Login | Aanmelden | Help | Adverteren
Logo Guestzone

vorige volgende

Party Report: Rebirth Festival, Raamse Akkers - Haaren, 08-04-2018

Rebirth Festival, Raamse Akkers - Haaren, 08-04-2018

Alle hardstyleliefhebbers kijken met volle teugen uit naar het eerste weekend van april. De aftrap van hun festivalseizoen wordt dan (kei)hard gegeven op de Raamse Akkers te Haaren. Ruim tien jaar geleden werd het festival Rebirth op deze locatie geintroduceerd. Inmiddels is het festival tien jaar verder en was het dit jaar tijd voor een heuze ceremonie om te afgelopen tien jaar Rebirth Festival in stijl te eren.

Het tweedaagse festival bevat de top van de hardere stijlen op het affiche. Op de tweede dag wordt de Mainstage gehost door een groot fenomeen uit de hardstyle scene, namelijk B-Freqz. In 2012 bundelden B-Front en duo Frequencerz hun krachten onder deze naam. Dit jaar brengt de act haar debuutalbum uit onder de naam Eclipse. Tijdens deze hosting waren ook o.a. Rejecta, Adaro en Ran-D van de partij. Daarbij droeg B-Freqz zorg aan het anthem van deze bijzondere editie. In samenwerking met Jonjo ontstond de plaat ‘’Rebirth’’, een hele harde plaat met veel raw hardstyle invloeden. Verder was de Revenge stage gevuld met de top uit de hardcore met o.a. Angerfist, Nosferatu en Deadly Guns. De euforische klanken werden ten gehore gebracht op de Reborn stage door o.a. Cyber, Soundrush en Adrenalize. Echter was er ook meer aanwezig dan alleen hardstyle. Er kon een beetje gedanst worden bij de #Beetjedansen stage met o.a. Bizzey, Freddy Moreira en Yung Felix. Tot slot kon er uit volle borst meegezongen worden bij de Gezelligheid kent geen Tijd stage met ondere andere Henk Dissel, Arjon en Ferry de Lits. Voor ons was de keuze al snel gemaakt: de Mainstage en de Reborn stage zijn de twee area’s waar wij het grootste gedeelte van de dag door gaan brengen.

Rebirth Festival, Raamse Akkers - Haaren, 08-04-2018

De feestvreugde zit er al goed in wanneer station Oisterwijk bereikt wordt. Met een retourticket van 8 euro werd je met pendelbussen van party vervoer richting het festivalterrein gebracht. Een échte partybus waarin je opgewarmd wordt voor een mooie festival-dag. Eenmaal bij het terrein loopt het bij de entree ook soepel en staan we binnen voordat wij het eigenlijk door hebben. De festivalweide is er klaar voor. Alle stages staan er mooi bij in het zonnetje. Het begint langzaamaan toch echt te kriebelen. Hallo festivalseizoen! Goed je weer te zien. Let’s kick off the season!

Onze dag trappen wij af bij de Mainstage met Zany en Jones, die het publiek warm aan het draaien zijn. Rustige, maar euforische en ook harde klanken staan centraal in deze set. Een perfecte opwarmer en tevens goed begin van ons festivalseizoen. Toen was het tijd voor de act waar het de hele dag om draait bij de Mainstage. Ter aftrap van hun hosting presenteren B-Freqz een set vol classics, om langzaam op te bouwen richting het moment waar het allemaal om draait: het debuutalbum. Desondanks knallen er ook wat harde beats door de Mainstage-tent.

De classics vibe wordt doorgezet door Adaro. Zoals altijd stelt deze producer niet teleur. De rauwe sound die Adaro produceert zorgt ervoor dat heel de tent op zijn kop staat. Iedereen gaat los en de sfeer zit er extreem goed in. Ondanks dat de zon op de tent schijnt wordt het niet te warm, waardoor iedereen lekker uit zijn dak kan gaan.

Na de classics was het tijd om wat harder te gaan. Met behulp van Frequencerz en Rejecta samen op het podium kon dat geen issue gaan worden. Frequencerz scoren hit na hit en Rejecta is een veelbelovend opkomend talent uit de scene. Een combinatie die goed uit pakt. Een uur lang werd er geknald en keihard gestampt in de tent. En niet alleen in het publiek, de mannen op het podium deden vrolijk mee. Tevens wordt het publiek getrakteerd op een nieuwe plaat van Frequencerz, in samenwerking met het duo D-Block en S-te-fan. Voor Rebirth werd bekend gemaakt dat de anthem van Intents Festival gemaakt zou worden door deze twee acts. Op Rebirth heeft het publiek mogen genieten van een exclusieve voorproef. De euforische en unieke sound van D-Block en S-te-fan passen perfect bij de rauwe beats van Frequencerz.

Ook bewees Rejecta tijdens deze set een groot talent te zijn. Veel nieuwe muziek kwam voorbij, waar enthousiast op werd gereageerd door het publiek. Een opkomend talent, die op weg is om een grote favoriet te gaan worden onder vele hardstyle liefhebbers.

Rebirth Festival, Raamse Akkers - Haaren, 08-04-2018

Wanneer de avondzon haar zonnestralen tevoorschijn laat komen, maken de mannen van B-Freqz klaar voor de officiele album release. In een uur tijd worden alle platen van Eclipse afgespeeld. Een parel uit de scene kunnen we het zeker noemen. Elk aspect uit de hardstyle is verwerkt in deze plaat, waarmee de diversiteit van B-Freqz ook meteen naar voren komt. Met behulp van voldoende confetti en ballonnen (uiteraard in het rood, groen en blauw), laser- en lichteffecten en een dolenthousiast publiek zorgen ze ervoor dat dit moment uitgroeit tot een mooi hoogtepunt van de dag.

Een betere start van het festivalseizoen had iedere bezoeker van Rebirth Festival zich niet kunnen wensen. Met het zonnetje op je gezichten vlogen de hardste beats je om te oren. Vol glimlachend zie je bezoekers het festivalterrein verlaten, wetende dat er nog een keihard, maar tegelijk prachtig festivalseizoen op hun te wachten staat. Rebirth vierde haar tiende verjaardag op een spectaculaire manier. Het werd op elk vlak groots aangepakt en de organisatie slaagde erin om een succesvolle editie neer te zetten. Op naar volgend jaar!

Rebirth Festival, Raamse Akkers - Haaren, 08-04-2018

Beeld:
  Rebirth Festival

Reporter: Danouschka De Haas
 
         
  Aanmelden
Contact
Back to Top
Huisregels
Algemeen
  Partyorganisatie
Algemeen
  Algemeen Over ons
  Member
Adverteren   Spelregels Het Team
 
Vacatures   Privacy Partners
    Helpdesk   Copyright FAQ