Login | Aanmelden | Help | Adverteren
Logo Guestzone

vorige volgende

Party Report: Return of Headhunterz, Ziggo Dome - Amsterdam, 30-09-2017

Return of Headhunterz, Ziggo Dome - Amsterdam, 30-09-2017

In 2004 werd het fenomeen Headhunterz geboren. Een duo, bestaande uit Willem Rebergen en Bobby van Putten. Toen Bobby van der Putten afscheid nam, zette Willem het fenomeen in zijn eentje door. Hoogtepunten als Qlimax en een anthem maken voor Defqon kon hij van zijn bucketlist afstrepen. In 2014 geeft Willem aan afscheid te nemen van de hardere stijlen en maakt plaats voor de zachtere house/edm sound. Echter verscheen Willem in 2016 terug op het podium als een van de Defqon 1 Legends. Menig bezoeker van Defqon werd hiermee verrast maar met name ook ontroerd. Zou het dan echt?

In 2017 werd duidelijk dat DJ Headhunterz terug keert naar zijn roots toen hij opnieuw op het Defqon-1 podium verscheen als een van de legends. Deze comeback zou groots gevierd gaan worden met een eigen show in de Ziggo Dome, waarbij collega’s en opkomend talent waren uitgenodigd om er een keihard spektakel van te gaan maken.

Dat Headhunterz zijn plek verdiend bij de Defqon-1 Legends wordt al duidelijk tijdens de kaartverkoop. Binnen een half uur verkocht de show uit. De hardstyle familie laat zien gelukkig te zijn met het feit dat deze legende de terugkeer maakt naar zijn roots. Om zijn comeback te vieren had Headhunterz niet de minste collega’s uitgenodigd. Met. The Prophet, Soundrush, Wildstylez, Noisecontrollers, Frequencerz en Sub Zero Project was de avond gevuld vol euforische maar ook raw hardstyle.

Eenmaal bij entree verloopt alles vrij soepel en staan we vrij snel in de zaal van de Ziggo Dome. Het podium ziet er qua opbouw heel indrukwekkend uit. Het silhouet van Headhunterz is het middelpunt met daaromheen de nodige licht en lasereffecten. De sfeer is ook top. Als je een kijkje neemt in het publiek zie je alleen maar blije gezichten. Iedereen is klaar voor The Return of Headhunterz.

Voordat elke artiest begint, zie je in het silhouet Headhunterz die een kleine introductie geeft van de artiest die het podium gaat betreden. Voordat het grote moment daar is, is de eer aan de heren van Soundrush om het publiek warm te maken. Het duo gaat momenteel keihard met veel optredens en met hun eigen euforische sound schoppen de mannen het erg ver. Ook de Ziggo Dome weten ze omver te blazen. Classics, euforisch maar ook keiharde beats vliegen je om de oren.

Welcome back Headhunterz
De klok slaat 00.00. Een nieuwe dag is aangebroken. Voor iedereen die in de Ziggo Dome staat begint deze nieuwe dag goed. Het was namelijk tijd voor Headhunterz zijn officiele comeback. Maar liefst twee uur lang trakteert Headhunterz het publiek op zijn oude vertrouwde classics maar ook op een lading nieuwe muziek. Van euforisch tot hard. De creativiteit van Headhunterz komt tot zijn recht en hoor je terug in alle nieuwe muziek. Headhunterz laat zien waar in welke scene hij thuis hoort. De sfeer tijdens zijn set is niet te omschrijven. De blijdschap van Headhunterz was ook ongekend. Heady is back. En hoe! Hoogtepunt van de avond was al vrij snel binnen. De toon van de nacht is gezet.

Return of Headhunterz, Ziggo Dome - Amsterdam, 30-09-2017

Tonight 2.0
Als grote vriend van Headhunterz en mede-lid van hardstyleact Project One was Wildstylez niet weg te denken deze avond. Na de magische set van Headhunterz, zet Wildstylez een sterk vervolg neer. Daarnaast kwamen er ook een paar Project-One platen voorbij, wat de set compleet maakte. Een kippenvel moment was toen hij de eerste klanken van Encore inzetten. Een sterke euforische plaat wat emoties los maakt. Ook Wildstylez stelt deze avond niet teleur.

Na Wildstylez was het de beurt aan Noisecontrollers om het podium te betreden. Echter deed hij dat niet alleen. Hij werd bijgestaand door Wildstylez en Headhunterz. Er werd vooraf al gespeculeerd op social media dat het vervolg van de plaat Tonight’ in de maak zou zijn. De eerste klanken van Tonight klinken door de Ziggo Dome en je voelt de kippenvel door de zaal. Zoals eerder genoemd, de sfeer is bijna niet te omschrijven. Alle emoties vliegen rond door de Ziggo Dome onder het publiek. Met name tijdens dit bijzondere moment. Ook laten de mannen een vervolg horen op Tonight, die echt waanzinnig klinkt. De krachten van de drie heren gecombineerd in een plaat levert een krachtig vervolg op Tonight. De sfeer wordt alsmaar beter.

Return of Headhunterz, Ziggo Dome - Amsterdam, 30-09-2017

Na alle euforische melodieën tikt de klok 05.00 aan. De introductie van Headhunterz zegt het al: Het is tijd voor raw hardstyle. De aftrap is voor het duo Frequencerz. Ondanks het tijdstip doet iedereen in de zaal nog hartstikke goed mee. De Frequencerz blazen de Ziggo Dome op met de hardste raw-hardstyle. Daarnaast presenteren ze ook hun nieuwe live-act Stealthmode. Het tempo wordt hiervoor nog iets opgevoerd en de zaal gaat er goed op mee. Frequencerz zetten een fantastische set neer. Eigenlijk zoals we van de mannen gewend zijn.

Return of Headhunterz, Ziggo Dome - Amsterdam, 30-09-2017

This is Our Church
Een avond als deze had recht op een knallende afsluiter. Zoals Headhunterz zelf in het intro vertelt, is het tijd om het opkomende talent een kans te geven. Voor het laaste uur is ‘The Next Generation’. De Nederlandse act Sub Zero Project gaan de laatste tijd als een Basstrain (Get it?) en kregen daarom de eer om deze avond op geheel eigen wijze af te sluiten. De Ziggo Dome werd het laatste uur omgetoverd tot de tempel van The Project. Harde kicks zijn welkom. Niets minder. Alleen nog meer. Als het maar hard gaat, dat is het belangrijkste. De stijgende lijn wordt doorgezet en de hele zaal gaat compleet los.

Om de afsluiter fenomaal te maken kondigen de heren samen met Headhunterz hun collab aan. Nooit gedacht, maar de combinatie van de euforische Headhunterz-melodieen en de harde kicks van Sub Zero Project zorgen voor de beste hardstyle-plaat van 2017.

Klokslag 7.00 uur verlaat iedereen de Ziggo Dome met een glimlach op zijn/haar gezicht. Ruim 9 uur lang werd de comeback van Headhunterz groots gevierd. Zoals hij zelf aan gaf op Instagram: This is the beginning of the rest of the story. Wij zijn benieuwd hoe het verhaal rondom DJ Headhunterz zich verder gaat ontwikkelen. Het eerste hoofdstuk is in ieder geval al geschreven in de Ziggo Dome. Een memorabele avond waar men nog lang over na gaat praten. De sfeer was fantastisch, de line-up nog beter en het beste is dat Headhunterz nu officieel terug is in de wereld van de hardstyle.

Return of Headhunterz, Ziggo Dome - Amsterdam, 30-09-2017

Beeld:   Q-dance

Reporter: Danouschka De Haas
 
         
  Aanmelden
Contact
Back to Top
Huisregels
Algemeen
  Partyorganisatie
Algemeen
  Algemeen Over ons
  Member
Adverteren   Spelregels Het Team
 
Vacatures   Privacy Partners
    Helpdesk   Copyright FAQ