Login | Aanmelden | Help | Adverteren
Logo Guestzone

vorige volgende

Party Report: Freaqshow, Ziggo Dome - Amsterdam, 31-12-2017

Freaqshow, Ziggo Dome - Amsterdam, 31-12-2017

Afscheid nemen is nooit iets waar je naar uitkijkt. Er hangt voor mijn gevoel vaak een duister en droevig randje aan. Of het nu een geliefde is die je verlaat, iemand die belangrijk voor je is er niet meer zal zijn of een feestje wat je de mooiste herinneringen heeft gegeven. Afscheid, het blijft zeer doen. Maar dit afscheid gaan we toch even anders aanpakken. Tonight we put the fun in funeral! Nog één keer de meest freaky outfit uit je kast trekken, nog één keer degene die naast je staat, bedekt in nepbloed, gelukkig nieuwjaar wensen. Nog één keer... We zeggen voor de laatste keer vaarwel tegen het afgelopen jaar en hallo tegen het komende jaar tijdens een laatste editie van Freaqshow!

Met oud & nieuw doen we graag dat kleine beetje extra. We besteden meer aandacht aan ons haar, make-up en niet te vergeten de outfit. Wanneer we aankomen bij de Ziggodome is vooral dat laatste meteen te zien. De bezoekers hebben hun meest griezelige creatie aangetrokken om de begrafenis van Freaqshow te vieren.

Freaqshow, Ziggo Dome - Amsterdam, 31-12-2017

Eenmaal bij de Ziggodome zijn we zo binnen. Er stond nagenoeg geen rij, snel de voetjes van de vloer dus! Het ene na het andere griezelige verschijnsel loopt me tegemoet met een lach van oor tot oor. Iedereen heeft er zin in.

Iets na tienen betreden we de zaal als het duo Sound Rush de sfeer naar een hoger niveau aan het tillen is. De zaal is ontzettend gevuld, zelfs de eerste ring staat bomvol met mensen. Dat verklaart meteen waarom we zo snel binnen waren. Helaas hebben we wel de “Memorial Ceremonie” gemist. Tijdens deze ceremonie was er een terugblik op de voorgaande edities van Freaqshow wat gepaard ging met een theatrale show, de anthems van de afgelopen edities en de verhulling van het kerkhof wat zich achter een rood doek bevind. De stage is dus weer tot in de puntjes uitgewerkt. Een gevel van de ingang van een begraafplaats met een grote schedel bovenaan, een groot kruis in het midden en grafstenen op ledschermen langs het podium zorgen voor een creepy effect wat perfect bij het thema past. Ook de artiesten worden weer van top tot teen in stijl aangekleed en opgemaakt. Alleen Q-dance werkt in mijn ogen concepten dusdanig goed uit, dat dit in ieder klein detail zichtbaar is.

Als "Lost in Paradise" door de speakers knalt, schreeuwt heel de zaal volop mee. Dit is stiekem wel een kippenvelmomentje voor mij. Het fijne is dat er lekker veel ruimte is om te dansen wat tijdens deze set ook echt nodig is. De ene na de andere klapper komt voorbij. Een lekkere set vol euforische platen en af en toe een classic erdoor. Tijdens een edit die ze van een Headhunterz plaat hebben gemaakt wordt de Ziggodome overspoeld door een zee van lasers. Dit is echt "The Euphoric Way of Life".

Freaqshow, Ziggo Dome - Amsterdam, 31-12-2017

Audiotricz nemen het stokje over. Met een lekkere "Spirit of Hardstyle" intro maken ze ons lekker met wat we kunnen verwachten. Wanneer dan ook nog "Whose Plan Is It?" van Noisecontrollers door de Ziggodome knalt weet ik zeker, we gaan helemaal los! Inception is een plaat die bij mij heel veel emoties teweeg brengt. Dit is namelijk het nummer dat gedraaid werd nadat ik mijn man het ja-woord heb gegeven. Heerlijk om deze herinnering samen op te halen.

Zoals verwacht komen er veel platen voorbij van de leden van "Spirit of Hardstyle". “Reawakening” kan daarom ook niet ontbreken. De climax naar 00.00 uur wordt steeds meer opgebouwd. Ik ben echt naar dát moment toe aan het leven. De anthem van de editie van vorig jaar zorgt ervoor dat letterlijk niemand meer stilstaat. Het is heerlijk om het oude jaar lekker euforisch af te sluiten.

Q-dance top 10
Tijdens deze laatste editie van Freaqshow is er een traditie die in ere gehouden moet worden, namelijk de Q-Dance top 10. Heel de dag hebben we tijdens de voorbereidingen geluisterd naar de top 100 van platen die in 2017 zijn uitgekomen en door de luisteraars zijn gekozen tot de beste hardstyle tracks van 2017. Uiteindelijk is er opgebouwd naar het moment wat nu aan gaat breken…

We starten de top 10 met de anthem van Qlimax 2017 dat gepaard gaat met een geweldige lichtshow. Noisecontrollers staat welverdiend op #9 met “Spirit of Hardstyle”. Het publiek kan dit ontzettend waarderen. “Sub Zero Project – The Project” kan natuurlijk niet ontbreken en staat op #8. Wat een geweldig jaar hebben deze mannen gehad en ik ben meer dan benieuwd wat ze voor ons in petto hebben in 2018. Iedereen zingt uit volle borst "AMERICA!", Radical Redemption heeft nummer #7 veroverd. Op #6 vinden we een artiest die zes keer in de top 100 terug te vinden is, Phuture Noize met “Fire”. Ook op #5 staat deze top producer samen met B-Front met “The Paradox”. Deze plaat hebben we de vorige editie van Freaqshow erg gemist, maar toen was hij helaas net nog niet uit. Op #4 vinden we Project One met “Lumonisity”. Dit duo is terug van weggeweest en daar is iedereen ontzettend blij mee. Frequencerz & Bass Chaserz – Renegades staat op #3. We kunnen niet wachten totdat X-Qlusive Frequencerz, uiteraard ben ik er ook dan weer bij. Op #2 staat Ran-D met Zombie. Ik ben best wel een beetje klaar met deze plaat, maar het publiek blijkbaar niet. Technisch zit deze plaat ontzettend goed in elkaar en de hele zaal zingt altijd volop mee wanneer deze track op een feest voorbij kwam. Jammer genoeg heb ik hem daardoor dus té vaak gehoord en geeft het mij niet meer het gevoel wat deze plaat over moet brengen. Het wordt steeds duidelijker welke track de nummer één positie zou gaan veroveren. Niemand minder dan Headhunterz staat op #1 met Destiny. Na het afgelopen jaar heeft hij weer een enorme impact gehad op de scene. Zijn comeback op Defqon 1 was grandioos, zelfs hier heb ik een traantje moeten laten en vergeet natuurlijk niet zijn eigen feest in de Ziggodome: “The Return of Headhunterz”. Deze positie is dus meer dan verdiend, je kunt zeggen dat het zijn “Destiny” is.

Freaqshow, Ziggo Dome - Amsterdam, 31-12-2017

Klokslag 00.00 uur nadert. We zeggen vaarwel tegen een geweldig hardstyle jaar. Ondertussen tellen we af naar een jaar met volop nieuwe kansen en mogelijkheden. Om 00.00 uur worden we getrakteerd op een spetterende vuurwerkshow en knalt “The Unknown” uit de speakers. Heerlijk om het nieuwe jaar met vrienden te beginnen op de muziek waar je zo van houdt.

Brennan Heart mag het nieuwe jaar inluiden en doet dat meteen goed met “Forever Young” met een zangeres die live on stage het nummer zingt. Meteen daarna komt “Imaginairy”. Deze plaat zorgt altijd voor een bepaalde sfeer en bevat zoveel emotie dat sommigen een traantje wegpinken. Ook deze sfeer is tijdens Freaqshow weer goed te voelen. Brennan is een DJ die al een ruime tijd meedraait in de scene. Met zijn eigen label "WE R" en merk “I Am Hardstyle” brengt hij zijn eigen unieke en herkenbare sound naar buiten. Tracks zoals “Wake Up!” en “Just as Easy” kunnen uiteraard niet ontbreken in zijn set.

Vanaf de dansvloer lopen we naar de 2e ring. Het uitzicht wat je vanaf hier hebt is met geen pen te beschrijven. Vanaf boven kijk je over heel de menigte heen die bijna synchroon staat te stampen. Dit moet je haast zien om het te begrijpen.

De maker van het anthem is klaar om de stage te betreden. We hebben het natuurlijk over Zatox.
Q-dance pakt weer flink uit met vuurwerk in het midden van de zaal en vlammenwerpers op het podium. Dit maakt het plaatje compleet. Tijdens “Wild Wild West” staat er ook een vuurspuwer op het podium. Freaqshow R.I.P. Een heerlijk lomp divers setje met wat oudere parels wat ik eigenlijk niet had verwacht. Natural Born Raver komt voorbij en we sluiten af met Mad Dog - Maze of Martyr (Dominator Anthem 2017). Dat is wel even genieten.

Tijdens Adrenalize & Cyber wordt de zaal overspoeld met kleine spookjes. Ze stijgen boven het publiek uit wat een leuk effect geeft. Ook wordt er een zomers tintje naar de Ziggodome gebracht wanneer er een hardstyle remix van “Samba De Janeiro” gedraaid word.

In de wandelgangen hadden we al vernomen dat er nog een verrassing op ons stond te wachten en nu was het zo ver. Met een nummer één positie in de Q-dance top 100 kan deze pionier natuurlijk niet ontbreken: Headhunterz. De zaal spong zowat uit zijn voegen toen deze act bekend gemaakt werd. Wat Headhunterz duidelijk wil laten merken is dat het niet uitmaakt of je van euphorische of RAW hardstyle houdt, we maken allemaal deel uit van één grote familie. Met zijn collab met Sub Zero Project “This is our Church” maakt hij zijn statement compleet.

Freaqshow, Ziggo Dome - Amsterdam, 31-12-2017

Tijd om even een kijkje te nemen bij zaal 2 bij MYST. Ook een naam die je in 2018 in de gaten moet houden, want hij is enorm goed bezig op het label “Nightbreed Records”. Terwijl we in de rij staan om met de lift naar boven te gaan horen we op de achtergrond Frontliner - Discorecord. Het is en blijft een ontzettende tegenvaller dat zaal twee zo slecht bereikbaar is. Gelukkig was er nog plek voor twee personen in de lift. We grijpen onze kans en staan we binnen 10 minuten boven. We worden omver geblazen door het geluid hier. “De bas moet je niet horen, die moet je voelen” nemen ze hier ontzettend letterlijk. Ik geniet hier net als de rest ontzettend van. Basstrain knalt uit de speakers en de bas voel je door je hele lijf. Heerlijk om tijdens een set als deze ook een klassieker voorbij te horen komen zoals "Crypsis - Torture". Hij draait ook nog zijn eigen productie “Life Is Ours” en “Adaro – Raggamuffin” waar hij een remix voor heeft gemaakt. Ik stamp nu alles eruit!

Unresolved neemt het over, zijn doel is om zaal twee compleet te slopen! Hij is immers de laatste act van de nacht. Er worden voor mij een hoop onbekende nummers gedraaid. Wat ik als liefhebber en kenner juist heerlijk vind. Verandering van spijs doet eten toch?

Ondanks de dikke set van Unresolved gaan we terug naar de main waar B-Front al even met zijn set bezig is. De producties van deze man gaan nooit vervelen, al vind ik wel dat het tempo er een beetje uitgaat door de lange breaks in de nummers. The Paradox komt uiteraard nog voorbij. Ook komt het nummer ”Followed” van Rejecta voorbij. Een nieuwe naam waarvan Frequencerz op Qlimax ook al twee platen draaide. De producties klinken in ieder geval veelbelovend en we zijn benieuwd of hij nog meer goede producties maakt in 2018.

Freaqshow, Ziggo Dome - Amsterdam, 31-12-2017

Ik ben inmiddels aardig gesloopt en ga nog even op de tribune het laatste gedeelte van B-Front en het begin van E-force meepikken. Vanaf de tribune blijft het een mooi gezicht om de lichtshow met al die feestende mensen te aanschouwen. Rond 5.30 houden we het voor gezien, omdat we nog een bijna 2 uur durende autorit voor de boeg hebben. Moe, maar voldaan gaan we richting de uitgang.

2017 was een jaar waarin er ontzettend veel gebeurd is. De comeback van Headhunterz, het ontstaan van Spirit of Hardstyle, Hardwell die een ontzettend dikke hardstyle track maakte, 15 jaar Defqon en zo kan ik nog wel even doorgaan. In 2018 zijn er een aantal albums die gereleased gaan worden, zullen Frequencerz hun eigen XQ hosten die al een ruime tijd uitverkocht is en zullen er ons natuurlijk nog talloze verrassingen te wachten staan. We kijken er zeer naar uit wat 2018 ons te bieden heeft. Ook in 2018 kunnen we weer een feest tijdens de jaarwisseling verwachten van Q-dance. Ik ben benieuwd wat ze met dit nieuwe concept voor ons in petto hebben. Laat het nieuwe jaar maar komen…


 
 
 
Beeld:   Q-dance

Reporter: Nicole Nijs-Waarts
 
         
  Aanmelden
Contact
Back to Top
Spelregels
Algemeen
  Partyorganisatie
Algemeen
  Voorwaarden Over ons
  Member
Adverteren   Privacy Statement
Het Team
 
Vacatures   Copyright Partners
       
FAQ