Login | Aanmelden | Help | Adverteren
Logo Guestzone

vorige volgende

Party Report: Loudness, Klokgebouw - Eindhoven, 03-03-2018

Loudness, Klokgebouw - Eindhoven, 03-03-2018

Het indoorseizoen is alweer bijna ten einde. De dagen worden langer, de nachten worden korter. Op 10 maart mogen we alweer naar buiten tijdens Pussy Lounge Wintercircus. De officiële aftrap van het festivalseizoen komt dus steeds dichterbij. Een heerlijk vooruitzicht om weer in het zonnetje te kunnen genieten van het beste wat onze harde wereld te bieden heeft. Ikzelf ga nog 1 keer de nachtvlinder uithangen in één van de meest industriële locaties die ons mooie land te bieden heeft. Geen melodieuze tracks of zweverige hardstyle, ik ga keihard knallen op Loudness in het Klokgebouw in Eindhoven!

Loudness, een succesvol raw hardstyle concept van b2s wat al een flink aantal jaren meedraait. In 2003 was de eerste editie in het Tropicana te Rotterdam en het evenement is op verschillende locaties in Nederland neergestreken. Met edities in o.a. Maassilo, Factory010, een festival genaamd Loudfest en zelfs een hosting op Tomorrowland, kunnen we wel zeggen dat dit concept onmisbaar is geworden voor b2s.

We komen dit keer wat laat aan voor onze doen. Rond 00.30 staan we voor het Klokgebouw en we zijn binnen no-time binnen. Helaas zijn we net te laat voor het setje van Phuture Noize. Deze man heeft naar eigen zeggen zijn soloalbum zo goed als af en daar zijn we reuze benieuwd naar. Het kan niet anders dan dat we dit album weer helemaal grijs gaan draaien, bijna elk nummer is een topper bij deze man.

We nemen even snel een kijkje in zaal 2 waar we wat vrienden ontmoeten en waar Luminite en Re-mind aan het draaien zijn. Wat ons direct opvalt is dat er al behoorlijk hard wordt gedraaid. De kicks zijn snoeihard en de screeches vliegen ons om de oren. Dit belooft een mooie nacht te worden.

Loudness, Klokgebouw - Eindhoven, 03-03-2018

"The only way is up"
Na een kort verblijf in zaal 2 gaan we snel naar de hoofdzaal waar een leuke b2b set gepland staat. Het is niet heel druk is in de zaal, dus qua ruimte en temperatuur is het prima vertoeven in het Klokgebouw. Bass Chaserz & Myst staan op dit moment de mainstage af te breken. Het is een lekker knalsetje waarin ze het publiek goed meekrijgen.

Myst is een groot talent in de raw scene en gelukkig komen er flink wat van zijn producties voorbij. Bijvoorbeeld "Myst - Before you go", iedereen in de zaal kent deze plaat en de handen gaan de lucht in tijdens de break. Ook “MYST - The Wickedest One” en “MYST - From The Ashes” komen voorbij en dat is echt genieten. Uiteraard draait hij samen met de Bass Chaserz en wanneer "Renegades" uit de speakers knalt gaat de hele zaal uit zijn dak. Ook komen er nog wat oudere juweeltjes voorbij zoals “Warface - Art Of War”. Al met al een leuk setje met veel oude klappers en nieuwe platen.

We maken weer een uitstapje naar zaal 2 waar Chris One al aan zijn set is begonnen. Hij is er een tijdje tussenuit geweest en ik moet zeggen dat het wel mooi is dat hij weer terug is. Hij heeft een eigen stijl, die me erg bevalt. Heerlijke industriële platen komen voorbij. Mooi om te zien dat hij ook wat oudere platen draait die zeker genoemd moeten worden. “Chris One - Psycho” en “Chris One & The Machine - Different Kind Of Therapy” zorgen ervoor dat de kenners in de zaal volledig losgaan, waaronder ikzelf. In het verleden hebben Frequencerz nog een Goat edit gemaakt van Psycho voor het b2s event Knockout. Hij draaide deze edit niet, maar het bracht ons wel weer even terug in die tijd.

Loudness, Klokgebouw - Eindhoven, 03-03-2018

Rond half 3 gaan we terug naar de main waar Digital Punk bezig is. Het tempo gaat een tandje hoger en de bas wordt steeds lomper. Hij sluit af met “Jack Of Sound & N-Vitral - Who You're Fucking With” en de voetjes gaan flink van de vloer.

De twee heren van Clockartz betreden inmiddels het podium om een liveset neer te zetten. Een half uur dat garant staat voor lompe kicks, een lekkere drive en keihard knallen. Ze openen met “Clockartz & Malice - Dirty Italy” en ook “Ran-D & Clockartz - Victorious” komt voorbij". Direct na dit snelle half uurtje staat Loudness Favorites op het programma. Clockartz & Chris One staan ditmaal samen op de stage en draaien hun anthem “The Inner Circle (Loudness OST)”. Er wordt iets speciaals van gemaakt, want er zit een zeer nette lichtshow bij en iedereen lijkt het wel te waarderen.

Voor mij is de volgende act toch echt een ultieme held. Zijn sets vervelen nooit door zijn eigen unieke sound. Ik heb het natuurlijk over B-Front. We zijn inmiddels flink naar voren verhuist om niks van deze act te missen. Om ons heen staan erg veel liefhebbers die erg genieten van deze set. Mooi om te zien dat er zo’n diversiteit zit in de raw hardstyle, omdat deze set weer totaal anders is dan de vorige en zeker ook de volgende. Tijdens dit uurtje komen toppers voorbij als “Noisecontrollers - Night After Night (Zany Remix)” en “B-Front - Beyond Reality”. Uiteraard wordt er afgesloten met de ultieme B-Front track “Mysterias”. De sfeer zit er goed in en iedereen schreeuwt keihard mee.

Nu is het meteen weer tijd voor het wat hardere werk en dat is goed te merken. Het tempo gaat direct omhoog en de harde kicks komen meteen weer binnen. Tracks zoals “Warface - FTP (E-Force Remix)” en “Killshot - Beastmode” komen voorbij en de zaal gaat flink los.

We zijn toch al een beetje moe geworden en gaan even rustig zitten in de chill-out. Even op adem komen en bijkletsen met vrienden. Zo moeten we namelijk nog een half uur flink aan de bak, want Regain komt met zijn nieuwe live-act. Deze man heeft zijn sporen zeker al verdiend in de raw hardstyle met zijn experimentele sound, harde vocals en snoeiharde kicks. Sinds 2013 zit hij bij het label Heart for Hard en ik moet zeggen sindsdien is hij alleen maar omhoog aan het gaan richting de top en we zijn dus heel benieuwd naar deze live-act. Heart for Hard heeft meer talenten op het label staan, denk bijvoorbeeld aan Neroz. Hij is ook hard aan de weg aan het timmeren om een grote naam te worden in de raw hardstyle scene. Houd hem goed in de gaten.

Terug naar de live-act die op het punt staat om te beginnen. We laten ons meeslepen in de nieuwe platen van Regain en ik moet zeggen hij stelt ons zeker niet teleur. Hij heeft een compleet eigen stijl die ons zeer bevalt. We genieten met volle teugen van de energieke platen en gated kicks. Voor de thuisblijvers en/of voor de nagenieters heeft een bezoeker de gehele liveset gefilmd die zeker de moeite waard is om te bekijken. Ik weet zeker dat we deze set nog vaak terugkijken, want het was echt genieten.Na Regain is het tijd voor Delete. Voor velen het hoogtepunt van de avond. Ook hij heeft een unieke sound en enorm veel liefhebbers die dat waarderen. Wij zijn helaas zo gesloopt van de liveset van Regain dat we richting huis vertrekken.

Al met al was dit weer een mooie editie van Loudness. Het was niet enorm druk, maar dat was juist wel een keer fijn. Er zijn veel leuke sets voorbijgekomen en het Klokgebouw blijft gewoon een toplocatie voor dit feest. Hopelijk dat er nog veel edities hier worden gehouden, want dan zijn we er de volgende keer gewoon weer bij.

Beeld:   Loudness

Reporter: Nicole Nijs-Waarts


03-03-18 Loudness 
         
  Aanmelden
Contact
Back to Top
Huisregels
Algemeen
  Partyorganisatie
Algemeen
  Algemeen Over ons
  Member
Adverteren   Spelregels Het Team
 
Vacatures   Privacy Partners
    Helpdesk   Copyright FAQ