Login | Aanmelden | Help | Adverteren
Logo Guestzone

vorige volgende

Party Report: Sensation 2017, Johan Cruijff ArenA - Amsterdam, 08-07-2017

Sensation 2017, Johan Cruijff ArenA - Amsterdam, 08-07-2017

In het jaar 2000 introduceerde organisatie ID&T een nieuw concept onder de naam Sensation. De jaren daarop volgden met zowel Sensation White als Black, waarbij de hardere stijlen aan bod kwamen. Nu, 17 jaar later, heeft ID&T besloten om een punt te zetten achter de Nederlandse versie van Sensation. Afscheid nemen gebeurde niet zomaar. Op 8 juli 2017 werd de gigantische Amsterdam Arena, thuishaven van Sensation, nog een keer omgetoverd tot de grootste nachtclub van het land.

The eye that captures dreams
Eenmaal na binnenkomst van de Arena was het tijd om ‘the Final Stage’ te gaan bewonderen. Sensation staat namelijk bekend om hun adembenemende podia. Het podium stond in het midden van de zaal en was vormgegeven in de vorm van een oog, waar je vanuit alle hoeken van de Arena doorheen kon kijken, met de DJ Booth erin verwerkt. Een prachtig podium met een achterliggend verhaal wat naar voren komt tijdens de opening. Het oog laat dromen zien en visies van het verleden, heden en toekomst. Het neemt alle bezoekers mee op reis door 17 jaar Sensation. De aftrap wordt gedaan door Mr. White samen met het Metropole Orkest. Alle Sensation klassiekers worden samen met het orkest ten gehore gebracht. Een spectaculaire opening voor de laatste Sensation.

Sensation 2017, Johan Cruijff ArenA - Amsterdam, 08-07-2017

Het stokje werd overgedragen aan de heren Sunnery James en Ryan Marciano. Wat mij betreft was dit de grootste verrassing van de avond. Deze sound kwam met behulp van alle bijbehorende facetten in de Arena zo goed tot zijn recht, wat ook duidelijk te merken was in de sfeer van het publiek. Er heerste volop energie en enthousiasme in de zaal, maar ook achter de DJ Booth. De toon was duidelijk gezet. De laatste Sensation moest en zal er losgegaan worden. De melodische house van Sunnery Jams en Ryan Marciano was perfect om daarmee af te trappen.

Keep on rising
Fedde le Grand had dit jaar de eer om de Megamix in te vullen. En dat deed hij op geheel zijn eigen manier. Het was een trip langs alle Sensation edities in Nederland. Een mooiere wijze om afscheid te nemen van deze reeks feesten is er eigenlijk niet. Uiteraard kwam zijn eigen anthem ‘Keep on Rising’ ook nog voorbij. De sfeer ziet er goed in. Er wordt door 40.000 man gefeest. Allemaal in het wit, wat de sfeer nog mooier maakt.

Een van de acts waar ik het meest naar uit keek was Robbert van der Corput, ook wel beter bekend als DJ Hardwell. Het was namelijk voor mij een flinke tijd geleden dat ik deze man achter de draaitafels heb zien staan, dus ik keek erg uit naar deze set. Zoals iedereen wel van Hardwell gewend is, stelt hij nooit teleur. Een mix van knallers, knallers en nog eens knallers galmt door de Arena en het hele publiek gaat los. De laatste editie van Sensation wordt alsmaar mooier, mede door de muziek die alle mensen in het publiek samen brengt.

Vooraf werd er al veel gespeculeerd wie de Mystery Guest van de avond zou zijn. Rond 03.00 werd het verlossende woord gegeven door de man achter Sensation, Duncan Stutterheim. Tiesto kwam het podium op en gaf een set weg met harde EDM drops, prachtige klassiekers en eindigde zelfs met een flink potje hardstyle.

Sensation 2017, Johan Cruijff ArenA - Amsterdam, 08-07-2017

Axwell Λ Ingrosso
‘How do you feel right now?’ klonk aan het begin van de set van de volgende act. Dat kan er maar een zijn. De klok tikte vier uur aan, wat betekende dat het tijd was voor Zweedse producers Axwell Λ Ingrosso om hun visie van dance muziek door het oog van Sensation te laten zien en te laten horen. Voor mij was dit oprecht de beste set van de avond. De nodige licht/laser en CO2 effecten in combinatie met de fantastische platen van deze heren creëerde bij mij het ultieme Sensation gevoel. Bekende platen als Barricade , Dream Bigger , More Than You Know en ook Swedish House Mafia klassiekers als Don’t You Worry Child komen voorbij. Elke keer is het opnieuw een bijzondere ervaring om deze mannen live te zien, maar met alle bijbehorende Sensation aspecten werd het een exclusieve ervaring die ik niet snel ga vergeten. Overigens had ik de eer om deze Zweedse helden voor hun optreden kort te spreken. Lees het interview hier !

An ode to Sensation
Het allerlaatste uur van Sensation ging in. Ruim 15 acts (waaronder o.a. Sick Individuals, Fedde le Grand en Mr White) lieten tijdens een bijzondere B2B set voor de allerlaatste keer het geluid van Sensation door de Arena klinken. Met een lach en stiekem ook een traan, want dit betekende dat de laatste Sensation bijna ten einde was.

De zon begon weer te stralen en de allerlaatste tonen van Sensation klinken als magie door de Amsterdam Arena. Na 17 jaar wordt het vuur van Sensation omgezet tot een sprankelende herinnering. Sensation gaat de geschiedenisboeken in als het grootste dance-event die vele harten van de danceliefhebbers heeft gestolen, waaronder de mijne tijdens Sensation – The Final. Van begin tot eind was ik overdonderd door alles wat er om mij heen gebeurde. Voor de laatste keer kwamen ruim 40.000 mensen samen in het wit. Een waar spektakel en een mooie afsluiter van een fantastisch tijdperk.

Sensation 2017, Johan Cruijff ArenA - Amsterdam, 08-07-2017

Reporter: Danouschka De Haas

Fotobijdrage: Daniel Sylla
 
         
  Aanmelden
Contact
Back to Top
Huisregels
Algemeen
  Partyorganisatie
Algemeen
  Algemeen Over ons
  Member
Adverteren   Spelregels Het Team
 
Vacatures   Privacy Partners
    Helpdesk   Copyright FAQ