van Tegenwoordig, Coen & Sander (inderdaad, de heren van de Coen & Sander show), Jan Smit, Moksi en velen anderen zorgden ervoor dat de voetjes gegarandeerd van de vloer af gingen!

Rond 16.00 liepen we het terrein op wat overigens goed te bereiken was met het eigen vervoer. We konden meteen doorlopen bij de ingang en hadden al een code voor het kluisje in ons bezit wat natuurlijk ontzettend veel tijd scheelde. Na een paar minuten in de rij te hebben gestaan voor munten kon onze ontdekkingsreis op deze mega speeltuin toch echt van start gaan!

Het festivalterrein was tot in de puntjes aangekleed en had een vrolijke uitstraling. Je kreeg meteen een heerlijk festival gevoel! We besloten om eerst een rondje over het terrein te lopen om te kijken wat Freshtival ons allemaal te bieden had.  Het eerste wat ons opvalt is het mini game-parcours waar je een skippybal-race met je vrienden kan doen. Buiten dit spelletje waren er nog tal van andere mogelijkheden wat de beleving van dit festival net een tikkeltje anders maakte.  

Nadat we een beetje wegwijs waren geworden op het terrein gingen we een kijkje nemen bij “De rebellenclub”. Deze area stond bomvol artiesten die de beste house platen ten gehore brachten. Vato Gonzales & MC Tjen sloten net hun set af. Het wachten was nu op Moksi. Op het moment dat deze heren het podium betraden liep de tent steeds voller. Je merkte meteen dat er een hoop liefhebbers op af kwamen en bij de eerste beats zat de sfeer er goed in! De lompe diepe bass dreunde door je hele lijf en stilstaan was totaal geen optie! Jammer genoeg konden we maar de helft van deze set beluisteren, bij de Superbash stond namelijk ook een geweldige act op ons te wachten.  

Freshtival, Recreatiepark Het Rutbeek - Enschede, 03-06-2017
 
We maakten een kleine pitstop bij de toiletten en één toilet sprong er ontzettend uit… 2 Opgedoste personen wachtten de bezoekers in kleurrijke outfits en heel veel confetti op bij één bepaalde dixie. Achter deze deur schuilde één van de twee geheime area’s.  Het was een apart en klein feestje wat hier gebouwd werd en iedereen stond vol verbazing om zich heen te kijken. Confetti kanonnen werden hier volop leeggeblazen en het sfeertje was top!  

Eenmaal aangekomen bij Superbash was The Pitcher zijn set aan het afronden. We liepen deze tent binnen toen de plaat “The Pitcher ft. Sam LeMay - Together As One” gedraaid werd. Deze plaat omschrijft precies hoe Freshtival is. Zoveel verschillende mensen, zoveel verschillende muziekstijlen. Iedereen is hier met één doel, feesten en genieten!  

Met een drankje in ons hand, wat overigens bij elke bar snel te verkrijgen was, stonden we vol smart te wachten op Noisecontrollers. Deze man heeft geen introductie meer nodig. Het was een heerlijke set waarbij classics zoals “Crump” en “Ctrl alt delete” voorbij kwamen. Het viel mij op dat Noisecontrollers vooral niet stil had gezeten in de studio, er kwamen namelijk een aantal nieuwe platen voorbij waar het publiek ontzettend enthousiast op reageerde.  

Na dat gewandel en gespring was het tijd om een hapje te eten. We kwamen nog langs de area waar Tony Junior op dat moment aan het draaien was. Helemaal verwilderd en vol energie stond hij achter de draaitafels. Deze man had nog maar één missie en dat was al zijn energie eruit gooien in de laatste 15 minuten van zijn set. Hij gooide het over een andere boeg en sloot af met Freestyle. Heerlijk om te zien dat dit gewaardeerd werd door de bezoekers, iedereen sprong net zo hard mee.  

Er was zo ontzettend veel keus en op elke hoek van het festivalterrein was wel een foodtruck of eetkraampje te vinden. Van flensjes tot broodjes pulled pork, van kippenbouten tot een ordinair frietje met. Er was voor iedereen wat wils. Onze keus was gevallen op een heerlijke pannenkoek en een heerlijk gekruid frietje. De chill-out bij het foodcourt langs het water was heerlijk vertoeven. Er waren genoeg zitgelegenheden en alle tafeltjes waren ook netjes schoon.  

Freshtival, Recreatiepark Het Rutbeek - Enschede, 03-06-2017
 
Om je heen hoorde je verschillende klanken van het omliggende. We nemen een kijkje bij “Der Hitspot” wat achter ons lag. Een kleine area die op mij overkwam als een gezellige Après ski hut. We konden meteen lekker meezingen met “Brabant” van Guus Meeuwis en daarna gingen onze voetjes van de vloer toen “Have you ever been mellow” uit de speakers knalde. Als je zin had om lekker de heupen los te gooien kon je je lol niet op bij “Rico Latino Salsa Plaza”. Heerlijke zomerse salsa platen kwamen voorbij waar je perfect op kon dansen, alleen of mét danspartner uiteraard.  Ook was Techno goed vertegenwoordigd bij de area “Basic Grooves”. Deze stage was zo ingedeeld alsof je in een kleine arena stond met aan weerszijde 2 extra verhogingen waardoor je op het publiek en de Dj neer kon kijken. Een ontzettend intieme stage dus.

Door naar de mainstage waar Headhunterz al aan zijn set is begonnen. De plaat “Colours” trok meteen mijn aandacht. Begint Headhunterz nu al Hardstyle te draaien? We gingen lekker vooraan staan waar de sfeer er een stuk beter in zat. Het grootste gedeelte van het publiek was aardig ingetogen terwijl de echte Heady fans vooraan volop aan het springen waren. Deze set was echt om te smullen! Heerlijke house platen werden afgewisseld door typerende hardstyle platen waar deze man om bekend staat.  

Zoveel verschillende area’s, zoveel keus. We liepen langs “De grote Coen en Sander show” waar niemand minder dan Def Rhymes op het podium stond. We maakte een korte stop, omdat we het natuurlijk niet konden laten om even met onze billen te schudden ;)!

Deze heerlijke dag wordt in stijl afgesloten door Nicky Romero. Nicky weet als geen ander een heerlijk setje neer te zetten en krijgt het publiek ontzettend goed met zich mee. De sfeer is top, en iedereen was er klaar voor om het laatste beetje energie wat ze in zich hadden eruit te springen.  De mainstage kreeg steeds meer vorm door de lasers en verlichting en als kers op de taart was er een mooie vuurwerkshow.

Moe maar voldaan kwamen we aan bij de auto om onze reis naar het zuiden te starten. Freshtival, tot volgend jaar!

Beeld: Freshtival  

Reporter: Nicole Nijs-Waarts
 
         
  Aanmelden
Contact
Back to Top
Huisregels
Algemeen
  Partyorganisatie
Algemeen
  Algemeen Over ons
  Member
Adverteren   Spelregels Het Team
 
Vacatures   Privacy Partners
    Helpdesk   Copyright FAQ