Login | Aanmelden | Help | Adverteren
Logo Guestzone

vorige volgende

Party Report: Circoloco x Loveland, Mediahaven - Amsterdam, 21-10-2017

Circoloco x Loveland, Mediahaven - Amsterdam, 21-10-2017

Tijdens het Amsterdam Dance Event vonden er dit jaar op maar liefst 140 verschillende locaties in de stad parties plaats. Elk jaar is de Mediahaven in Amsterdam-West een drukbezochte plek onder internationale feestgangers. Organisatie Loveland heeft het hier tijdens ADE samen met welbekende medeorganisatoren voor het zeggen: Diynamic, Afterlife en GEM Records waren op de andere avonden te bewonderen, maar hieronder lees je het verslag van de zaterdagavond met Circoloco!

Circoloco, het concept wat je tijdens het hoogseizoen in Ibiza wekelijks op de maandag kunt bezoeken in DC-10. Het is zeer populair en er draaien ook zeker niet te minste namen. Tijdens het ADE was dit niet anders dan normaal. Een uitverkochte Mediahaven en een knallende line-up moesten wel voor een goed feestje zorgen.

Circoloco x Loveland, Mediahaven - Amsterdam, 21-10-2017

Aangekomen bij de Mediahaven valt ons op dat eigenlijk alles zo goed als vlekkeloos verloopt. We stonden snel binnen, een kluisje was binnen een mum van tijd bemachtigd en wehadden zo een aantal tokens in ons bezit om onszelf van een drankje te voorzien. Ook waren er meer dan genoeg barren en kwam het niet vaak voor dat je lang moest wachten tot dat je werd geholpen.

De Mediahaven heeft drie verschillende zalen. Studio 1, studio 2 en the Basement. Bij het verkennen van de zalen werd al snel duidelijk dat de sfeer er goed in zat. In studio 1 waar ieder jaar tropische temperaturen heersen en ook de dikste line-up te vinden is, was er vanaf het begin al een hele goede sfeer aanwezig. De muziek was goed, het publiek was aan het dansen en mede dankzij de bekende rode lichten bij Circoloco straalde deze zaal een echte Ibiza vibe uit.

Circoloco x Loveland, Mediahaven - Amsterdam, 21-10-2017

In studio 1 vond er na de set van Steve Rachmad een ontzettend dikke B2B sessie plaats. Niemand minder dan Jackmaster draaide samen met Gerd Janson een 2 uur durende set met ontzettend dikke house, waarbij er zeker niet werd getwijfeld om af en toe een discoplaat erin te gooien. Het publiek in de Mediahaven ging deze twee uur swingend door en het CO2 werd vanuit alle hoeken de zaal in geblazen.

Het laatste half uur van deze ontzettend lekkere B2B verkasten wij naar studio 2 waar een ander interessant duo aan hun set begon. Rampa en &ME, beide succesvol op het label Keinemusik. Zij staan bekend om hun wat diepere melodische stijl van draaien waarin regelmatig Afrikaanse invloeden in terug te vinden zijn. Al vanaf het begin begonnen zij erg sterk aan hun set en zette zij dit de eerste 3 kwartier voort. De zaal ging goed los en door de vele climax momenten tijdens hun set gingen de handen van het publiek regelmatig de lucht in.

Circoloco x Loveland, Mediahaven - Amsterdam, 21-10-2017

Seth Troxler was by far de grootste headliner op deze avond, wat met zijn repertoire niet minder dan logisch is. Deze Amerikaanse DJ, die in de zomer bijna wekelijks op Circoloco in DC-10 draait, is naar mijn mening een van de meest diverse artiesten in deze scene. Hij kan zo goed variëren in stijl van draaien dat hij zich aan elke context kan aanpassen. Tijdens zijn set was studio 1 tot de nok gevuld en ging het goed los. Seth wist door zijn eigen manier van draaien en het spelen met zijn faders het publiek te laten swingen als nooit tevoren. Good job mister Troxler!

Door een latere wijziging in de timetable was het helaas niet aan Seth Troxler om het festijn af te sluiten. Dit werd dan ook niet door twee van de minste DJ’s gedaan. Matthias Tanzmann en Davide Squillace gaven het slotakkoord in studio 1 en gingen zelfs nog 20 minuten langer door dan daadwerkelijk gepland was. Zij deden dit met een aantal knallende techhouse platen die gevuld waren met een overvloed aan hihats, heerlijk voor de laatste 2 uurtjes en het publiek kon hier zeker van genieten! CO2 werd opnieuw vanuit alle hoeken de zaal ingeblazen en het ging goed los in de Mediahaven!

Na de vele positieve verhalen van de afgelopen jaren heb ik dit jaar ervoor gekozen om Circoloco zelf te ervaren. Al het positieve wat mij heeft doen besluiten om te gaan klopte! Als ik voor de muzikaliteit van Circoloco een cijfer zou moeten geven zou dat een dikke 9 zijn. Alle DJ’s draaiden erg afwisselend in stijl en het was geen 1 moment langdradig of veel van hetzelfde. Ook zou ik Circoloco bij iedereen aanraden. Hou je wat meer van hardere techno, dan ben je goed thuis in ‘the Basement’, hou je van een wat diepere sound dan kun je altijd terecht in Studio 2 en hou je van knallende houseplaten, dan is Studio 1 het walhalla. Circoloco, ik kan niet wachten tot volgend jaar!

Circoloco x Loveland, Mediahaven - Amsterdam, 21-10-2017


Beeld:
  Loveland Events

Reporter: Yannick Alsemgeest
 
         
  Aanmelden
Contact
Back to Top
Huisregels
Algemeen
  Partyorganisatie
Algemeen
  Algemeen Over ons
  Member
Adverteren   Spelregels Het Team
 
Vacatures   Privacy Partners
    Helpdesk   Copyright FAQ