Login | Aanmelden | Help | Adverteren
Logo Guestzone

vorige volgende

Party Report: Verknipt 5 Years, Warehouse Elementenstraat - Amsterdam, 13-01-2018

Verknipt 5 Years, Warehouse Elementenstraat  - Amsterdam, 13-01-2018

Verknipt bestond afgelopen zaterdag 5 jaar en dat moest uiteraard groots gevierd worden! Met club events door heel Nederland, jaarlijkse ADE specials en een eigen outdoor editie in Amsterdam is Verknipt dan ook succesvol te noemen. Voor het feestelijke jubileum sloegen Verknipt en Flow de handen ineen om de twee area’s van de beruchte Warehouse Elementenstraat te vullen met snoeiharde techno en zinderende house. Reinier Zonneveld, Gary Beck, Fatima Hajji, Franky Rizardo, Slam en Camelphat waren enkele namen die de Warehouse op haar grondvesten lieten schudden.

De warehouse Elementenstraat, gelegen in het Nachtlab in Amsterdam West, is de legendarische loods waar begin jaren negentig de eerste raves van Multigroove werden gehouden. Nadat het pand in onbruik was geraakt, werd in 2014 de club officieel heropend. De welbekende clubconcepten Hyte, Reaktor en Welcome To The Future worden hier nog regelmatig georganiseerd. Afgelopen zaterdag was het de beurt aan Verknipt om geschiedenis te schrijven op deze bijzondere locatie.

Een industriële, rauwe loods bestaande uit twee zalen bood ruimte aan 2500 man. De techno area had een capaciteit van 2000. Dat werd om klokslag 0:00 uur meteen duidelijk met een goed gevulde zaal waar al flink werd geraved. Dat was ook niet zo gek met The Yellow Heads achter de draaitafels. De ene na de andere sloopkogel vloog door de tent heen. Naar mijn mening op een leveltje ‘veel te vroeg pieken’ maar dat bleek een kwestie van smaak tussen een losgaand publiek. Desalniettemin waren de unieke visuals die op een groot LED-scherm werden geprojecteerd, zeer vermakelijk om in te verdwalen.

Hard Gaan bij Reinier
Reinier Zonneveld daarentegen ging een tandje terug en dat viel onmiddellijk beter in de smaak. Zijn eigen, typerende sound was direct herkenbaar toen hij de ‘Hard Gaan’ bliepjes tevoorschijn toverde. Nog veel vetter werd het toen zijn eigen versie van ‘Faithless – We Come One’ hierna volgde. Ook draaide hij een edit van de kersverse EP van Klangkuenster die binnenkort uitkomt op Reinier’s platenlabel Filth On Acid. Ondanks dat we Reinier al vaak hebben mogen aanschouwen, vervelen doet ‘ie nooit met zijn livesets vol vernieuwde elementen.

Verknipt 5 Years, Warehouse Elementenstraat  - Amsterdam, 13-01-2018

Blijkbaar had Fatima Hajji nog geen genoeg van meneer Zonneveld, aangezien ze zonder enige twijfel de track ‘Reinier Zonneveld – Acid Incident’ spinde, nadat deze knalschijf al door the man himself was gedraaid. Echter lieten de techno klassiekertjes haar veelzijdige set weer helemaal mooi tot zijn recht komen. ‘Joey Beltram – Game Form’ was bijvoorbeeld een fijne plaat die in versneld tempo door de Warehouse dreunde.

Franky’s FLOW
Na al dat plezierige technogeweld was het tijd om af te sluiten bij de FLOW area. FLOW is in de loop der jaren uitgegroeid tot radio show op SLAM FM, platenlabel, clubconcept en festivalstage hosting. Tijdens Verknipt had FLOW de gehele verantwoordelijkheid over de house-area, die goed was voor 500 man. De botanische elementen, tientallen TL-lichten aan het plafond en een kraakhelder geluidssysteem, waren onderdeel van de zeer aangename Ibiza vibe. Camelphat, de mannen achter de floorfiller ‘Cola’ hadden de menigte al heerlijk in de stemming gebracht. Frontman Franky Rizardo deed hier nog een schepje bovenop met een extra lange set om je vingers bij af te likken. Zijn eigen productie ‘Franky Rizardo – Call Up On Me’ werd met open armen ontvangen en ook de populaire sample ‘Music Is The Answer’ deed het voortreffelijk bij het publiek. Al met al een hele waardige afsluiter van het zeer geslaagde verjaardagsfeestje van Verknipt!

Verknipt 5 Years, Warehouse Elementenstraat  - Amsterdam, 13-01-2018

 

Beeld:   Verknipt

Reporter: Denise Van de ree
 
         
  Aanmelden
Contact
Back to Top
Spelregels
Algemeen
  Partyorganisatie
Algemeen
  Voorwaarden Over ons
  Member
Adverteren   Privacy Statement
Het Team
 
Vacatures   Copyright Partners
       
FAQ