Login | Aanmelden | Help | Adverteren
Logo Guestzone

vorige volgende

Party Report: Snakepit, Klokgebouw - Eindhoven, 09-12-2017

Snakepit, Klokgebouw - Eindhoven, 09-12-2017

Op 9 december stond het Klokgebouw in Eindhoven voor een grote uitdaging: overeind blijven staan. Deze avond stond namelijk geheel in het teken van hard, harder, hardst en snel, sneller, snelst. De crème de la crème van uptempo hardcore stond weer op de affiche. Mede hierdoor was Snakepit ook dit jaar weer een groot succes. Elke plek in de slangenkuil werd benut!

Helaas gaan er niet veel partybussen vanuit onze kant van het land, dus in de kou vertrekken wij met het openbaar vervoer richting Eindhoven. Met top gezelschap is deze reis zo gepiept. Helaas was dit voor de rij een totaal ander verhaal. Buiten in de kou ging de rij veel te langzaam. Aan twee kanten stond een enorme rij, die samen door slechts één smalle ingang naar binnen konden. Dit is Iets waar b2s en Art Of Dance toch wel genoeg ervaring mee zouden moeten hebben om dit onder controle te hebben. Het heeft namelijk wel ongeveer 75 minuten geduurd vanaf aankomst om stamp-klaar in de zaal te staan.

Als we dan toch binnen zijn is dit allemaal weer vergeten, want wij haasten ons zo snel mogelijk naar Lady Dammage, die ‘Repercussion’ van Angerfist & Radical Redemption draait. Ook haar eigen track ‘Bitch I Can’ dreunt door het klokgebouw, die tot nu toe nog prima overeind stond. Na even een drankje gehaald te hebben en de boel te verkennen was het tijd voor een naam die de laatste tijd in snel tempo zijn stempel aan het drukken is in de hardcore scene. Vooral met zijn album release van ‘The Gunshow’!

Snakepit, Klokgebouw - Eindhoven, 09-12-2017

Deadly Guns – The Gunshow
Als een sneltrein vestigt hij zich in de scene. Nou moet ik zeggen dat ik het ook wel echt een enorm fijn setje vond. Met tracks als ‘Power Of Truth’ met Rebelion krijgt hij het publiek laaiend enthousiast en slaagt hij erin om de sfeer er nog meer in te brengen. Ook de tracks ‘Shotgun’ en ‘Law Enforcers’ kwamen voorbij. Niet te vergeten dat deze meneer ook nog eens de anthem maker was dit jaar, dus ook op ‘Deadly Venoms’ werd er flink geramd. Tijdens ‘Armageddon’ gaat het publiek echt compleet uit z’n dak!

Peacock of Patryraiser?
Nou was het heel slim van de organisatie om Peacock en Partyraiser tegelijk neer te zetten. Waarschijnlijk zou het in de zaal veel te druk zijn tijdens deze artiesten, dus dan maar verdelen. Toch blijf ik het jammer vinden dat Peacock de kleinere zaal krijgt. Wij kunnen nog niet besluiten waar we gaan staan en besluiten het half/half te doen. Na 20 minuutjes bij Partyraiser, vinden we zijn set toch iets te wisselvallig in het tempo, dus vertrekken we naar Peacock. De drukte in deze zaal is enorm, maar hey, het is Peacock! Het blijft toch altijd weer een gouden plaat, ‘Trip To Ireland’ dreunt door de zaal. De sfeer is altijd weer ongekend tijdens de sets van deze held. Ook tijdens ‘All My Friends Are Dead’ is het rammen geblazen. ‘Trip To The Highlands’ komt ook bij mij heerlijk binnen.

Snakepit, Klokgebouw - Eindhoven, 09-12-2017

Na Peacock is het even tijd om bij te tanken. Na wat eten en bijkomen verkennen wij nog even de boel en zoeken wat vrienden op. Samen gaan we vervolgens verder naar Destructive Tendencies. Ook dat is een lekker setje. Wel weer met de altijd voorspelbare ‘Sound Becomes One’, maar ook ‘Fortress Of Solitude’ en ‘Fuck The Fame & Fortune’ kwamen voorbij. De setjes deze avond waren ronduit heerlijk, maar de serieuze herrie begon eigenlijk vanaf nu!

Andy The Core & Spitnoise
De beste sets van de avond waren voor mij wel die van Andy The Core en Spitnoise. Andy The Core zorgt voor een heerlijke sfeer in de zaak met ‘Beautiful Hardcore’ en tijdens Spitnoise is de snelheid en hardheid ongekend hoog. De hitte in de tent viel op zich mee, maar als we een verdieping hoger gaan is het daar wel echt te benauwd en niet te houden, dus verplaatsen we ons weer naar beneden. ‘Miss K8 - Magnet’ komt voorbij, uiteraard op een hoger BPM gehalte. Wij stampen de nacht door tot het bittere einde, want dit was echt weer een feest voor in de boeken!

Volgend jaar verhuist Snakepit naar Ahoy in Rotterdam. Ook daar zijn we 100% weer bij!

 
Beeld: Snakepit

Reporter: Sasha Dijkhoff


09-12-17 Snakepit: 2017 
         
  Aanmelden
Contact
Back to Top
Huisregels
Algemeen
  Partyorganisatie
Algemeen
  Algemeen Over ons
  Member
Adverteren   Spelregels Het Team
 
Vacatures   Privacy Partners
    Helpdesk   Copyright FAQ