Login | Aanmelden | Help | Adverteren
Logo Guestzone

vorige volgende

Party Report: Afterlife x Loveland, Mediahaven - Amsterdam, 19-10-2017

Afterlife x Loveland, Mediahaven - Amsterdam, 19-10-2017

Na het succesvolle ADE-debuut van Afterlife x Loveland in 2016, keerde de organisaties dit jaar terug naar ‘s werelds grootste clubfestival. De avond werd op een bijzondere locatie gehouden gelegen in Amsterdam-West: De Mediahaven. De Mediahaven is sinds 2014 de ADE thuisbasis van Loveland. Het gebouw is gelegen in de Houthaven, direct aan het IJ, en diende vroeger als houthandel- en opslagplaats. De adembenemende locatie is in de loop der jaren omgetoverd tot een gebouw met drie verdiepingen met zicht op het water, een goede akoestiek en misschien wel het allergrootste pluspunt: geen geluidsrestricties. Loveland heeft hier tijdens ADE 2017 optimaal gebruik van gemaakt met maar liefst vier avonden die werden gehost door Afterlife, Diynamic, Circoloco en GEM Records. In dit report lees je het verslag van Afterlife!

Dat het door het Italiaanse dj-duo Tale Of Us opgerichte platenlabel Afterlife goed bezig is, kan geen enkele technoliefhebber zijn ontgaan. De platenmaatschappij is amper twee jaar oud maar nu al super populair. Met vele releases van onder anderen Recondite, Mind Against en SHDW & Obscure Shape en een eigen gecureerde avond in de Privilege op Ibiza, mag het label zich welvarend noemen. Afterlife’s aangesloten artiesten werden speciaal voor deze ADE-editie geprogrammeerd in de uitverkochte Mediahaven. In de rij voor dit immense 12-meter hoge gebouw, heerste al een chille vibe onder de voornamelijk internationale bezoekers. Ook de organisatie droeg een steentje bij aan de gemoedelijke sfeer, door het geven van een korte rondleiding, backstage bandjes en een aantal tokens.

Afterlife x Loveland, Mediahaven - Amsterdam, 19-10-2017

Studio 1

Bij het binnentreden van de wandelgangen werden we verrast met oogstrelende onderwaterprojecties, die op de muren werden afgebeeld. De hoogstaande line-up was onderverdeeld in drie verschillende zalen. Studio 1, studio 2 en the Basement. Studio 1 was overduidelijk favoriet want deze zaal stond tot het laatste uur helemaal gevuld. Stephan Bodzin had inmiddels plaatsgenomen in de booth waarna het volume een stuk wijder open ging. Toen merkte je pas echt hoe voortreffelijk Bodzin’s opzwepende synths tot zijn recht kwamen door het kraakheldere geluidssysteem. Zelfs bij de verhogingen waren extra boxen opgehangen zodat overal de muziek even goed hoorbaar was. Zijn eigen track ‘Zulu’ die hij tot twee keer toe speelde, werd fistpumpend ontvangen door het enthousiaste publiek.

Afterlife x Loveland, Mediahaven - Amsterdam, 19-10-2017

Mathew Jonson
Na opgewarmd te zijn in de hoofdzaal was het geen slecht plan om Studio 2 te verkennen, waar Mathew Jonson een live act deed. De Canadees heeft door de jaren heen een degelijke reputatie opgebouwd met een stijl die in het midden houdt tussen techno en minimal. Tijdens zijn set wist hij een behaaglijke sfeer neer te zetten en deze ook vast te houden. Percussierijke beats werden afgewisseld met diepe ambient klanken. Het publiek vond de trip heerlijk en wij sloten ons daar helemaal bij aan.

Recondite (live)
Bij terugkomst in Studio 1 was niet alleen het tempo omhoog gegaan maar ook de tropische temperaturen. Dit weerhield ons er niet van om de live set van Recondite te aanschouwen. Recondite staat erom bekend dat hij iedere sets aanpast aan de vibe van het publiek. De globale sfeer en zijn eigen humeur vervullen hierbij een sleutelfunctie. Aangezien er een hoge energie hing, speelde Recondite hier naadloos op in met tracks uit zijn eigen repertoire. Zijn welbekende productie ‘Phalanx’ was een mooie weerspiegeling van het vervagen van de grenzen tussen ambient, house en techno.

Afterlife x Loveland, Mediahaven - Amsterdam, 19-10-2017

Legendarische afsluiter
Tale Of Us nam het stokje over van Recondite. Waar het publiek al volledig uit zijn dak ging bij de voorgaande set, deed Tale Of Us hier nog een schepje bovenop. Een verbluffende lichtshow en CO2-kanonnen zorgden ervoor dat je je even in de Privilege op Ibiza waande. Naast scherpe hi-hats en heerlijke bassdrops kozen ze op de rustigere momenten voor precies de juiste platen om de ervaring zo meeslepend mogelijk te maken. ‘Hans Zimmer – Time (Tale Of Us Remix)’ was de afsluitende plaat die onze trommelvliezen flink lieten klapperen. Wat was dit een legendarische afsluiting van een kwaliteitsconcept dat Afterlife heet!

Beeld:   Loveland

Reporter: Denise Van de ree
 
         
  Aanmelden
Contact
Back to Top
Huisregels
Algemeen
  Partyorganisatie
Algemeen
  Algemeen Over ons
  Member
Adverteren   Spelregels Het Team
 
Vacatures   Privacy Partners
    Helpdesk   Copyright FAQ