Login | Aanmelden | Help | Adverteren
Logo Guestzone

vorige volgende

Party Report: Electronic Family, Autotron - Rosmalen, 06-08-2017

Electronic Family, Autotron - Rosmalen, 06-08-2017

Electronic Family heeft in haar zes jarig bestaan de titel ‘grootste outdoor trance festival ter wereld ‘ weten te behalen. Na zes edities besloot organisator ALDA Events het festival uit te breiden. Het Amsterdamse Bos werd omgeruild voor het Autotron in Rosmalen, en vanaf dit jaar werd het een meerdaags festival met campingmogelijkheden om te overnachten.

Voorafgaand doken er veel negatieve reacties op over de verplaatsing van Amsterdam naar Rosmalen. De sfeer zou volledig verdwijnen en het festival zou niet meer zo magisch worden als het was. Desondanks hield dit ons niet tegen om de sfeer te gaan in Rosmalen.

Vanaf station ‘s-Hertogenbosch werden er bussen ingezet, die alle tranceliefhebbers brachten naar hun eindbestemming: Electronic Family. Eenmaal bij aankomst lopen wij eerst een ontdekkingsrondje over het terrein. Opvallend: het grootste trance festival ter wereld is juist klein en intiem ingericht. Het Autotron is opgedeeld in vier verschillende area’s. Label Who’s Afraid of 138 maakt haar debuut dit jaar op Electronic Family met een eigen hosting, waar o.a. Ben Nicky, Bryan Kearney, Mark Sixma en Vini Vici te zien zijn. Vanuit deze area loop je naar buiten het festivalterrein op. Allereerst zie je een fel gekleurde Mainstage, met een 3D structuur erin. Op de Mainstage maken o.a David Gravell, Andrew Rayel, Gareth Emery en Gaia hun debuut op de nieuwe locatie. Daarachter is de Legends stage, waar o.a. trance legendes Alexander Popov, Jochen Miller, Richard Durand en Rank 1 te zien zijn. De laatste stage staat in het teken van psy-trance. O.a. Anoebis, DJ Zen en Sean Tyas zijn daar te zien.

Onze dag begon bij de Mainstage, waar producer David Gravell zojuist het podium op kwam om aan zijn set te beginnen. David Gravell gaat de laatste tijd sky-high en laat zien dat hij thuis hoort op het hoofdpodium van Electronic Family. Zijn muziek en enthousiasme zorgen ervoor dat zijn set een goed begin van de dag is.

Electronic Family, Autotron - Rosmalen, 06-08-2017

Mark Sixma, trance producer uit Breda, bracht vorig jaar onder zijn alias M6 een nieuw album uit, genaamd Elements. Een plaat waarin de sound van Sixma werd vastgelegd. Op de ‘Who’s Afraid of 138’ stage voelt Mark Sixma zich thuis. Een mix van euforische melodieën in samenzang met de wat hardere, energieke trance beats zorgen ervoor dat Mark Sixma een hele sterke performance neer zet.

Een race tegen de klok is het wel tijdens deze 7e editie van Electronic Family. Vele favorieten staan tegelijk geprogrammeerd, waardoor het niet mogelijk was om de hele set mee te pakken van alle artiesten die op ons lijstje staan. Terwijl Mark Sixma bezig was met zijn set, begon Noorse producer Orjan Nilsen aan zijn set op de Mainstage. Zijn grote hits laat hij niet achterwege. Zo komt Flashlight voorbij, een plaat die hij samen met Armin van Buuren geproduceerd heeft. Orjan zorgt voor een hele enthousiaste sfeer in het publiek, wat de toon zet voor de rest van de dag.

Na Orjan was het de beurt aan Andrew Rayel . Ik ben zelf een groot fan van zijn eigen euforische sound en was daarom erg enthousiast om deze producer eindelijk live te zien. Zijn album ‘Moments’ is een grote hit. Zijn muziek zorgt voor een bijzondere beleving en een sterke performance.

Electronic Family, Autotron - Rosmalen, 06-08-2017

Sinds het optreden van de psy-trance act Vini Vici op A State of Trance ben ik groot fan. Toen ik ontdekte dat zij aanwezig waren op Electronic Family, wist ik zeker dat ik hun set moest zien. Maar terwijl Vini Vici bezig was met hun set, begon Ferry Corsten aan zijn set op de Mainstage. Een klein stukje Vini Vici, die onwijs sterk begon met Great Spirit. Ook op Electronic Family laat Vini Vici zien dat zij de meesters van de psy-trance zijn. De indoor-area staat vol met enthousiaste liefhebbers die helemaal genieten van de muziek.

Rotterdamse producer Ferry Corsten zorgt voor het volgende bijzondere moment van de dag. Laatst heeft hij zijn nieuwe plaat Blueprint uitgebracht, waarop je de ondere andere een nieuwe Gouryella plaat kunt horen. Ferry weet in zijn set een mix van euforische melodieën en mooie vocalen samen te brengen tot een memorabele set. Zijn sound is er een die emoties naar boven brengt. Het hele publiek ervaart het echte gevoel van trance. Een heel bijzonder moment. Tegelijkertijd gaat iedereen helemaal los. De sfeer is tof en de magie van trance overheerst.

Na Ferry loopt de mainstage area steeds voller en het publiek maakt zich klaar voor de afsluiter van de zevende editie van Electronic Family – The Gathering. Trance-act GAIA (alterego van trance legend(s) Armin van Buuren en Benno de Goeij) keerde na ruim 3 jaar terug achter de Nederlandse draaitafels om Electronic Family af te sluiten. Een waanzinnig optreden met de ware klassiekers, maar ook hun nieuwste plaat ‘’Saint Vitus’’ kwam voorbij. Een betere afsluiter van deze dag hadden wij ons niet kunnen wensen.

Electronic Family, Autotron - Rosmalen, 06-08-2017

Het was mijn eerste keer dat ik Electronic Family bezocht, maar zeker niet de laatste. Het is bijzonder om te zien dat zoveel mensen uit verschillende landen zich verzamelen tijdens de grootste trance Gathering. Trance is een genre die mensen verbindt, het maakt niet uit waar je vandaan komt. Dat is en blijft het mooiste aan dit genre en de evenementen.

Voor mij was de zevende editie van Electronic Family meer dan geslaagd. De magie van trance is zeker nog aanwezig. Het enige nadeel was de time-table. Veel dj’s stonden tegelijk gepland, waardoor je niet hele sets kon beleven. Echter mocht dat de pret niet drukken. Electronic Family maakt haar titel ‘grootste trance festival’ waar met een met een kleine intieme setting, waar de magie van trance overheerst. Zeker voor herhaling vatbaar!

+ Line-up
+ Bereikbaarheid locatie
- Geluid
- Timetable

Reporter: Danouschka De Haas
 
         
  Aanmelden
Contact
Back to Top
Huisregels
Algemeen
  Partyorganisatie
Algemeen
  Algemeen Over ons
  Member
Adverteren   Spelregels Het Team
 
Vacatures   Privacy Partners
    Helpdesk   Copyright FAQ