Login | Aanmelden | Help | Adverteren
Logo Guestzone

vorige volgende

Party Report: Extrema Outdoor 2017, Vakantiepark De Bergen - Wanroij, 09-07-2017

Extrema Outdoor 2017, Vakantiepark De Bergen - Wanroij, 09-07-2017

Na 21 years of love , was voor Extrema Outdoor de tijd rijp om de vaste thuisbasis Aquabest te verlaten en de natuur in te trekken. Vakantiepark De Bergen was de nieuwe spot van Extrema’s weekenddebuut, waarbij de focus lag op kleinschaligheid, intimiteit en heel, maar dan ook heel veel underground muziek. Guestzone ging afgelopen weekend langs om te beoordelen of deze nieuwe energie daadwerkelijk voelbaar was op deze kakelverse locatie in Wanroij.

Achtduizend bezoekers werden op zaterdag al flink getrakteerd met perfect weer en sterke namen zoals Luciano, Fritz Kalkbrenner, Stephan Bodzin en Alan Fitzpatrick. Helaas liet onze agenda het uitsluitend toe om de zondag te bezoeken maar dat mocht de pret niet drukken. Net als de voorgaande, werd de laatste festivaldag ook een zeer zonnige. Dit keer was het terrein ingeperkt tot een capaciteit van drieduizend bezoekers. Een publiek wat voornamelijk vanaf de camping kwam gerold met als motto de laatste beetjes energie losgooien bij één van de vier overgebleven stages. Artiesten als Tom Trago, De Sluwe Vos, Cinnaman en Breger waren geprogrammeerd op intieme podia en verborgen areas.

Extrema Outdoor 2017, Vakantiepark De Bergen - Wanroij, 09-07-2017

Bij binnenkomst betraden we een prachtig, bosrijke omgeving, gelegen aan het water waarbij ons oog direct viel op ‘The Beach House’ stage. We werden aangetrokken tot de zinderende klanken van het dj-duo SHMLSS, die de laatste jaren in rap tempo voortgang hebben geboekt in de scene. Het aanstekelijke enthousiasme van de gewilde dj-formatie was goed merkbaar tijdens een voortreffelijke disco-minded set met subtiele uitschietertjes naar Afrikaanse beats en ambient house.

Onze trektocht door het bos werd voortgezet naar de Lipton Bar, waar in de photobooth een kleurrijk kiekje geschoten werd. Drie keer verder rollen en je stond tussen de dansende zwerm bij de Techhouse stage waar Cinnaman een avontuurlijk en gevarieerd geluid ten gehore bracht. Cinnaman heeft zichzelf de afgelopen jaren in Nederland al bewezen als een van de gevestigde dj-talenten en ook tijdens Extrema werd dit wederom waargemaakt. Zijn techy houseklanken en funky grooves liepen aangenaam met elkaar in de pas. De track ‘Maurizio - Domina (Carl Craig's Mind Mix)’ kunnen we bestempelen als een fijn favorietje uit deze veelzijdige set.  De verborgen area Minimahlzeit mocht natuurlijk niet onopgemerkt blijven dus ook daar hebben wij een kleine blik op geworpen. Diep in het Wanroijse woud, tussen de fraai versierde bomen prijkte een kleinschalige Techno stage. Zo te horen was Breger al begonnen met het kappen van bomen want de BPM had een standje gekregen waar je u tegen zegt. Naar onze mening zat er helaas te weinig diepgang in deze sound waardoor we de wandeling hebben vervolgd naar de food area. Uiteenlopende foodtrucks van onder anderen De Burgerij, Tortillas, Vrij Voedsel en Vietnamama vormden het middelpunt van het festivalterrein. Genoeg smakelijk voedsel dus om naar binnen te werken en weer te verbranden tijdens de laatste uurtjes van het festival. Met het duurzame cashless systeem, wat overigens op zondag geen kinderziektes meer had, kon vliegensvlug afgerekend worden.

Extrema Outdoor 2017, Vakantiepark De Bergen - Wanroij, 09-07-2017

Onze favoriete stage The Beach House werd uitgekozen om het feestje te eindigen en als iemand een heerlijke afsluiter heeft neergezet, dan was het wel Tom Trago. De grote smaakmaker van het Amsterdamse nachtleven liet zich niet tegenhouden door een ietwat inkakkende menigte en kreeg het zelfs voor elkaar om nieuwe energie te creëren. ‘Josh Wink – Talking To You’ was bijvoorbeeld zo’n pareltje die opzwepende vibes bezorgde waarna een track als ‘KiNK – Existence’ zijn set pas echt compleet maakte. Tevens ook best leuk om backstage nog een complimentje van de beste man te krijgen dat we zo lekker gingen op zijn set.

Extrema Outdoor heeft met haar allereerste weekendeditie een mooi debuut neergezet op de nieuwe locatie Vakantiepark De Bergen. Het enige nadeel was wel dat de capaciteit van het festivalterrein op de zondag werd ingeperkt tot de helft minder bezoekers maar de achterliggende gedachte hierachter is begrijpelijk. Hopelijk groeit Extrema in de toekomst uit tot een volwaardig weekendfestival zodat alle stages, op beide dagen volledig tot zijn recht zullen komen. XO, tot volgend jaar!

Extrema Outdoor 2017, Vakantiepark De Bergen - Wanroij, 09-07-2017

Reporter: Denise Van de ree

Fotobijdrage: Raymond Schuling
 
         
  Aanmelden
Contact
Back to Top
Huisregels
Algemeen
  Partyorganisatie
Algemeen
  Algemeen Over ons
  Member
Adverteren   Spelregels Het Team
 
Vacatures   Privacy Partners
    Helpdesk   Copyright FAQ