Login | Aanmelden | Help | Adverteren
Logo Guestzone

vorige volgende

Party Report: Dominator, E3 Strand - Eersel, 15-07-2017

Dominator, E3 Strand - Eersel, 15-07-2017

Vanmorgen om 05.50 uur was ik al klaarwakker van de spanning. Uiteindelijk ben ik mijn bed maar uitgegaan om me klaar te maken voor een festival waar ik al een tijd naar uitkijk: Dominator!

Vandaag doe ik alles anders dan anders. Ik ga met de partybus naar het festival en dat heb ik nog nooit gedaan. Ik heb nog helemaal niks besloten want dat laat ik anderen mensen voor mij doen en het enige dat ik weet is dat ik afsluit bij Mad Dog, want hij heeft een best anthem gemaakt. Om 08.00 staat de bus voor ons klaar en na een moeilijk lang ritje zijn wij keurig op tijd. Tijd voor een ochtendhumeurtje is er niet, al hadden sommige mensen in de bus nog wat slaap nodig en deden stiekem een dutje.

Bij aankomst staat er een mooie rij voor de wc en nog voordat je naar binnen gaat staan er al kassa’s langs de kant om munten te halen. Al gauw begint ons eerste gesprekje met een stel dat uit de buurt komt en vertelt dat ‘papa en mama’ samen lekker op stap zijn en ze gaan beginnen bij Artifact & Phuture Noize. Daar gaan we zo - nadat we een kluisje hebben gescoord - dan maar even heen.
De Depths of Desperados stage blijft toch wel een dingetje in de wandelgangen. Want hoort RAW nu wel of niet thuis op Dominator en waarom dan wel/niet? Ik ben van mening dat de stage zelf niet onder doet voor de rest van Dominator en dat het goed bezocht wordt. Zelfs de eerste paar uurtjes staan er veel te stampen, sommigen wagen zich er zelfs aan om te dansen op het strand in het water! Lekker doen dus, die Depths of Desperados!

Dominator, E3 Strand - Eersel, 15-07-2017

Voor velen is Dominator het feestje van het jaar. Zelf ben ik er niet heel erg vaak geweest omdat er tegenwoordig zoveel verschillende feesten zijn en je niet overal bij kan zijn (helaas). Dit jaar besloot ik dan toch maar wel te gaan, ik had me voorgenomen minder feestjes te pakken, maar het is weer gebleken dat ik mij daar toch nooit aan kan houden. Nee, ik wilde meer hardcore, meer verschillende (sub)stijlen en het eens van een anderen kant gaan bekijken.

Dus ik ben aan mensen gaan vragen welke artiesten ik moest gaan bekijken, pakte mijn plattegrondje en ging er gewoon heen. Zo gezegd, zo gedaan. Na Artifact & Phuture Noize zijn we doorgelopen naar de andere kant van het terrein. Het sfeertje hier is ook helemaal prima en dit tempo is ook heerlijk bij te houden. The Destroyer draait wel even anders! Het hardere werk kan echt heel fijn zijn en op de helft van zijn set ben ik doorgegaan naar onze volgende missie: Een groot rondje strand en door naar Sefa!

Sefa is een jonge dj van 17 jaar. Waarschijnlijk kennen de meeste van jullie hem wel. Hij draait Frenchcore en dit doet hij best wel behoorlijk goed. Hij is ook veel te zien samen met Dr Peacock en zo wordt hij steeds bekender en is zijn draaistijl ook een tikkie anders dan de rest! Ik loop door naar achter het strandje, waar mensen lekker liggen te chillen en daar waar de bananen mij letterlijk om de oren vliegen. Mensen nemen tegenwoordig alles mee naar een feestje. Deze waren opblaasbaar, en je kan er van alles mee doen schijnbaar..

Ook hier heb ik gevraagd waar ik heen zou moeten nu en zo sta ik weer aan het strandje bij Digital Punk. We zijn ook uitgenodigd voor een meeting speciaal voor ‘meisjes’ die van Hardcore houden. Supertof! Dus om 15.00 gaan we daar ook even gezellig heen. Je leert ontzettend veel mensen kennen op een feest, er lopen de meest fantastische creaties rond en overal aan het strand staan lekkere foodtrucks. Ik vermaak me optimaal!

Dominator, E3 Strand - Eersel, 15-07-2017

Het is voor de verandering ook wel erg prettig dat anderen mensen bepalen waar je heen gaat. Zo hoef je bij thuiskomt ook niet te zeuren dat je dit setje van één van je favoriete DJ’s al eens een keer hebt gehoord bijvoorbeeld.. Zullen er DJ’s zijn die dit echt een heel seizoen doen dan? Nee toch?
Ik hoop dat iemand mij straks toch echt even richting de Maze of Martyr (mainstage) stuurt want die heb ik nog altijd niet gezien ;-).

Gabbers zijn leuk. Met de meeting met de meiden hebben we gezongen voor de jarige in ons midden, zijn we met z’n allen op de foto geweest en hebben we een goed potje Twister gespeeld. Met een aantal gaan we verder en zo krijg ik toch nog een staartje van N-Vitral live mee en draaien Black Flowers vervolgens ook en heerlijke set! Dan stelt iemand voor om richting Bodyshock te gaan die ook live draait. Eindelijk zie ik die gigantische mainstage waar iedereen helemaal los aan het gaan is! Ja, deze mainstage is echt ENORM! De aankleding is super, het geluid daar kan menig festival nog iets van leren. Overal waar je staat klinkt het super goed!

De Merchandise verkoopt razend snel. Er is overal topdrukte. Voor een waaier hebben wij een uurtje staan wachten en kwamen we nog geen stap vooruit. Een paar uurtjes later was de rij weg en waren wij 3 waaiers en een snapback rijker. Altijd leuk om dit soort dingen mee naar huis te nemen. Mensen komen van ver om Dominator te bezoeken, reizen uren lang of soms nemen zij er een hele vakantie voor om hier naartoe te komen. Het is echt fantastisch hoe toegewijd mensen zijn aan de hardere stijlen.

Nederland schijnt hét festivalland te zijn volgens mensen die ik gesproken heb. Hier word alles tot in de kleinste puntjes goed geregeld, staat de veiligheid voorop, draaien de beste DJ’s en komt Hardcore het beste tot zijn recht.
Wat vinden jullie?

Ik merk dat ik vandaag meer trek heb, ik blijf maar hapjes overal eten. Het eten is hier ontzettend goed alleen vind ik de loempia echt te pittig. Die hebben we mooi weggegeven en daar zat iemand anders lekker van de smullen. De prijzen zijn het zelfde als op anderen festivals en voor 7 munten of 20,- euro kan je een Dominator CD halen, iets wat ik aan het einde van deze dag zeker ga doen!

Dominator, E3 Strand - Eersel, 15-07-2017

Om niks te willen missen gaan we nog een aantal rondjes lopen en hoorden we dat Menace II Society om19.00 uur begint. Een klein beetje oldschool daar ben ik wel aan toe. Lekker! De Wall of Wrath tent staat naast de cross-/racebaan waar de hele dag races worden gehouden, hier vlakbij staat ook een enorme booster en verderop het strand een leuke zweefmolen. Prima vermaak dus!

Tijdens ons avondmaal draait D-Fence lekker door. Wij sluiten de laatste paar uur af op de mainstage en gaan 5 minuten voor de drukte weg om nog snel een CD te halen. Mad Dog was een prima afsluiter met veel afwisseling en zijn album-showcase was echt super gaaf! Eens een keer wat anders dan alleen maar ‘uptempo’.

Wat was jullie beste, gekste, mooiste Dominator moment?

Reporter: Barbara Inpijn

Fotobijdrage: Daniel Sylla
 
         
  Aanmelden
Contact
Back to Top
Huisregels
Algemeen
  Partyorganisatie
Algemeen
  Algemeen Over ons
  Member
Adverteren   Spelregels Het Team
 
Vacatures   Privacy Partners
    Helpdesk   Copyright FAQ