Login | Aanmelden | Help | Adverteren
Logo Guestzone

vorige volgende

Party Report: Boothstock 2018, Kralingse Bos - Rotterdam, 09-06-2018

Boothstock 2018, Kralingse Bos - Rotterdam, 09-06-2018

Eindelijk een feestje wat voor ons weer wat dichter in de buurt was. Een festival waar ik en een vriend al jaren heen wilden, omdat wij er zoveel goede en leuke verhalen over hadden gehoord. Dus toen het eindelijk zover was zetten wij koers richting het Kralingse Bos.

Eenmaal aangekomen werden wij begeleid naar een parkeerterrein wat op 10 minuten lopen van het festivalterrein af lag. Toen wij naar het terrein liepen zagen wij al dat er flink was uitgepakt qua podia. Eenmaal binnen was het eerste wat wij zagen een boothuis (podium boathouse) dat was omgebouwd tot podium. Daarnaast stond een tent die als wijntheater diende en waar niks te gek was. Wij besloten na het gebruikelijke rondje van kluisjes, muntjes en wc eerst de housestage eens te gaan bekijken.

Wat mij gelijk al op viel was dat de gemiddelde leeftijd bij dit festival wat hoger lag dan bij de meeste festivals tegenwoordig. Hierdoor was de sfeer een stuk relaxter, maar ook gezelliger. De housestage was een grote rechthoek, waar ik het gevoel kreeg dat ik in een arena stapte. Het was een grote stellage waar je beneden in het midden kon staan en boven aan de zijkanten. De dj stond in een overdekte booth (oh haha daar komt de naam van het festival vandaan, kwam ik die dag pas achter) te draaien. Op dat moment waren dat Nick Curly & Joey Daniel. Ze draaiden heerlijke house waardoor wij konden acclimatiseren en onze stroeve dance moves even wakker konden schudden. Toen wij eenmaal een beetje gesetteld waren en weer durfden te dansen besloten wij verder te kijken.

Boothstock 2018, Kralingse Bos - Rotterdam, 09-06-2018

Wij liepen richting de technostage. Onderweg kwamen wij nog twee containers op elkaar gebouwd tegen waar een stage van de radiozender FunX stond. Deze draaide hun gebruikelijke muziek die ook te horen is op de radio. Niet echt iets voor ons op dat moment, dus wij liepen door naar de techno tent. Dit was een tent die je tegenwoordig op elk (techno)festival wel ziet staan. Binnen was het nog redelijk rustig, maar dat kwam waarschijnlijk door de warmte. Wij waren deze dag namelijk gezegend met heerlijk weer. Juan Sanchez was binnen al heerlijk aan het stampen, echte techno zoals het hoort te zijn. Maar na een biertje besloten wij dat wij hier op dit moment nog geen zin in hadden, dus liepen wij weer verder.

Een paar meter verder stond namelijk de botsbaan. En zoals de naam al zegt is dit gewoon een botsbaan (van die botsauto’s ja) omgebouwd tot een podium met dansvloer. Bij deze stage was het loeidruk. En ook hier weer allerlei leeftijden en allerlei verschillende type mensen. De muziek klonk hier super fijn en toen ik op de timetable keek, bleek dat Brothers in the Booth & Jasper Clash aan het draaien waren. Wat een verschijning waren deze mannen en wat een heerlijke muziek! Ze draaiden een mix van bekende hits en techhouse. Hier konden wij onszelf wel een tijdje op warmdansen. Toen hun set was afgelopen besloten wij om verder te gaan kijken, want er was natuurlijk nog meer te zien.

Wij liepen weer een paar meter verder waar de mainstage zich bevond. Deze was te vergelijken met de housestage alleen was deze niet helemaal afgesloten en was het midden ook een stuk groter. Op het moment dat wij daar aankwamen waren Pfirter & Par Grindvik aan het draaien. Ook zij draaiden house van hoge kwaliteit en het publiek genoot duidelijk. Na een tijd begon mijn maag te rommelen en besloten we wat te gaan eten.

Waar je het een aantal jaar geleden nog moest doen met een frietkraam en een pizzakraam stond er nu een half foodtruckfestival op het terrein. Nadat wij eindelijk onze keus hadden gemaakt, zochten wij een plekje om te zitten en genoten even van deze rust. Wij gingen in discussie over het punt dat Benny Rodrigues op wel 5 verschillende stages draaide vandaag. En wij vroegen ons dan ook af of dit een stunt was of gewoon een grap. Of zat er iets anders achter? Wat het ook was: wij hebben het helaas voor elkaar gekregen om hem overal te missen. Sorry Benny.

Boothstock 2018, Kralingse Bos - Rotterdam, 09-06-2018

Toen wij klaar waren met eten moesten wij eerst nog een vriend opvangen bij de ingang. Die was zo enthousiast geworden van onze verhalen dat hij besloot om toch maar te komen. Daarna liepen wij met zijn allen weer terug naar de botsbaan. Hier konden wij nog net het einde van Shermanology meepakken. Die dit keer zonder live zanger/zangeres was maar wel heerlijke muziek draaide. Toen deze set afgelopen was besloten wij nog even naar de housestage te gaan.

Hier zou Michel de Hey zo beginnen. Omdat dit nog niet het geval was besloten wij even aan het water te gaan zitten. Even de voetjes rust zodat we later weer helemaal los konden gaan. Michel de Hey had ik al lang niet meer live gezien, maar hij stelde zeer zeker niet teleur. Wij dansten de rest van de avond weg en het laatste uurtje besloten wij af te sluiten bij de botsbaan, omdat deze ons de hele dag al verwend had. Hier was op dat moment Lucien Foort aan het draaien. En voordat wij het door hadden en veel te snel natuurlijk was het festival alweer afgelopen en moesten wij weer terug naar huis.

Boothstock Festival voelde voor ons aan als een zeer verfrissend festival. Het publiek was lekker divers, ook qua leeftijd, waardoor er een heel relaxte sfeer hing. De muziek en de kwaliteit ervan waren prima in orde en ook de aankleding was top!  

Beeld:
  Boothstock Festival

Reporter: Jane Van meer
 
         
  Aanmelden
Contact
Back to Top
Spelregels
Algemeen
  Partyorganisatie
Algemeen
  Voorwaarden Over ons
  Member
Adverteren   Privacy Statement
Het Team
 
Vacatures   Copyright Partners
       
FAQ