Login | Aanmelden | Help | Adverteren
Logo Guestzone

vorige volgende

Party Report: Solar Weekend, Recreatiegebied Maasplassen: Noorderplas - Roermond, 04-08-2018

Solar Weekend, Recreatiegebied Maasplassen: Noorderplas - Roermond, 04-08-2018
Foto door: Coen van Tartwijk ( coohn.nl )

Afgelopen vrijdag middag was het dan eindelijk zo ver: Flink bepakt rijden we vol goede moed en enthousiasme richting het zuiden van ons land voor drie dagen Solar! Als we afgelopen dagen al dachten dat het niet heter kon worden; met kilo’s campingbenodigdheden en festival ‘essentials’ op onze rug bereikt de hittegolf voor ons een zeker hoogtepunt op weg naar de camping aan de Maasplassen.

En dat hebben we er maar wat graag voor over! Na, eerlijk is eerlijk, een voor ons iets te lange wandeltocht naar de camping, strijken we neer op een prachtig stukje weiland om hier vliegensvlug ons tentenkamp op te zetten. Tijd voor avontuur! Op vrijdagavond is het festivalterrein van Solar nog gesloten, maar is er al van alles op de camping te beleven. Ook op de zaterdag en zondag van het weekend bruist de camping van energie, mede dankzij de drie noemenswaardige stages en georganiseerde activiteiten overdag. We starten de vrijdag met een rondje langs de stages ‘Ad Festum’ en ‘Mozem’ en spenderen de rest van de avond in de 72-uurstent gehost door Kriss Kross Amsterdam. Voor iedereen die er echt nog heel veel zin in heeft heropend deze tent later in de nacht als Silent Disco. Waar wij vooraf niet hadden gedacht dat een avond op de festivalcamping veel indruk zou achterlaten, kan ik dit inmiddels terugnemen en met volle mond beamen dat je een campingervaring op Solar niet wilt missen. Wat een feest, wat een prachtige start van dit weekend!

Solar Weekend, Recreatiegebied Maasplassen: Noorderplas - Roermond, 04-08-2018
Foto door:  Mark Richter

Heet blijft het, wat betekent dat we zaterdagmorgen met een flinke portie slaaptekort helaas al vroeg onze tent uitrollen. We laden rustig op bij onze tent, genieten van een ontbijtje en beseffen al gauw dat het veel te heet wordt om nog langer te blijven liggen. De verkoeling komt ons al sneller dan verwacht tegemoet, want, bovenop het dek van de ‘Coca- Cola Cruise’ die de hele dag over de Maasplassen heen en weer vaart, prijzen we onszelf gelukkig met een frisse wind.

Solar Weekend, Recreatiegebied Maasplassen: Noorderplas - Roermond, 04-08-2018
Foto door: Max Kneefel

Alsof de wind nieuw leven in ons heeft geblazen, zijn we helemaal klaar en vol energie om het festivalterrein te gaan verkennen. Bij binnenkomst treffen we eerst een klein scala aan foodtrucks en de ‘Cocktailbus’ die op steeds meer festivals aanwezig is. We starten de dag met een rondje over het terrein en genieten van een schaduwplekje om te dansen bij de ‘Driehoek’. De Amsterdamse organisatie heeft voor mij vooral onbekende artiesten uitgenodigd, desondanks genieten wij van de voor ons onbekende Miss Bontbeats. We vervolgen de dag bij ‘House of House’ met de set van Gregor Salto. Zijn tropische hits passen als geen ander bij deze dag, en zelfs de volle zon kan ons er niet van weerhouden mee te gaan met dit enthousiaste publiek. Het uur vliegt voorbij, en we verplaatsen naar ‘Funky Town’. Herrie met Gerrie staat hier zowel de zaterdag als de zondag op het programma, en ook op de camping mogen ze op de zaterdagavond niet ontbreken. Wij zijn benieuwd! Deephouse en Techno zijn voor mij nog nooit op deze originele en artistieke manier voorbijgekomen, wat maakt dat ik op een heel nieuwe manier naar deze genres kijk. Dit is voor ons het hoogtepunt van deze dag, morgen komen we zeker terug!

In de Techy Tent genieten we van Fritz Kalkbrenner, inmiddels al op meerdere festivals door ons gezien. Deze man kán niet teleurstellen, en ook vandaag is hier absoluut geen sprake van. Het nummer “Sky and Sand”, geproduceerd door beide broeders Kalkbrenner, is niet alleen voor ons, maar ook voor de rest van de goedgevulde tent het hoogtepunt van deze set. Wij zijn nog lang niet klaar met Fritz!

Een hapje eten wordt op steeds meer festivals een feestje, zo mag de diversiteit ook op Solar niet ontbreken. Of je nu voor gezond, een ouderwets frietje of een goedgevulde hap wilt gaan; Je kunt het zo gek niet bedenken of Solar heeft het! Alleen voor het afgaan van deze trucks moet je zeker wat tijd vrijmaken.

Solar Weekend, Recreatiegebied Maasplassen: Noorderplas - Roermond, 04-08-2018
Foto door:  Mark Richter

Na ons diner vergezellen we Bizzey and Friends nog om een feestje te maken op de Main Stage en kiezen we ervoor om op tijd het pondje terug te nemen naar onze tent. Niet getreurd, ook hier is de rest van de avond en nacht wederom genoeg te beleven.

De zondag arriveert sneller dan verwacht en we besluiten om vandaag al wat eerder het terrein te betreden. In een opwelling vliegen we in een badkuip van een schans af (ja... alles, maar dan ook echt álles kan op dit festival), bevinden we ons in een opblaas BBQ- watergevecht en genieten aan het water van een heerlijke lunch. Het valt ons op dat het een stuk minder druk is dan gisteren, wat een zekere opluchting met zich meebrengt. Meer dansruimte betekent toch net iets minder zweetdruppels! Een hele goede zaak zijn de waterpunten bij iedere WC. Hier is veel over geklaagd, met name vanwege de flinke wachtrijen, maar dit is en blijft zeker een goede zaak en hard nodig met dit weer.

Solar Weekend, Recreatiegebied Maasplassen: Noorderplas - Roermond, 04-08-2018
Foto door:  Stephan Colen

Bij de Main Stage genieten we van WEVAL, maar het wordt ons al snel te warm. Er mag zeker niet geklaagd worden over dit prachtige weer, maar voor ons belemmerde dit ons af en toe wel in energieniveau en we baseren onze keuzes ook op kans op schaduw. Om die reden sluiten we dit weekend af bij Funky Town, voor de rit naar Nijmegen helaas weer gemaakt moet gaan worden. Hier worden we blij verrast door DJ Riley, een 14-jarige jongen die vorig jaar de DJ Clash, de landelijke Dj-contest van Dancetour, won. Eerst overdonderd door zijn kleine verschijning, maar daarna door zijn prestaties, kunnen we hier niet stil blijven staan. Herrie met Gerrie passeren na DJ Riley de revue, maar wordt vandaag door een behoorlijk publiek graag bezocht. Een plekje binnen Funky Town is zelfs niet eens meer mogelijk, dus buiten de muren van de stage kijken we nog eenmaal onze ogen uit.

Samenvattend is en blijft Solar een prachtig festival vol creativiteit, gezelligheid en vrolijkheid. De enorme hitte heeft ons niet uit het veld geslagen en we hebben ons mogen verrijken met een enorme portie aan muzikale verrassingen en creatieve uitspattingen. Volgend jaar komen we terug, en genieten we graag nog van de extra donderdagavond op de camping van nog meer feest. Alle credits naar de organisatie die voor de 14e keer een prachtig festival neer hebben gezet!

Solar Weekend, Recreatiegebied Maasplassen: Noorderplas - Roermond, 04-08-2018
Guestzone-reporter Roos (m) op Solar

Reporter: Roos van der Burgt
 
         
  Aanmelden
Contact
Back to Top
Huisregels
Algemeen
  Partyorganisatie
Algemeen
  Algemeen Over ons
  Member
Adverteren   Spelregels Het Team
 
Vacatures   Privacy Partners
    Helpdesk   Copyright FAQ