Login | Aanmelden | Help | Adverteren
Logo Guestzone

vorige volgende

Party Report: Welcome to the Future 2018, Het Twiske - Oostzaan, 21-07-2018

Welcome to the Future 2018, Het Twiske - Oostzaan, 21-07-2018
Nadat ik er in 2016 voor het eerst ben geweest, is Welcome to the Future een van mijn favoriete festivals geworden. De aankleding, de line up, van alle gemakken voorzien en niet te vergeten: het prachtige Twiske. Net zoals in 2016 ben ik ook dit jaar weer aanwezig op dit festival, georganiseerd door ID&T, en deed ik verslag namens Guestzone.

Kleiner, Minder, Beter
Na de editie van vorig jaar hebben duizenden mensen tot 2,5 uur na afloop van het festival nog op het Twiske moeten verblijven. Dit had te maken met een verkeersinfarct wat alle wegen van en naar het Twiske blokkeerde. Festivalbezoekers waren woedend en eisten hun geld terug van de organisatie. ‘Nooit meer Welcome to the Future’ zag je in veel recensies terugkomen.

Om dit te voorkomen zou de organisatie dit jaar met een nieuw verkeersplan komen en zouden zij 20% minder kaarten verkopen dan voorheen. Het uitwerken van een nieuw verkeersplan was een succes. Toen onze bus vol zat waren we met 10 minuten van het terrein af, en dat terwijl wij vrijwel achteraan stonden geparkeerd. De organisatie heeft dit dus erg goed aangepakt. Dat het aantal festivalbezoekers 20% minder was dan vorige jaren is mij niet opgevallen. De stages waren voor mijn gevoel even druk als voorheen en bij de barren, munten en waterpunten, waar je overigens altijd snel wordt geholpen, merkte je ook niet echt verschil. Te druk was het in ieder geval niet, gezellig druk wel.

Het Twiske
Net als de afgelopen twee jaar zag het Twiske er weer op z’n best uit. Na een vlotte entree duurde het niet lang voordat wij een kluis hadden bemachtigd en munten hadden gehaald. In vergelijking met de voorgaande jaren, waren er wat wijzigingen op het terrein. Zo was de Housestage in een tent geplaatst achter de Mainstage, op de plek van waar de Amsterdam stage zich altijd bevond. Door de hitte en droogte leek de grote heuvel op het terrein, die normaal groen is, nu een grote, droge en stoffige vlakte. Op meerdere plekken op het terrein zag je steeds meer stofwolken verschijnen. Hoe meer de drukte toe nam, hoe stoffiger het festival werd.

Welcome to the Future 2018, Het Twiske - Oostzaan, 21-07-2018

The Heart of the Festival
Ook dit jaar zag de mainstage van het festival er weer prachtig uit. Door te kiezen voor een groot hart in een gekleurd, ei-vormig steigerwerk leek het podia dit jaar een stuk moderner dan de afgelopen jaren, but I liked it! Prunk & Chris Stussy openden de mainstage met een 2 uur durende set waarmee zij gelijk al zorgden voor de vibe die je wilt hebben op Welcome tot he Future, sexy and groovy. Met hun eigen remix van ‘Woman of the Ghetto’ sloten zij hun set af en was het voor ons tijd om eens een rondje over het terrein te lopen.

Welcome to the Future 2018, Het Twiske - Oostzaan, 21-07-2018

Hot, Honey and Housey
De House stage was toch wel de stage die qua line-up bij mij de aandacht trok. Artiesten zoals Patrick Topping en Hot Since 82 zouden hier hun kunsten vertonen. Wat ik jammer vond, was dat de organisatie ervoor had gekozen om deze stage in een tent te plaatsen met 28 graden.. Wellicht deden zij dit om het geluid te isoleren want een andere reden zou ik mijzelf niet kunnen voorstellen. De set waar ik het meest naar uit keek, was de set van Honey Dijon. Deze Amerikaanse transgender DJ ben ik het afgelopen jaar op de voet gaan volgen en keer op keer blijft ze mij verbazen met haar combinaties van vocalen en oldshcool en newschool houseplaten. De temperatuur in de tent steeg tijdens haar set tot zon 45 graden.. Genoeg reden voor Honey om wat meer van zichzelf aan het publiek te laten zien! Ze wist het publiek als een lerares te bespelen met als hoogtepuntje ‘Gypsy Woman’ van Crystal Waters. Bij de overgave aan haar grote inspiratiebron eindigde zij dansend op het podium.

Welcome to the Future 2018, Het Twiske - Oostzaan, 21-07-2018

Future Food and Drinks
Zoals elk jaar stranden er behalve goede artiesten, ook tientallen foodtrucks op het Twiske. Op de dijk was weer van alles te doen. Na het eten van heerlijke kibbeling hebben wij gekeken naar een klein bandje wat covers deed van verschillende nummers en gekeken wat er nog meer te verkrijgen was. Niet alleen op de dijk was eten te verkrijgen. Over het hele terrein waren er eettentjes te vinden die heerlijke dingen verkochten. Aan keuzemogelijkheden dus geen tekort. Wat ook echt een groot pluspunt was, waren de watertappunten. Hier werd heerlijk koud water gratis voor je getapt.

The Closing
Het was aan het Duitse Duo Pan-Pot om de mainstage af te sluiten. Met hun super zuivere maar harde techno had geen ander een beter einde aan deze prachtige dag kunnen maken. Het geluid was de gehele dag bij elke stage echt waanzinnig goed. Vorig jaar viel het geluid bij de mainstage echt ontzettend tegen en werd je bij de Circusstage bijna doof. De organisatie heeft dit opgelost door dit jaar te kiezen voor Function One, wat voor de kenners al genoeg zegt. Toen de schemering over het Twiske viel kwam het ontwerp van de mainstage ook pas echt tot zijn recht. De vallei met mensen werd continu verlicht met honderden lichten, lasers en stroboscopen. Het nummer ‘Your Mind’ van Adam Beyer zorgde ervoor dat het publiek de handjes de lucht in gooide en verenigde met elkaar. Na ontzettend zuivere techno op gemiddeld 128 BPM sloten zij deze dag af met de prachtige klanken van het nummer ‘Blade Runner’ in Maceo Plex zijn remix.

Welcome tot he Future blijft ook na dit jaar weer een van mijn favoriete festivals. Het is een festival wat erg toegankelijk is omdat de sfeer daar ook toe doet. Iedereen ziet er goed uit, er hangt een goede vibe en qua muziek is er voor ieder wel iets wat hem/haar aanspreekt.

Na 12 edities heeft de organisatie besloten volgend jaar een weekend festival te organiseren op vrijdag 19 en zaterdag 20 juli! Ik reserveer in ieder geval alvast mijn plaatsje op de camping!
Welcome to the Future, I’ll see you next year!

Welcome to the Future 2018, Het Twiske - Oostzaan, 21-07-2018

Reporter: Yannick Alsemgeest
 
         
  Aanmelden
Contact
Back to Top
Huisregels
Algemeen
  Partyorganisatie
Algemeen
  Algemeen Over ons
  Member
Adverteren   Spelregels Het Team
 
Vacatures   Privacy Partners
    Helpdesk   Copyright FAQ