Login | Aanmelden | Help | Adverteren
Logo Guestzone

vorige volgende

Party Report: AMF, Johan Cruijff ArenA - Amsterdam, 21-10-2017

AMF, Johan Cruijff ArenA - Amsterdam, 21-10-2017

Het Amsterdam Dance Event is aan! Sinds woensdag 18 oktober zijn er in Amsterdam in elke uithoek van de stad verschillende feesten. De keuze was reuze de afgelopen dagen. Om deze waanzinnige editie van het Amsterdam Dance Event goed af te kunnen sluiten, bezochten wij op zaterdag 21 oktober de grootste club van Amsterdam. De Amsterdam Arena werd deze avond namelijk omgetoverd tot een heuze danceclub, waar duizenden liefhebbers over de hele wereld zich hadden verzameld om een fantastische avond te gaan beleven.

Organisatoren Alda Events en ID&T hebben opnieuw de handen ineen geslagen om de afsluiter van het Amsterdam Dance Event neer te gaan zetten. Aan de line-up kon het zeker niet liggen. Vooraf werd aangekondigd dat o.a. David Guetta, Dimitri Vegas & Like Mike, Don Diablo en Vini Vici van de partij waren om er een onvergetelijke editie van te gaan maken.

Ook werd vooraf een nieuwe ‘act’ aangekondigd onder de naam Two is One, waarbij twee grote dj’s voor een avond samen het podium zouden betreden voor een bijzondere B2B set. Een maand terug werd op de Dam in Amsterdam aangekondigd dat het ging om Armin van Buuren en Hardwell.

AMF, Johan Cruijff ArenA - Amsterdam, 21-10-2017

Het concept AMF begon in 2013 in de RAI in Amsterdam. Daarna groeide het concept naar de Amsterdam Arena. Vorig jaar werden er maar liefst acht feesten onder het concept AMF georganiseerd. Het concept werd vorig jaar dus erg groots gepresenteerd. Dit jaar keer het concept terug naar haar oude roots, waarbij het feest tot in de vroege uren door zou gaan en waarbij de officiele kroning van de DJ Mag weer terugkeerde naar de Arena. Met een uitverkochte editie beloofde het een waanzinnige avond te gaan worden.

Ondanks de grote Amsterdam Arena, voel en ervaar je op elke plek de sfeer die AMF met zich meebrengt. Het podium draagt daar ook zeker aan bij. Een heel strak design, verwerkt door de hele Arena. Bij binnenkomst is Don Diablo begonnen aan zijn set. Een verrassende opening voor ons. Je voelt in het publiek dat ze opgewarmd worden door middel van Don Diablo’s melodische house. Fijne muziek waar de voetjes mee van de vloer gaan. Een verrassend goed begin van de avond voor ons. Tijdens Don Diablo’s set wordt op de schermen vertoond dat hij dit jaar de 11e plaats heeft weten te bemachtigen in de Top 100 DJ Mag. Diablo bedankt zijn vrienden, familie en fans en geeft zijn laatste energie om zijn set keihard af te sluiten. Diablo straalt een feeling uit en weet zijn muziek op de juiste manier weg te zetten in de Arena. Het publiek is warm en klaar voor de volgende act.

AMF, Johan Cruijff ArenA - Amsterdam, 21-10-2017

Na Don Diablo vindt de kroning van de DJ Mag Top 100 plaats. Er wordt hedendaags nog veel gespeculeerd over de lijst en dat zal waarschijnlijk ook nooit meer veranderen. De top 10 wordt uitgelicht, waarbij de top 3 op het podium gekroond wordt met de prijs. Armin van Buuren pakt de derde plaats en Dimitri Vegas & Like Mike de tweede plaats. Nederlands’ trots Martin Garrix sleept voor het tweede jaar op rij de eerste plek binnen en neemt de award in ontvangst van zijn grote vriend David Guetta. Een moment van feestvreugde gaat door de Arena. De DJ Mag Top 100 blijft een dubieuze lijst, maar momenten als deze laten dat weer even vergeten. De nacht is nu officieel begonnen.

|| = |
Na de DJ Mag kroning was het tijd voor misschien wel de meest bijzondere act van de avond. Armin van Buuren en Hardwell begonnen aan hun set onder de naam Two is One. Een uur lang worden de platen van Armin en Hardwell gepresenteerd in een unieke mash-up. De hele Arena trilt op zijn grondvesten. Zoals Hardwell al lachend zegt: ‘Welcome to A State of EDM’. Een hele sterke set, waarbij de harmonie in de zaal en op het podium tussen Armin en Hardwell zorgen voor het hoogtepunt van de avond.

AMF, Johan Cruijff ArenA - Amsterdam, 21-10-2017

De nummers twee van de wereld Dimitri Vegas & Like Mike staan bekend om hun hardere EDM sound. Ook vanavond geven de heren een spectaculaire show weg zoals ze eigenlijk altijd doen. De sound van de twee Belgen galmt door de Arena en het publiek gaat er goed op los. Als afsluiter nodigen ze de mannen van W&W op het podium om hun nieuw plaat ‘Crowd Control’ ten gehore te brengen. Daarna sloten de mannen hun set af met hun meest recent uitgebrachte plaat ‘Complicated’, die momenteel erg hoog in de charts staat.

Als afsluiter betreed Vini Vici het podium. Na een avond vol keiharde house en edm wordt de nacht afgesloten met psy trance. Misschien een wat onverwachte en risicovolle overgang, maar het publiek reageert er verrassend goed op. Vini Vici draait een hele sterke set door de psy trance af te wisselen met de hardere trance melodieen. Het publiek geeft zijn/haar laatste energie en de sfeer is nog steeds zoals aan het begin van de avond.

AMF, Johan Cruijff ArenA - Amsterdam, 21-10-2017

De klok slaat 06.00 en het Amsterdam Dance Event komt voor ons ten einde. Het Amsterdam Music Festival heeft laten zien dat zij het perfecte einde is van het Amsterdam Dance Event. Op een afsluiter als deze ervaar je in het publiek een harmonie. Duizenden mensen komen vanuit de hele wereld naar Amsterdam om te genieten van de muziek die hen het meest gelukkig maakt. De hele avond door zie je ook alleen maar gelukkige mensen. En dat maakt een evenement als AMF zo bijzonder. Opnieuw hebben Alda en ID&T een sterke editie van AMF neergezet, we kijken nu al uit naar volgend jaar!

AMF, Johan Cruijff ArenA - Amsterdam, 21-10-2017

Beeld:   ALDA  Events

Reporter: Danouschka De Haas


21-10-17 AMF 
         
  Aanmelden
Contact
Back to Top
Huisregels
Algemeen
  Partyorganisatie
Algemeen
  Algemeen Over ons
  Member
Adverteren   Spelregels Het Team
 
Vacatures   Privacy Partners
    Helpdesk   Copyright FAQ