Login | Aanmelden | Help | Adverteren
Logo Guestzone

vorige volgende

Party Report: Première Intents Festival Aftermovie, De Kerk - Oostelbeers, 15-09-2017

Première Intents Festival Aftermovie, De Kerk - Oostelbeers, 15-09-2017

Wat in 2004 begon als een relatief klein festival in Brabant is tot op de dag van vandaag uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende festivals van Nederland. Ontzettend dikke stages, twee fantastische eindshows op zaterdag en zondag en een perfect uitgewerkt thema wat over het gehele terrein tot in de puntjes is uitgewerkt. Van heide en verre wordt dit festival bezocht en het festival (zaterdag) is uitverkocht voordat je er erg in hebt. Ik heb het natuurlijk over Intents Festival. Uit alle windstreken kwamen de bezoekers voor de waanzinnige stunts, muzikale hoogstandjes, adembenemende acts en overweldigende shows!

Intents pakt het in mijn ogen net wat anders aan dan de rest van de organisaties. Het festivalseizoen is immers net voorbij en wij hadden het geluk dat we een uitnodiging kregen voor, gelukkig, een extra feestje van Intents! En dit is niet zomaar een feestje… Na een heuse ‘anthem release party’ voorafgaand aan het festival kon er natuurlijk ook geen feest ontbreken met betrekking tot de première van de aftermovie. En als je deze organisatie kent, dan weet je dat je hier niet zomaar naar een aftermovie van 4 minuten gaat kijken vanaf een beamer. Intents zou Intents niet zijn als ze niet met een unieke locatie zouden komen om met zeker 500 man naar dit 12 minuten durende schouwspel te komen kijken.

Vrijdag kreeg ik de uitnodiging in mijn mail voor de première van de aftermovie van Intents Festival. Een heus rode loper event met verschillende artiesten die op de mainstage stonden. Wie dit waren, bleef nog een verrassing. Omstreeks 20.15 vertrokken we richting de locatie. Een kerk in Oostelbeers die omgebouwd is tot een evenementen locatie. Eenmaal aangekomen lag de rode loper uit voor de gasten en werden we hartelijk ontvangen door de medewerkers die in fantastische circus outfits waren gehesen. Als echte VIP’s werd er van iedere bezoeker een foto gemaakt met 2 entertainers van Intents en kregen we daarna een heerlijk glas champagne. Een ballonnenclown maakte de gekste creaties. En door de hele zaal zag je wel een hoed voorbij komen waar een aapje in was geklommen, of liep iemand met een hondje om zijn arm. Erg leuk gedaan! Bij een film hoort natuurlijk popcorn en ook hier kon je bij een leuk popcorn kraampje terecht. Met een glaasje champagne en een zakje popcorn in de hand zochten we een goed plekje in de zaal waar we de aftermovie goed konden bekijken. The Z was het publiek al lekker op aan het warmen en de nodige classics kwamen voorbij. MC Da Syndrome was de host voor deze avond.

Première Intents Festival Aftermovie, De Kerk - Oostelbeers, 15-09-2017

Om 22.15 was het moment dan eindelijk daar, de aftermovie! De lichten gingen uit en het volume ging een flink stuk omhoog. De hele sfeer die neergezet werd omtrent deze aftermovie was ongekend! De bass pompte door de speakers en een heuse lichtshow nam je mee tijdens deze 12 minuten. De film is ontzettend goed opgebouwd en neemt je vanaf de eerste seconden mee terug naar het festival. Eigenlijk is het erg lastig om een goede review over deze aftermovie te schrijven. Ik ben er namelijk zo van onder de indruk! De muziek, de mensen, het festival en alle verschillende stages. De lichtshow, de vlammen en heel de show tijdens deze première klopte tot in het kleinste detail. Precies wat je ervan verwachte, eigenlijk zelfs wel meer dan dat! Uiteraard werd de aftermovie afgesloten met het anthem. Een geweldige en vooral energieke plaat die zelfs op film zijn uitwerking laat zien. Niemand kan zijn danspasjes nog in bedwang houden en begint aardig mee te springen!Na de première is het tijd voor een feestje! Code Black, Sub Zero Project en Radical Redemption & Digital Punk staan voor ons klaar om de voetjes van de vloer te brengen.

Code Black begint met lekker wat euforische hardstyle. De voetjes gaan van de vloer en de handjes in de lucht. De sfeer begint er steeds meer in te komen en om me heen zie ik een hoop lachende gezichten die duidelijk aan het genieten zijn.

Na Code Black gaan we een tandje harder met Sub Zero Project. Deze jongens zijn de laatste tijd erg goed bezig en hebben een geheel eigen stijl ontwikkelt die heel herkenbaar en uniek is in de hardstyle. Platen zoals “The Project” en “Basstrain” zorgen ervoor dat iedereen flink los gaat op deze prachtige locatie. De hitte in de kerk loopt inmiddels flink op en er wordt al flink gas gegeven.

Première Intents Festival Aftermovie, De Kerk - Oostelbeers, 15-09-2017

Om nog even alle energie eruit te knallen komen Radical Redemption & Digital Punk nog even draaien. Mooi om te zien dat de Dj’s nog steeds veel plezier hebben tijdens het draaien, ze hebben een hoop lol en gaan volledig los tijdens hun set. Wij natuurlijk ook, want dit geweld bevalt ons wel. Het nieuwe nummer van Radical Redemption “America” valt behoorlijk goed in de smaak. Het uur is zo voorbij en dan is er helaas alweer een einde gekomen aan deze toffe première. We hebben genoten!

Intents Festival viert in 2018 zijn 15 jarige jubileum. Een weekend waarin ze volledig uit gaan pakken! En als je nog niet overtuigd bent om komend jaar dit festival te bezoeken.. Bekijk dan even de aftermovie van de afgelopen editie, gegarandeerd dat je de editie in 2018 zeker niet wilt missen!

Beeld:   vincentvandenboogaard.nl

Reporter: Nicole Nijs-Waarts
 
         
  Aanmelden
Contact
Back to Top
Huisregels
Algemeen
  Partyorganisatie
Algemeen
  Algemeen Over ons
  Member
Adverteren   Spelregels Het Team
 
Vacatures   Privacy Partners
    Helpdesk   Copyright FAQ