Login | Aanmelden | Help | Adverteren
Logo Guestzone

vorige volgende

Party Report: Outlands Saturday, Outlands Open Air - Vierlingsbeek, 10-06-2017

Outlands Saturday, Outlands Open Air - Vierlingsbeek, 10-06-2017

Iedereen weet inmiddels dat Brabant in de zomer goed vertegenwoordigd is met festivals. 7th Sunday, Dominator, Pussylounge at the Park (toevallig op dezelfde dag) en Decibel zijn maar enkele voorbeelden die iedereen wel kent. Een iets kleiner, maar zeker niet minder gezellig festival is Outlands Open Air, dit jaar voor de 6e keer gehouden. Het gehele weekend kunnen de bezoekers genieten van zeer diverse muziekstijlen. Elke dag staat in het teken van een andere stijl: Op vrijdag bouwt Qmusic een grote party en op zondag zullen er diverse oudere genres uit de 90’s ten gehore worden gebracht met als hoogtepunten: Flamman & Abraxas, Vato Gonzales & Mc Tjen en natuurlijk Charly Lownoise & Menthal Theo. Zaterdag staat in het teken van Freestyle en Hardstyle classics. Deze dag gaan wij bezoeken en het zonnetje schijnt, dus dat moet helemaal goedkomen.

Dit keer geen lange reis, omdat het festival zowat om de hoek is in het pittoreske Vierlingsbeek. Ook wel eens een keer fijn. Parkeren gaat vrij snel en het is maar een kort stukje lopen naar de ingang. Er staat geen rij, dus we zijn snel binnen na het scannen van de tickets en het fouilleren. Eerst maar eens wat munten halen, want een lekker drankje met deze temperaturen is toch wel lekker. Een leuke meevaller is de muntprijs van 2,50. Gewoon 20 muntjes voor je 50 euro, zeker een pluspunt van een wat kleiner festival.

Eerst gaan we maar eens een kijkje nemen bij de Classics. Helaas is deze area in een tent, maar dat mag de pret niet drukken. De eerste dj is een lokaal talent uit de buur,: Dj Digesta, die zeker een lekkere set kan neerzetten. De tent begint al redelijk vol te stromen, dat komt omdat er al heerlijke classics voorbij komen. Platen zoals ‘Josh and Wesz - Like Thiz’ laten het publiek behoorlijk los gaan en de sfeer is echt top. Dat belooft veel goeds voor de rest van de dag.

Na deze set gaan we weer even naar buiten, want in de tent was het behoorlijk warm. Het zonnetje schijnt goed en daar kunnen we bij de Mainstage van genieten. Op dit moment is Ransom aan het draaien en het is te merken dat het een freestyle feest gaat worden. Er komt echt vanalles voorbij, van ‘Frequencerz & Tartaros ft. MC Jeff - Wolfpack’ tot ‘Jebroer - Kind van de Duivel’ en zelfs een remix van de zomerhit ‘Despacito’. Het sfeer ten opzichte van de Classics area is nog een beetje tam, maar daar storen we ons natuurlijk niet aan. We vermaken ons prima.

We maken ons op voor één van de hoogtepunten van het festival voor ons. Een dj die weet hoe hij moet draaien in een Classics area en ons eigenlijk nooit teleurstelt. Ik heb het natuurlijk over Jones. Klappers zoals ‘B-Front - Inner Creativity’, ‘Crypsis Feat. Luna – Torture’ en ‘Southstylers - Pounding Senses’ komen voorbij. Hardstyle zoals hardstyle hoort te zijn. Geen tijd om stil te staan dus…

Na deze toffe set gaan we weer even bij de Main kijken waar D-Block & S-Te-Fan aan hun set beginnen. Mooi om te horen dat ze zelf ook wat oudere platen draaien uit hun eigen collectie. ‘The Sound of the Thunder’ blijft het natuurlijk altijd goed doen.

Outlands Saturday, Outlands Open Air - Vierlingsbeek, 10-06-2017

Hierna maken we even een snelle pitstop en gaan we even wat eten. Je hebt keuze uit een vette hap, maar je kunt ook chinees bestellen of zelfs een groentewrap met bijvoorbeeld zalm. Ook voor het entertainment hadden ze gezorgd, want achter ons kun je op een mechanische stier je kunsten vertonen en er was zelfs een soort shotjesbar, waar je aan een rad kon draaien en shotjes kon winnen/verliezen. Een leuke toevoeging die je niet overal ziet.

Omdat de eetgelegenheid dicht bij de Classics tent zit krijgen we al een gedeelte mee van de set van The Pitcher. Ik ben niet altijd fan van hem, maar op dit moment draait hij er erg leuke set. De tent staat ook behoorlijk vol, wat natuurlijk duidt op een feestje en we gaan er toch maar even kijken. Hij stelt ons duidelijk niet teleur en de mensen in de tent hebben het goed naar hun zin. Wat blijft dit toch lekkere muziek.

Toch weer even naar de Main, waar grootmeester Zany een freestyle set aan het geven is. Uiteraard komt er echt van alles voorbij, zelfs een langzame trompet versie van de hit Tsunami. Zany houdt de humor er altijd in en dat komt de sfeer ten goede. Iedereen lijkt het naar zijn zin te hebben.

Om de gekheid compleet te maken gaan we de classics tent afsluiten bij The Donkey Rollers. Uiteraard hebben ze geen introductie meer nodig, want dit zijn naar mijn mening de grondleggers van de huidige Raw Hardstyle stroming in de scene. Dit bewijst ook maar weer hoeveel toffe platen ze hebben gemaakt, want ze blijven maar komen! Het enige wat me een beetje stoort is dat ze nieuwe remixen van hun oude platen draaien, wat niet echt hoort in de Classics. We sluiten af met een geweldige sitdown met 50 mensen in de tent, waarbij echt iedereen mee moet doen. De laatste energie komt eruit en helaas moeten ze alweer stoppen van de stage manager. Ze wilden namelijk nog wel even doorgaan! Ze begonnen zelfs te beatboxen en te zingen. Uiteindelijk een groot applaus en we gingen terug naar de Main.

Op de Main was het alweer tijd voor de laatste dj van de avond: Sub Sonik. We konden ons op gaan maken voor een setje Raw Hardstyle om nog even alle energie eruit te springen. Dat ging zeker lukken met platen zoals: ‘Darude - Sandstorm (Sub Sonik Remix)’, ‘Sub Zero Project - The Project’ en ‘E-Force - Stresstest’. Op het einde had hij nog wat Hardcore platen in de aanbieding, wat leuk was om het festival mee af te sluiten.

Outlands Saturday, Outlands Open Air - Vierlingsbeek, 10-06-2017

Nu was het tijd voor de eindshow. Wat we ons van eerdere jaren konden herinneren was dat de eindshow altijd spectaculair was met muziek, een grote lichtshow en veel vuurwerk. Dit jaar was dat zeker weer het geval. De Chinese Mainstage met de enorme draak stond in vuur en vlam en dat was erg mooi om te zien. Net voor het einde gaan we richting auto, omdat de benen toch niet meer echt kunnen.

Outlands is er dit jaar zeker weer in geslaagd om een heel leuk en divers festival neer te zetten. Het is kleiner en intiemer dan andere festivals, maar dat heeft zeker zijn charmes. Ons zie je hier zeker nog een keer terug!

Beeld: Outlands Open Air Facebook

Reporter: Nicole Nijs-Waarts
 
         
  Aanmelden
Contact
Back to Top
Huisregels
Algemeen
  Partyorganisatie
Algemeen
  Algemeen Over ons
  Member
Adverteren   Spelregels Het Team
 
Vacatures   Privacy Partners
    Helpdesk   Copyright FAQ