Login | Aanmelden | Help | Adverteren
Logo Guestzone

vorige volgende

Party Report: Modular Festival, Park Maasboulevard - Rotterdam, 01-07-2017

Modular Festival, Park Maasboulevard - Rotterdam, 01-07-2017

De Rotterdamse organisatie Modular groeit verder, wordt groter en zet hun feesten door. Van hun kleinschalige feesten in het begin in nachtclubs zoals Toffler, Perron en BIRD, naar een eigen festival en komende december het 5 jarig bestaan in Maassilo.

Als trouwe Modularaanhanger hoopte ik dat dit jaar het festival niet in blubber zou opgaan zoals vorig jaar. De hele dag in de regen, dansend in een poncho en genietend van de muziek. Dat is hoe je het festival in 2016 had kunnen omschrijven. Voor een eerste editie was het kwalitatief van zeer hoog niveau en dan hoop je als festivalganger natuurlijk op een volgende, met een nog betere line-up, beter weer en hetzelfde mooie publiek.

ALLES OF NIETS
Dit festivalseizoen moest het ze dan lukken, 2017 zou het jaar van Modular moeten worden om hun naam voort te zetten op de lijst met nationale festivals, met in het speciaal een festival in Rotterdam. Dit jaar gebeurde dat niet in het een-na-laatste weekend van juni, maar in het eerste weekend van juli, wat waarschijnlijk een voorzorgsmaatregel zou zijn geweest in verband met de regendansjes van vorig jaar. Een line-up met moddervette namen, een extra stage en wat kleine verbeterpuntjes in tegenstelling tot vorig jaar schepten hoge verwachtingen bij velen.  

Onderweg naar het festival klaarde het weer op en werd het droog. Zoals de weergoden hadden voorspeld. Aangekomen bij het festival duurde het niet lang voordat we door de security en ticketscan heen waren. Bij binnenkomst kreeg iedereen een gratis muntje, waarvan iedereen dacht dat dit voor een welkomstdrankje was.. (Wordt vervolgd)!  

Bij binnenkomst viel het direct op dat er op het terrein het een en ander was veranderd ten opzichte van vorig jaar. De, vanaf buiten lelijk uitziende, techno tent van vorig jaar had een flinke upgrade gekregen en was een kwartslag gedraaid. Een rode kleur vanbinnen en buiten zorgde ervoor dat het festivalterrein meer leven kreeg wat onder andere ook werd veroorzaakt door de plekjes waar mensen gezellig konden zitten en/of eten op het terrein.  

Er was voor een kleinschalig festival als Modular voldoende keuze aan eetmogelijkheden zoals bijvoorbeeld de enige echte patatbakker mister Bram Ladage en zelfs was er een bierproeverij aanwezig op het terrein!

Munten halen, een kluisje bemachtigen en op naar de bar voor een goudgele rakker. Dit verliep gelukkig allemaal erg vlot. Toen wij ons muntje voor het welkomstdrankje wilden inwisselen, bleek het zo te zijn dat dit muntje ergens anders voor was! Modular hanteerde een bekertjes-beleid wat je de laatste tijd ook al op meerdere festivals terugziet. Je bekertje geldt als statiegeld. Lever jij het bekertje weer in, kost het niets extra’s, raak jij het bekertje kwijt, dan kost dit je een muntje. Ik vind 1 muntje voor een bekertje persoonlijk te prijzig als je het vergelijkt met andere festivals waar je vaak een half muntje moet betalen voor een beker die je kwijt bent.

Modular Festival, Park Maasboulevard - Rotterdam, 01-07-2017


Modular Festival kende dit jaar 4 stages:  
1. HEAXON, de stage die je qua artiesten en grootte zou kunnen omschrijven als het hoofdpodium
2. SQUARE, het podium voor de artiesten van de hardere muziek binnen het genre
3. CIRCLE, een stage die werd gehost door de Rotterdamse nachtclub BAR aan de schiekade
4. Clone X Operator stage, een DJ booth die zat verwerkt in een containerbar

PHILOU
Voorzien van een drankje begonnen wij onze dag bij Philou Louzolo. Dit Rotterdamse talent heeft zich het afgelopen jaar ontwikkeld tot een artiest van formaat binnen zijn genre. Bij de naam Philou Louzolo moet je vooral denken aan Afrikaanse invloeden gecombineerd met disco, en dit is ook hoe zijn set eruitzag op de HEAXON stage. Heerlijk om mee te beginnen en gelukkig was ik niet de enige die zo dacht. Om 4 uur stroomde de stage vol en trok hij een ‘volle zaal’ met zijn sound. Modular leefde en dat werd pas echt duidelijk toen hij de track ‘Most Precious Love’ van Blaze en Barbara Tucker draaide.COLIN
Na Philou Louzolo werd het tijd om een kijkje te nemen bij de andere stages. Aangezien de programmering op de HEAXON mij het meeste aansprak verwachtte ik dat ik het grootste deel van de dag daar wel te vinden was, maar toch is het wel nice om alles even gezien te hebben.  

Colin Benders, ook wel bekend als Kyteman, heeft zich de afgelopen tijd ontwikkeld binnen de elektronische muziek. Na de eer te hebben gekregen om op het grote Awakenings festival zijn kunsten te vertonen kreeg hij die eer een week later op Modular. Met zijn synthesizer zorgde hij ervoor dat de temperatuur in de tent steeg en het publiek genoot van een live-set die bestond uit een snel BPM met afwisselende tonen.

MALL GRAB
De Australische Jordon Alexander, beter bekend als Mall Grab draaide als een van de headliners op de CIRCLE stage. Met een leeftijd van 23 jaar is hij nog een van de jongste binnen de scene maar ook hier wist hij het publiek ontzettend te vermaken met funky beats, en zelf genoot hij er net zoveel van als alle mensen die voor hem stonden. Zoals je kon verwachten bij een stage die werd gehost door BAR was het publiek super variërend. Van jong tot oud, van hipster tot alternatieveling en van de festivalganger met ervaring tot de mensen die voor het eerst komen kijken. Deze variatie van het publiek zag je ook terug op de rest van het festival.

BICEP
Het duo uit Belfast verscheen al eerder op Modular tijdens de factory edition van vorig jaar. Hier hebben zij toen een ontzettend dikke set neergezet en dat wisten zij op het festival net zo goed te doen. De mannen wisselde veel af van BPM en konden het natuurlijk niet laten om hun eigen bekende track ‘Just’ te draaien, wat een heerlijke plaat blijft dat. Ook bij de track ‘Trance 7’ van Trance Wax zag je de handjes van het publiek de lucht in gaan en ontving het duo waardering voor hun manier van draaien. Als klap op de vuurpijl sloot Bicep af met de dikste track van de afgelopen paar weken. Het nummer ‘Exile 007 B2’ van Johannes Heil wordt door de grotere namen in de scene gedraaid en op Facebookpagina’s zoals ‘Raad de plaat’ kun je er niet meer omheen.


 

DIXON
Wanneer je een artiest al 6 keer hebt gezien, en 6 keer heeft die artiest jou weten te verbazen met 6 totaal verschillende sets, dan is het zwaar terecht dat jij volgens Resident Advisor de nummer 1 van de wereld bent. Steffen Berkhahn, is een artiest van formaat.  

 

Altijd op zijn gemak, nooit te laat, en een tikkeltje arrogant. Als labelowner van Innervisions was hij de grote headliner op Modular en natuurlijk sloot hij dan natuurlijk ook de boel af. Zoals altijd is 90% van de tracks uit zijn set unreleased en waarschijnlijk blijft hij daarom ook zo verbazingwekkend. Track na track blijft een verrassing van hoe het zich zal uitpakken en dat merk je ook aan het publiek, wat constant in spanning afwacht op wat er komen zal. De grootste verassing van zijn set was toch wel de allerlaatste release van &ME:’ Avalon’. Het publiek danste alsof er wat te vieren viel en het ging letterlijk en figuurlijk los! Dixon wist zijn set te in stijl beëindigen met twee magistrale tracks waarbij je de omschrijving ‘mooi’ het beste zou kunnen toepassen. ‘Bloodflow’ van Grandbrothers zorgde voor een closing die 100% past bij de vibe waarin het festival zich de hele dag heeft verkeerd.  Modular Festival, Park Maasboulevard - Rotterdam, 01-07-2017

Modular festival zou je dit jaar kunnen beschrijven als een muzikaal hoogtepunt. De muziek was de hele dag overal van topniveau en de vibe die rondom het festival hing was heerlijk.  

Alleen maar gezellige mensen die met elkaar dansen, lachen en genieten. Dat is Modular!

Reporter: Yannick Alsemgeest
 
         
  Aanmelden
Contact
Back to Top
Huisregels
Algemeen
  Partyorganisatie
Algemeen
  Algemeen Over ons
  Member
Adverteren   Spelregels Het Team
 
Vacatures   Privacy Partners
    Helpdesk   Copyright FAQ