Login | Aanmelden | Help | Adverteren
Logo Guestzone

vorige volgende

Party Report: A State Of Trance, AFAS Live - Amsterdam, 19-10-2017

A State Of Trance, AFAS Live - Amsterdam, 19-10-2017

Waar het concept A State of Trance in de Jaarbeurs zo groots is, reist het concept tijdens het Amsterdam Dance Event af naar het kleinere AFAS Live in Amsterdam voor de 836e radioshow van A State of Trance. Onder hetzelfde thema, I Live For That Energy, beloofde het een groot spektakel te gaan worden. Naast de show in de AFAS Live, werd er ook 836 minuten radio gemaakt op deze dag door Armin van Buuren zelf, vergezeld met meerdere collega’s uit de scene. Liefhebbers van trance werden op donderdag 19 oktober getrakteerd met 14 uur lang trance muziek en een mooie afsluiter van de dag in de AFAS Live.

Tijdens de 836e radioshow, die vanuit Armin zijn eigen radiostudio wordt gepresenteerd, kwamen ook verschillende collega’s voorbij. O.a. Nicky Romero, Julian Jordan en Sunnery James & Ryan Marciano kwamen langs om Armin te feliciteren met deze mijlpaal.

De affiche was gevuld met namen als meesters van de trance Aly & Fila, Cosmic Gate en Protoculture. Daarnaast bundelen Standerwick en Ben Gold hun krachten samen deze avond voor een B2B set en stond er een special guest op het programma. Vooraf werd al groots aangekondigd wie deze special guest zou zijn. De legende en man achter A State of Trance, Armin van Buuren, stond klaar om het publiek te gaan trakteren op een twee uur durende set tijdens deze bijzondere avond.

De datum voor A State of Trance in de Jaarbeurs in 2018 is al bekend. Op 17 februari 2018 verzamelen duizenden trance liefhebbers vanuit de wereld zich in Utrecht om opnieuw de sfeer en harmonie te ervaren waarvoor ze jaarlijks terugkeren. Tijdens de radioshow werden de eerste namen bekend gemaakt. O.a. David Gravell, Ben Nicky, Armin van Buuren en Purple Haze (Sander van Doorn) zijn van de partij tijdens de 850e (!) radioshow van A State of Trance. Meer namen worden in aanloop naar event bekend gemaakt. Daarnaast werd ook de officiële wereldtour van A State of Trance – Be in The Moment aangekondigd. Na de Jaarbeurs reist het concept af naar Polen om daar een onvergetelijke editie neer te gaan zetten.

A State Of Trance, AFAS Live - Amsterdam, 19-10-2017

Na het luisteren van A State of Trance 836 vertrekken wij vol enthousiasme richting de AFAS Live. Helaas hebben wij Protoculture moeten missen vanwege een lange rij buiten, maar dat mocht de pret niet drukken. Bij binnenkomst in de zaal van de AFAS voel je een vertrouwde sfeer. Het podium, wat in februari functioneerde als mainstage in de Jaarbeurs, maakt vannacht haar opwachting in de AFAS Live. Een podium, bestaande uit led verlichting waar de DJ booth tussen staat.

Wanneer wij binnen komen, beginnen de Duitse producers Cosmic Gate aan hun set. Een uur lang gevuld met prachtige vocale trance zorgen voor een ideale warm-up voordat de nacht daar is. De heren mixen hun eigen platen met sterke vocalen samen met euforische trance. Een ideale combinatie om de nacht mee in te gaan.

De nacht wordt geopend door de man achter A State of Trance, Armin van Buuren. Maar liefst twee uur lang werd het publiek getrakteerd op klassiekers, gecombineerd met euforische klanken. Armin trapt af met een plaat, waarvan gespeculeerd wordt dat het gaat om het anthem van A State of Trance: Be In The Moment. Een onwijs lekkere plaat, waarbij psy trance de toon zet maar ook de toon van Armin zijn gehele set. Een hele sterke set, waarbij veel nieuwe muziek ten gehore wordt gebracht. De sfeer in de zaal tijdens Armin zijn set fantastisch. Door de vele vormen van trance die naar voren komen ontstaat er een harmonie in de zaal. Je ziet veel gelukkige mensen, maar ook mensen die ontroerd raken door de muziek. Als afsluiter knalt Armin de remix van Great Spirit aan, die hardstyle producer Wildstylez heeft geproduceerd. Je voelt in de zaal dat deze set niet door iedereen begrepen wordt. Echter vinden wij het fantastisch en een hele slimme zet. Veel mensen geven net wat extra energie om helemaal los te gaan. Voor ons is de set van Armin toch wel het hoogtepunt van de avond. De harmonie, sfeer en sterke keuze in muziek samen met de visuals en licht effecten maken het plaatje compleet.

A State Of Trance, AFAS Live - Amsterdam, 19-10-2017

Na Armin werd het stokje overgedragen aan Aly & Fila. Een hele mooie set, waarin de puurheid van trance naar boven komt. Een combinatie van sterke vocalen en melodieën laten zien dat Aly & Fila weet wat hij doet. Opnieuw merk je in de zaal dat mensen ontroerd raken door de muziek die gespeeld wordt.
Als afsluiter stond de bijzondere B2B set te wachten op ons, met Ben Gold en Ian Standerwick. Ben Gold maakte vorig jaar het anthem ‘I Live for That Energy’. Een hele energieke plaat, waarmee de heren hun B2B set ook openen. Een onverwachte verrassing. De heren vullen elkaar goed aan met hun eigen muziek. Een ideale afsluiter voor deze fantastische trance avond. Een heel bijzonder moment was de afsluiting, waarbij de plaat Saving Light van Standerwick met Gareth Emery en Haliene ten gehore wordt gebracht. Het einde van de set wordt extra bijzonder gemaakt wanneer vocalist Haliene op het podium stapt. Een kippenvel momentje, waarbij emotie door heel de AFAS voelbaar is. Een mooie manier om deze B2B set af te sluiten. Stiekem hopen wij deze producers vaker samen te zien op het podium.

Het voelde als een kleinere editie van A State of Trance in de Jaarbeurs. Echter was de sfeer en harmonie in het publiek hetzelfde als tijdens de editie in de Jaarbeurs. Trance heeft een magische kracht die mensen weet samen te brengen en te verbinden. Zowel op melodisch en vocaal niveau. Het brengt een emotie met zich mee, wat je niet vaak ziet bij andere dance feesten. Daarnaast wekt de muziek bij de meeste ook emotie op, wat je bij andere stijlen ook niet vaak voor ziet komen. Naast de line-up, vullen de benodigde visuals en licht effecten de nacht op een positieve manier aan. Opnieuw is er geen kwaad woord te melden over het grootste trance concept van de wereld. Voor even was iedereen ‘In The Moment’. Een bijzonder moment. Wij kijken daardoor ook zeker weer uit naar de volgende ASOT-editie in de Jaarbeurs om hetzelfde opnieuw te kunnen ervaren.

A State Of Trance, AFAS Live - Amsterdam, 19-10-2017

Beeld:   Floris Heuer en Kleurstof

Reporter: Danouschka De Haas
 
         
  Aanmelden
Contact
Back to Top
Huisregels
Algemeen
  Partyorganisatie
Algemeen
  Algemeen Over ons
  Member
Adverteren   Spelregels Het Team
 
Vacatures   Privacy Partners
    Helpdesk   Copyright FAQ