Login | Aanmelden | Help | Adverteren
Logo Guestzone

vorige volgende

Party Report: The Qontinent, Puyenbroeck - Wachtebeke (BE), 12-08-2018

The Qontinent, Puyenbroeck - Wachtebeke (BE), 12-08-2018

Het tweede weekend van augustus staat bij alle hardstyle feestbeesten beter bekend als het weekend van The Qontinent. Het festival, wat een samenwerking is tussen het Nederlandse Q-Dance en Belgische Bass Events, staat ook dit jaar weer klaar op recreatieterrein Puyenbroeck in Wachtebeke (BE) om duizenden liefhebbers van de hardere stijlen te verwelkomen. Genoeg reden voor ons om er ook weer eens een kijkje te gaan nemen.

Het festival
Zoals voorgaande jaren heeft het festival dit jaar ook weer een thema plus bijbehorend anthem. Het thema luidt dit jaar onder de naam ‘Indestructible’ en aan Sephyx was de eer om het bijbehorende anthem te produceren. Er zijn voldoende mogelijkheden op het festivalterrein om bonnen te kopen, naar het toilet te gaan en om eten en drinken te halen. Bonnen waren echter wel geprijsd. Voor een tientje heb je zeven bonnen, maar daar ben je er al twee van kwijt als je een cola besteld en vier voor een frietje mayo. Iets waar je dus wel rekening mee moet houden.

The Qontinent, Puyenbroeck - Wachtebeke (BE), 12-08-2018

De line-up
Er zijn over recreatieterrein Puyenbroeck maar liefst zes stages verdeeld. Iedere stage representeert een bepaalde tak uit de scene van de hardere stijlen. Alle stages hebben een rauwe uitstraling, wat matcht met het thema en gevoel dat het festival teweeg brengt. De eerste stage die je treft bij entree van het festival is de Firewall, waarbij raw hardstyle centraal staat. Op de laatste dag van the Qontinent zijn hier onder andere Act of Rage, Bass Chaserz, Public Enemies, Phuture Noize en Deetox te zien. Als je verder het terrein op loopt is de volgende stage al vrij snel zichtbaar. Voor de liefhebber van extra hard is The Bunker de ideale stage. Met onder andere Detest, Seizure en Insane S representeren op deze stage de sound van Industrial/Core. Als je nog verder het festival oploopt is de volgende stage alweer zichtbaar. Op the Prison staat Flashback (een concept van Bass Events) centraal en wordt het publiek met name mee terug genomen in de tijd naar de oude, maar vertrouwde sound van hardstyle. De old school hardstyle sound wordt vertegenwoordigd door onder andere Dr. Rude, Pat B, Dark-E en een bijzondere B2B set van Ruthless en Coone. The Central Command is het hoofdpodium van het festival, waarop verschillende stijlen binnen de hardstyle te horen zullen zijn. Van Pat-B (Live) tot Code Black en van da Tweekaz tot Sub Zero Project. Het laatste podium staat in het teken van hardcore met onder andere Partyraiser, Evil Activities, Andy the Core en Sickest Squad. In de Chill Zone kunnen de bezoekers genieten van verschillende party melodieën. Voor ieder is er dus wat wils aanwezig op the Qontinent.

Onze voorkeur gaat uit naar hardstyle/ raw hardstyle, dus The Firewall en Central Command zijn de stages waar wij op de laatste dag van The Qontinent het meest te vinden zullen zijn.

The Qontinent, Puyenbroeck - Wachtebeke (BE), 12-08-2018

Onze ervaring
Onze dag begon bij The Firewall met keiharde sets van Act of Rage en Phuture Noize waar wij extreem van hebben genoten. Beide presteerden erin om een unieke combo van raw hardstyle neer te zetten waar het publiek ook extreem goed op reageerde. Een goed begin van de dag.

Uiteindelijk weken we toch uit richting Central Command, omdat daar een rij aan goede namen klaar stond. Te beginnen met een exclusieve liveset van inmiddels groot icoon in de scene Pat-B. Zijn eigen logo komt tot leven (met behulp van zijn eigen outfit maar ook heel veel gele balonnen) tijdens deze liveset, waarin allerlei soorten muziek voorbij komen. We blikken terug, kijken vooruit en gaan ook een tikkeltje harder met wat hardcore tijdens deze set. Een prima begin van onze dag bij de Central Command.

Na Pat-B stond Sound Rush klaar om te gaan draaien. Het duo staat bekend om hun bijzondere euforische melodieen en timmeren daarmee flink aan de weg. Het duo bereikte dit jaar een nieuwe mijlpaal door het produceren van het anthem van Dreamfields. Op The Qontinent lieten de heren ook zien dat ze thuishoren op het hoofdpodium van The Qontinent. Alle euforische pareltjes van het duo komen voorbij, afgewisseld met old school geluiden. Een opvallende remix die de heren laten horen is van ‘High on Life’ van Martin Garrix. Op Facebook had het duo al laten zien aan deze remix bezig te zijn en maakte dus haar debuut op The Qontinent waar de remix goed werd ontvangen.

Een paar weken terug schreef dj Coone geschiedenis vanwege het debuut dat hij maakte op het hoofdpodium van Tomorrowland. De afterparty van dit moment vond absoluut plaats op de Central Command van the Qontinent. Coone stelt namelijk nooit teleur, ook niet op The Qontinent. De Central Command is afgeladen met enthousiaste hardstyle liefhebbers die compleet los gaan tijdens zijn set. Alle hits kwamen voorbij inclusief de meest recente plaat Trash Moment. Een samenwerking tussen Coone, Ummet Ozcan en MC Villain, zorgt een onwijs goede sfeer bij de Central Command.

The Qontinent, Puyenbroeck - Wachtebeke (BE), 12-08-2018

Even terug richting the Firewall om de live set van Public Enemies mee te pakken. Digital Punk en Hard Driver hebben in 2016 hun krachten gebundeld onder deze naam en zijn in een korte tijd uitgegroeid tot een groot begrip. In 30 minuten liet het duo zien waarom Public Enemies in zo’n korte tijd een groot begrip is geworden binnen de scene. Een korte, maar hele krachtige set weet het duo neer te zetten.

Terug richting de Central Command voor het Noorse duo Da Tweekaz. Deze twee mannen zijn zo gek als een deur, net als hun muziek. Echter zorgt dat er wel voor dat het duo een unieke act is en alle hardstyleliefhebbers bijvoorbeeld keihard Frozen mee laat zingen. Een recente track onder hun hardcore alias Tweekacore in samenwerking met Darren Styles ‘Crash and Burn’ is voor ons een nieuwe favoriet. De euforische sound met een tikkeltje gekkigheid is wat het zo leuk maakt om een set van Da Tweekaz bij te wonen.

De avond nadert langzaam. Tijd om wat harder te gaan en onderdeel te worden van The Project. Duo Sub Zero Project knalt alle rauwe beats om de oren van iedereen en daar wordt goed op gereageerd. Een euforische touch wordt toegevoegd wanneer de heren hun collab met Headhunterz ‘This is Our Church’ ten gehore brengen. Een plaat die goud waard is en live ook ontzettend goed werkt. Sub Zero Project stelt niet teleur en dat laten ze ook vandaag op The Qontinent weer zien.

The Qontinent, Puyenbroeck - Wachtebeke (BE), 12-08-2018

Des te donkerder, des te rauwer. Dat maakt the Qontinent zo sterk. Ran-D kreeg de eer om de Central Command af te sluiten. In combinatie met alle licht en laser effecten werd dit een perfecte afsluiter met het ultieme ‘Qontinent’ gevoel. Vanwege de droogte ontstonden er vlak voor het festival grote vraagtekens of de eindshow wel het nodige vuurwerk zou bevatten. Met ingezette maatregelen werd de laatste dag van The Qontinent afgesloten met licht, lasers en een mooie vuurwerkshow. De elfde editie van The Qontinent werd op spectaculaire wijze afgesloten door een goed gevulde line-up, uitstekend weer en een onwijs fijne sfeer. Bass Events en Q-dance zijn er weer in geslaagd om een succesvolle editie neer te zetten van het festival.

Was jij ook op The Qontinent? Van welke set heb jij het meest genoten?

Reporter: Danouschka De Haas
 
         
  Aanmelden
Contact
Back to Top
Huisregels
Algemeen
  Partyorganisatie
Algemeen
  Algemeen Over ons
  Member
Adverteren   Spelregels Het Team
 
Vacatures   Privacy Partners
    Helpdesk   Copyright FAQ