Login | Aanmelden | Help | Adverteren
Logo Guestzone

vorige volgende

Party Report: Paaspop, Festivalterrein De Molenheide - Schijndel, 30-03-2018

Paaspop, Festivalterrein De Molenheide - Schijndel, 30-03-2018

Voor het vierde jaar op rij mag ik, als intens gelukkig persoon, terugkeren naar het allermooiste Paasfeest ter wereld: dat heb ik inmiddels wel objectief kunnen vaststellen. Tevens ben ik voor het tweede jaar op rij, namens Guestzone, de uitverkorene om deze knallende opener van het vroege festivalseizoen te mogen analyseren en beoordelen. Het eerste wat er nu waarschijnlijk in je op komt zijn vragen als: ‘Waarom nu alweer daarheen?’, ‘Wat is er na al die jaren nog voor nieuws te beleven?’, ‘Wat valt er nog over te schrijven?’. Ik twijfel er niet aan dat je deze vragen na het lezen van dit stuk even snel kan beantwoorden als dat je ze verzon. En dat met volle en positieve overtuiging!

Het begon een paar weken eerder al te kriebelen. De weersvoorspellingen zagen er weer eens dramatisch uit: het zou gaan sneeuwen, waaien, regenen en vriezen. Laat dat nou precies ongeveer alles zijn wat een mens niet wilt, al levende in een tent. Na het eindeloos refreshen van Buienradar verscheen er dan toch opeens een zonnetje tussen deze dagen van vreselijk weer. En wat een verassing: het Godsgeschenk kwam precies tijdens Paaspop! Met deze zonnestralen reden we dan op vrijdagmorgen ook het campingterrein op. Het ‘inchecken’ op de camping verliep dit jaar opvallend soepel: een halfuurtje later, na eventjes wachten in wat rijen, wat zeulen met onze veel te grote lading aan bagage en het zoeken van een fijn plekje met leuke buren, konden we dan eindelijk ons eerste biertje opentrekken onder het genot van de eerste échte warmtestraaltjes van dit jaar. Het kost dus niet, zoals bij vele andere festivals, heel erg veel moeite om uiteindelijk te kunnen settelen op het campingterrein: een groot pluspunt van Paaspop is dan ook haar steeds vooruitgaande logistiek.

Paaspop, Festivalterrein De Molenheide - Schijndel, 30-03-2018

En wie ziet Paaspop dan als haar grootste concurrent? Juist, deze ‘Paradise City’, zoals Paaspop haar eigen camping noemt. Precies hoe het festival zich exponentieel verbeterd, zo kan de camping dat ook. Wil je een ochtendje langs de kapper, naar de masseur, vervolgens uitpuffen in een van de tientallen zitzakken en ten slotte naar de bioscoop? Dat kan! Wil je een potje tafeltennissen of beerpongen in een heuse arcadehal, genieten van meezingers in een grote kantine mét supermarkt en vervolgens ook nog dansen op de muziek van de band die over het terrein paradeert? Dat kan! Als je dan ’s avonds weer terugstrompelt naar de camping, wil je dan genieten van live muziek bij een grandioos kampvuur, je zangkunsten laten zien tijdens de karaoke en ten slotte losgaan op een van de drie kanalen tijdens de Silent Disco? Verrassing: ook dit kan! De absolute knaller dit jaar waren de hot tubs, waar je voor een klein prijsje eventjes lekker kon genieten van de warmte die water kan bieden. Toilet- en douchevoorzieningen waren voor campingstandaarden redelijk schoon en in grote getale aanwezig. De compactheid in combinatie met het grote aantal aan activiteiten en gezelligheid maakt de camping zo enorm geweldig. Binnen vijf minuten loop je het hele terrein over en heb je al zoveel kunnen doen dat het festival zelf al bijna niet meer nodig is.

Paaspop, Festivalterrein De Molenheide - Schijndel, 30-03-2018

Maar toch gingen we op een gegeven moment op pad richting het echte werk. Drie keer heen naar het festival en drie keer terug naar de camping: het kwartiertje die je in de stormvloed van mensen moest lopen was het telkens weer helemaal waard. Paaspop krijgt het immers altijd voor elkaar om je de drie gehele dagen die het festival te bieden heeft te vermaken. Het festival is teruggekeerd met een groot aantal stages die gesierd worden in variëteit. Apollo, de mainstage, is de meest reusachtige tent die je ooit zal tegenkomen: bijna 20.000 mensen kunnen hier naar hun favoriete populaire (inter)nationale artiesten en bands luisteren. Wij hebben hier mogen genieten van grote namen als The Handsome Poets, Bastille, The Wombats, Guus Meeuwis en BLØF. Échte hoogtepunten voor mij waren de show van De Jeugd Van Tegenwoordig (veel moshpits, onzin en een perfecte uitvoering van hun nieuwe hit ‘Gemist’ zoals je hem alleen maar van hun kunt verwachten) en Nothing But Thieves (prachtig ingrijpende alternatieve rock met bekende songs als ‘Sorry’ en ‘Amsterdam’ en mijn favoriet ‘Particles’). Bij de tweede grote stage, Phoenix, kon je op het ene moment van een leuk indiebandje (zoals Walk the Moon) genieten, waarna iets later het dak wordt weggeblazen door een metalband (waarbij ik het optreden van VUUR zeer benoemenswaardig vind). Verder was hier James TW te zien, een steeds populairder wordende Britse singer-songwriter die mijn gevoelige snaar in ieder geval wist te raken met hitjes zoals ‘When You Love Someone’. (Heavy)rockfans konden zich verder nog uitleven bij Jack Daniel’s Stage en Thunderbolt, ook ieder jaar terugkerende knallende podia.

Paaspop, Festivalterrein De Molenheide - Schijndel, 30-03-2018

Voor fans van elektronische muziek is Paaspop ook een walhalla. In de tent Stardust, gehost door We Are Electric, hebben we gedanst op geweldige technoplaten van onder andere Joris Voorn en Fritz Kalkbrenner, grote namen in het genre. In de Roxy kon je ook genieten van techno (de set van Secret Cinema b2b Egbert Live was hier een absoluut hoogtepunt), maar deze stage was er vooral om te voorzien in de opkomende vraag naar Nederlandse rap en hiphop, zoals van (Eenhoorn)Joost, Josylvio en Cartiez. Zelfs Ronnie Flex, die eerder ook in Apollo optrad, kwam hier toevallig eventjes langs omdat hij zich hier waarschijnlijk toch net wat meer thuis voelde. Wat variëteit betreft, hier kon je ook terecht voor wat dubstep en drum&bass. Voor de wat gangbaardere house, hardstyle en Nederlandse hiphop kun je terecht in The Warehouse, een enorme stage van hout die centraal in het midden te bezoeken was. Hier kon je onder andere La Fuente, Bizzey, Kraantje Pappie en Mr. Polska bewonderen. De leukste stage mét geweldige naam vonden wij het kleine en wat onbekendere ‘Dans&Grietje’, waar enorm hard gedanst werd op de wat vrolijkere techno en techhouse.

Paaspop, Festivalterrein De Molenheide - Schijndel, 30-03-2018

Aan theater, activiteiten maar vooral rariteiten is er ook nooit tekort op Paaspop. Voor ‘seated’ cabaretshows van namen als Martijn Konings en Kiki Schippers kun je terecht in het Theatre. In onze favoriete stage, de Loco Royale, kwam je in aanraking met de meest vreemde maar hilarische optredens. Zo hebben wij ons gewaand op wintersport tijdens De Lustige Schlagerfreunden, terwijl we een ander moment hebben meegeblèrd met carnavalskrakers van Danny Paradero, we hebben meegezongen met Hazes en we tijdens de Sweaty Disco foute fitness wat nieuwe zweetbandjes hebben gescoord. Ten slotte was er een heuse musical over een Paashaas die het kijken ook helemaal de moeite waard was. Wat er verder nog te doen was op het terrein is een enorme waslijst: beerpong met reusachtige cups, midgetgolven, een ronddraaiende kermisattractie, lasergamen, een escaperoom, nóg meer schlagermuziek in de ‘Wunderbar’ en mijn persoonlijke favoriet: met de meest vreemde figuren naar Mars vertrekken. Verder kon je in Disco Snolly overdag rollerskaten en wat later op de avond genieten van wat echte discomuziek: een geweldige toevoeging aan het festival. Om de lijst nog even af te maken, kon je ook naar een biercantus, meedoen aan bingo en naar een pubquiz. Je zou je hier dus zelfs als non-muziekliefhebber het hele weekend kunnen vermaken. Dus sleep volgende keer je slechthorende oma mee!

Paaspop, Festivalterrein De Molenheide - Schijndel, 30-03-2018

Toiletten waren ook hier op vele plekken te vinden en qua eten en drinken was er weer een ruim overschot. Over het hele terrein waren vele barren aanwezig: je hoefde nooit lang te wachten voor een biertje, wijntje of wat fris. Voor de liefhebbers was het reusachtige speciaalbiercafé ook weer aanwezig met een ruim assortiment. Cocktails konden gedronken worden op een van de daarvoor bestemde dubbeldekkerbussen. Om je maagje te vullen kon je gaan voor Surinaamse roti, grote en knapperige friet van Frietje Bell, ‘kippeling’, nasi met loempia’s, Döner Kebap of onze favoriet: heerlijke boerenkool met gehaktbal. Buiten, maar vooral binnen in de Restolounge, waren genoeg van deze en nog vele andere eettentjes te vinden en ook genoeg plekken om eventjes uit te rusten.

‘Wat zullen ze in godsnaam volgend jaar nu weer moeten gaan verzinnen?!’, is de vraag die uiteindelijk in mijn hoofd opkomt aan het eind van dit lange, slopende maar geweldige weekend. Niet uit zorgen, maar puur uit nieuwsgierigheid. Want Paaspop: je weet me elk jaar weer te verbazen. Verder weet je me heel erg warm te maken voor de rest van het festivalseizoen. Wederom bedankt en met zekerheid tot volgend jaar! Nu is het absoluut tijd om wat bij te slapen.

Paaspop, Festivalterrein De Molenheide - Schijndel, 30-03-2018

Beeld:   Paaspop

Reporter: Rinke Hekkenberg


30-03-18 Paaspop: 2018 
         
  Aanmelden
Contact
Back to Top
Spelregels
Algemeen
  Partyorganisatie
Algemeen
  Voorwaarden Over ons
  Member
Adverteren   Privacy Statement
Het Team
 
Vacatures   Copyright Partners
       
FAQ