Login | Aanmelden | Help | Adverteren
Logo Guestzone

vorige volgende

Party Report: HardClassics on the Beach, Beachclub Vroeger - Bloemendaal aan Zee, 05-08-2018

HardClassics on the Beach, Beachclub Vroeger - Bloemendaal aan Zee, 05-08-2018

Het is zondagochtend en het is nog redelijk vroeg. De wekker gaat al op tijd en ik heb nog niet helemaal door wat voor dag het is. Het is weer een redelijk klamme nacht geweest, waardoor slapen sowieso al wat moeilijker gaat. Of komt het toch door de kriebels die we hebben voor het feestje van vandaag? Het is namelijk een bijzondere dag. We gaan lekker richting het strand en we zijn meteen in een soort vakantiesfeer. We gaan terug in de tijd om te genieten van de oudere kant van hardstyle. Het is vandaag namelijk tijd voor Hardclassics on the Beach!

Het wordt vandaag een prachtige dag, dus we vertrekken al op tijd. Het is natuurlijk prima strandweer, dus het zal wel druk worden. We maken er een leuk dagje uit van. Na een reis van ongeveer 2 uur komen we aan bij het strand van Bloemendaal. Het is al enorm druk en we hebben moeite om een parkeerplaats te vinden. Eindelijk kunnen we richting het strand. We maken eerst een rondje langs alle beachclubs en snuffelen alvast een beetje rond. Vandaag is er in elke beachclub wel een ander feestje, er is voor iedereen wat wils. Wij moeten bij Beachclub Vroeger zijn. We pakken nog even snel wat te eten en te drinken op het strand en wachten rustig tot het gaat beginnen.

Rond 14.45 komen we aan bij Beachclub Vroeger en er valt ons meteen iets op. De Reminder area zit in een beachclub ernaast. We vragen ons af hoe je van de ene naar de andere area komt; er zal wel een verbinding zijn lijkt ons. Eenmaal gefouilleerd en wel halen we muntjes. We wisten al dat het prijzig zou zijn, maar 4 muntjes voor 9 euro viel ons erg mee. Helaas was een biertje of fris 1,5 munt wat het toch wel redelijk duur maakt. Uiteraard kan dat de pret niet drukken, want het is heerlijk weer en we staan tussen de liefhebbers te luisteren naar onze favoriete muziek.Eenmaal aangekomen bij de Hardclassics area staat de Duitse legende A*S*Y*S te draaien. De heerlijke reverse bass vliegt ons al om de oren. We merken meteen dat de leeftijd op dit feestje een stuk hoger ligt dan het gemiddelde hardstyle feest, maar dat wil niet zeggen dat er minder hard gefeest wordt. Iedereen is gekomen om er een geweldige dag van te maken en we spotten al een hoop blije gezichten. Uiteraard komt zijn grootste hit A*S*Y*S - Acid Nightmare voorbij en dat blijft toch echt wel een topper.

Daarna is het tijd voor Luca Antolini. Deze man heb ik nog nooit live gezien, dus ik laat me verrassen. Hij draait een leuke set met afwisseling van bekende en minder bekende platen. Dat is ook het leuke aan dit soort feesten dat er niet alleen de hitjes worden gedraaid. Tuurlijk moeten er niet teveel onbekende platen worden gedraaid, maar je weet wat ik bedoel. Een voorbeeld van een plaat die altijd wel gedraaid mag worden is Beam vs Cyrus - Thunder In Paradise (Dj Scot Project Remix) . Dj Scot Project is echt een legende en bijna elke plaat of remix van hem is goud. Het is in ieder geval genieten.

De tijd vliegt voorbij en het is alweer de beurt aan Dj Pavo. Deze oude rot in het vak draait al mee vanaf het begin. Ik vind hem altijd wat wisselvallig draaien, de ene keer draait hij top en de andere keer valt het wat tegen. Eens kijken wat de set van vandaag brengt. We staan bijna helemaal vooraan en er wordt in ieder geval stevig gedanst. We zijn lekker aan het genieten van de muziek en het weer als ik opeens één van mijn favoriete oude platen ingemixd hoor worden. Ik heb het hier over DJ Duro - Just Begun (Duro Z Remake) . Misschien niet voor iedereen bekend, maar Ik ga echt volledig uit mijn dak. Totdat ik opeens een nare verrassing krijg dat Pavo de plaat in het midden al uitmixt, terwijl het vetste gedeelte nog moet komen. Ik kan het bijna niet geloven, wat doet hij nou… Een kleine teleurstelling op zo’n geweldige dag, maar ik moest het toch even kwijt.

Een set die we vandaag ook niet mogen missen is die van Dozer. Hij heeft aangegeven dat hij zich gaat concentreren op andere muziekstijlen, wat natuurlijk wel erg jammer is voor de hardstyle classics liefhebbers. We moeten buitenom naar de Reminder area, waardoor we weer in de rij moeten staan ook gefouilleerd moeten worden. Ook hier is de sfeer weer heel erg goed. Het valt gewoon op dat iedereen speciaal voor deze muziek hier naartoe is gekomen en echt helemaal uit zijn dak gaat vandaag. Genieten met een grote G.  

Wij gaan weer richting de Hardclassics, voornamelijk omdat de muziek die hier gedraaid wordt gewoon niet meer zo veel te horen is als de hardstyle van 2006 tot 2011. Weer staan we in de rij en worden we gefouilleerd. Ik snap dat het moet gebeuren, maar het begint wel irritant te worden. Snel even naar de wc en daardoor komen we ook even langs de Freestyle. De main focus ligt op de hardstyle vandaag, dus we zullen hier niet veel zijn. Overigens klinkt de muziek natuurlijk prima.

We pikken nog een aantal nummers mee van DHHD Extreme en dat valt zeker niet tegen. Deze mannen hebben een hoop vette nummers geproduceerd in het verleden en weten nog steeds wat knallen is. DHHD - Funky Shit komt voorbij en de area gaat keihard los. We hebben inmiddels wel honger gekregen van al dat springen en gaan even op zoek naar wat eten. Elk nadeel heeft zijn voordeel en doordat de area’s via buitenom verbonden zijn kunnen we even op de boulevard kijken om iets te eten. We kunnen het eten lekker op het strand opeten tegenover de Reminder area. We genieten van de platen van David Sonar die de Italiaanse pareltjes weer tevoorschijn heeft gehaald.

We blijven gewoon even op de boulevard naast de area staan, omdat we dan lekker dichtbij de Dj-booth kunnen staan. De area is namelijk behoorlijk vol en zo hebben we toch lekker de ruimte. De toeristen staan ons een beetje raar aan te kijken, maar dat mag de pret niet drukken. We vermaken ons opperbest en de sfeer is echt geweldig. Ik heb nog even een filmpje online gezet, om het nog te benadrukken en de lezer het gevoel te geven dat hij of zij er een beetje bij was:    Ook hebben we nog een klein stukje genoten van Activator. Deze Italiaan weet ook wel van wanten en laat de wat rauwere kant horen van de oudere hardstyle.

Bij de Hardclassics stage zien we een oude bekende. Max B. Grant die we nog kennen van Qlimax 2003 (ja we zijn oud) toen hij een plaat letterlijk in vuur en vlam zette. Leuk om te zien dat sommige Dj’s nog steeds af en toe ergens draaien, terwijl ze eigenlijk niet veel meer geboekt worden of andere prioriteiten hebben.

HardClassics on the Beach, Beachclub Vroeger - Bloemendaal aan Zee, 05-08-2018

Het is alweer avond en we genieten nog even van de laatste setjes voor ons van Isaac en Zany. Deze mannen snappen hoe het werkt en schotelen ons nog heerlijke plaatjes voor die onze laatste energie laat wegvloeien. We breien er een eind aan, omdat we ook nog 2 uur terug moeten rijden en helaas maandag weer moeten werken. Het leven van een partyganger gaat niet altijd over rozen, maar zoals Showtek vroeger al zei: “But in the end it’s all worth it” .

Dit was onze eerste Hardclassics on the Beach, maar zeker niet de laatste. We hebben echt genoten van de muziek, de leuke locatie, het weer, het strand en niet te vergeten de geweldige sfeer. De mensen komen echt voor de muziek en dat merk je gewoon. De leeftijd ligt ook iets hoger bij classics feesten en dat is toch wel fijn. Een aantal kleine nadelen zoals de dure muntjes en het vele in de rij staan en gefouilleerd worden vergeet je snel als je aan de positieve kanten van dit feest denkt. Het was gezellig en het leek echt één grote familie. Ik hou ervan!

Reporter: Nicole Nijs-Waarts
 
         
  Aanmelden
Contact
Back to Top
Huisregels
Algemeen
  Partyorganisatie
Algemeen
  Algemeen Over ons
  Member
Adverteren   Spelregels Het Team
 
Vacatures   Privacy Partners
    Helpdesk   Copyright FAQ