Login | Aanmelden | Help | Adverteren
Logo Guestzone

vorige volgende

Party Report: Supersized Kingsdag Festival, Aquabest - Best, 27-04-2018

Supersized Kingsdag Festival, Aquabest - Best, 27-04-2018

Vrijdag 27 april: een dag waarop het bedrijfsleven plat ligt, het grootste deel van Nederland vrij is én de dag waarop ruim 40.000 bezoekers van Supersized Kingsday Festival de verjaardag vieren van onze Koning! Geen marktkraampjes met oude spullen of oudhollandse spellen, maar keihard losgaan op het beste wat de hardere stijlen ons te bieden hebben. Van classics tot uptempo, alle stijlen zijn wel vertegenwoordigd op dit festival wat gehouden wordt in Best, vlakbij Eindhoven. Een flinke dosis Brabantse gezelligheid zal er voor zorgen dat iedere bezoeker de tijd van zijn leven zal hebben. Van Sefa tot Ruthless, van Zany tot Sound Rush en van Spitnoise tot Noisecontrollers. Je kan het zo gek niet bedenken of het staat wel op de line-up. Stil staan is geen optie vandaag, want "GIJ ZULT STAMPEN!"

Net voor de middag vertrekken we met een groot gezelschap richting Aquabest. Een korte rit van ongeveer 45 minuten zorgt ervoor dat we met een flinke dosis goede zin richting het festivalterrein lopen. Kaartje? Check! Oranje outfit? Check! Gaan met die banaan! Na een fikse wandeling van minimaal een half uur komen we eindelijk aan bij het festivalterrein. Het was even zoeken tot we de juiste Guest ingang hadden gevonden. Je kon namelijk via twee verschillende ingangen het festivalterrein op.

Normaalgesproken hebben we altijd een strakke planning als we naar feesten gaan, maar dit keer zijn er enkele acts die we willen zien en hebben we veel vrijheid om te gaan en staan waar we willen. Diegene die mijn verslagen kennen weten dat we in ieder geval langs Noisecontrollers gaan, maar voor de rest zien we wel waar het gezellig is. Dit is de eerste keer dat we naar Supersized zijn gegaan en we laten ons graag verrassen vandaag.

Eenmaal binnen lopen we meteen richting de kluisjes om onze spullen op te bergen. Dit was zo gedaan, net als munten halen. De eerste area die we tegenkomen is de classics area. Altijd leuk om wat oude klassiekers te horen en Francois stelt ons zeker niet teleur. Een parel die ik toch even moet benoemen is “Yoda - Definitely (Dj Scot Project Remix)”, die hebben we al lang niet meer gehoord. De liefhebbers weten dat elke “Scot Project Remix” gewoon goud is. Deze plaat stamt uit de beginperiode van de hardstyle en ook uit mijn feestperiode. Ik weet het: ik ben niet meer de jongste, maar oh wat geniet ik nog elke keer van de sfeer en de mooie feesten. Voorlopig nog geen denken aan stoppen!

Supersized Kingsdag Festival, Aquabest - Best, 27-04-2018

De volgende area die we tegenkomen is de RAW area. Dit is de 2e buitenstage en met het heerlijke weer vandaag is dat zeker geen straf. Hier staat ook een favoriet van ons te draaien, namelijk Phuture Noize. De area staat al goed vol en dat verdient deze man ook. Hij draait zijn eigen producties en dat is genieten. De langzame versie van “The Paradox” komt voorbij en ook “Black Mirror Society”. Het is helaas een liveset, dus het half uurtje is zo voorbij.

We gaan richting de hardstyle area waar Headhunterz aan het draaien is. We zoeken een mooi plaatsje vooraan in de zaal, want er is genoeg plaats in de tent. Een aantal dagen geleden heeft Headhunterz nog de releaseparty gehad van zijn nieuwe mini-album, wat zijn terugkeer naar de hardstyle vertegenwoordigt. b2s heeft weer van alles uit de kast getrokken, confettikanonnen worden afgeschoten en grote ballen vliegen door de zaal. De sfeer zit er goed in en het publiek en ook Heady genieten zichtbaar. Er wordt uiteraard afgesloten met “Destiny”.

Supersized Kingsdag Festival, Aquabest - Best, 27-04-2018

Het is tijd geworden om de dansschoenen goed vast te maken en een ruimte te maken om flink te gaan dansen. Noisecontrollers gaat beginnen. Het valt op dat de liefhebbers weer vooraan staan, want de vlaggen worden weer omhoog gehouden. Hij begint verrassend met “Donkey Rollers - D.O.N.K.E.Y. (Noisecontrollers edit)” en er komt meteen een lach op mijn gezicht. De rest van de set is gewoon weer goud en dat zijn we natuurlijk van deze meester gewend.

Na deze set komen we even rustig op adem met een biertje en zien we D-Block & S-te-Fan starten met hun set. “D-Block & S-te-Fan - In the Dark” komt voorbij en we krijgen een lach op ons gezicht als “Wolter Kroes - Viva Hollandia (D-Block & S-te-Fan Remix)” wordt gedraaid. We moeten meteen weer even denken aan de legendarische “X-Qlusive Holland” feesten.

Supersized Kingsdag Festival, Aquabest - Best, 27-04-2018

We maken een rondje over het terrein en gaan even snel een kijkje nemen bij diverse area’s. Overal is het lekker gevuld en iedereen heeft het naar zijn zin. Ook gaan we even langs het eetgedeelte waar we een lekkere hamburger scoren. Overigens is er genoeg keuze voor iedereen, tijdens zo’n lange dag is het zeker belangrijk om even goed te eten.

Een area waar het zeker één groot feest is, is de freestyle area die gehost wordt door Inzanity. Zany is een Brabander in hart en nieren en daar hoort natuurlijk een goed feestje bij. Het InZanity Uurke is aangebroken en dat wordt een gekke boel. Iedereen krijgt vlaggetjes met grappige spreuken erop en er worden zelfs wedstijdjes kipkorn happen op het podium gehouden. Alles kan en alles mag en dat maakt het erg leuk. Het is erg druk bij de area, maar dat is logisch, iedereen komt immers om te feesten.

Supersized Kingsdag Festival, Aquabest - Best, 27-04-2018

Hierna gaan we even helemaal terug naar het begin, want Crypsis moet een classics set draaien. Lekker oude Minus is More platen en klassiekers van Crypsis zelf. Het feest is nog niet afgelopen, maar deze set heeft potentie om de beste van de dag te worden.

Na deze set gaan we overal een beetje kijken: E-Force die erg hard aan het beuken is, Rejecta waar het zo druk is dat de talent area overvol is en nog wat oude parels gehoord bij Josh & Wesz. Zelf bij Dr. Peacock zijn we nog even wezen kijken, maar de uptempo was ook wel een beetje te klein leek het. Er waren enorm veel frenchcore en uptempo liefhebbers naar Aquabest gekomen vandaag. Ook zijn we nog even geweest bij de area van Panic, waar Tommyknocker een heel gave millenium hardcore set aan het neerzetten was.

Aan het einde komen we toevallig uit bij Greazy Puzzy Fuckerz vs Sjammienators. Een act die we zeker wel even moeten benoemen, omdat iedereen er wel een mening over heeft. Het is een uit de hand gelopen grap die steeds vaker op feesten wordt geboekt. Ik heb het natuurlijk over GPF. Artiesten die er keihard voor werken en nauwelijks worden geboekt vinden het niet zo tof dat zo’n act juist wel wordt geboekt. Dat kan ik best wel begrijpen. Overigens hangt er wel een leuke sfeer en sommige platen zijn zo fout en opgepitched, dat het wel iets heeft. Na 20 minuten besluiten we dat het genoeg is geweest, omdat we nog een flinke wandeling richting de bus moeten maken.

Dit was de eerste keer Supersized voor ons en ik moet zeggen dat we echt een hele leuke dag hebben gehad. Het weer zat mee, er was veel variatie qua muziekstijlen en DJ’s en er waren heel weinig minpunten aan dit feest. Alleen de lange afstand lopen naar de bussen en de chaos achteraf bij de bussen waren voor ons 2 minpunten. Al kan dat ons gevoel niet wegnemen dat Supersized een heel leuk feest is op een goede locatie. We gaan hier zeker nog een keer terugkomen, want we hebben genoten. Willy en b2s bedankt voor deze toffe verjaardag!

Beeld:   Supersized Kingsday Festival

Reporter: Nicole Nijs-Waarts
 
         
  Aanmelden
Contact
Back to Top
Spelregels
Algemeen
  Partyorganisatie
Algemeen
  Voorwaarden Over ons
  Member
Adverteren   Privacy Statement
Het Team
 
Vacatures   Copyright Partners
       
FAQ