Login | Aanmelden | Help | Adverteren
Logo Guestzone

vorige volgende

Party Report: Drumcode Festival, NDSM Werf - Amsterdam, 18-08-2018

Drumcode Festival, NDSM Werf - Amsterdam, 18-08-2018
Foto:  Yannick van de Wijngaert

De zomer vliegt voorbij! Afgelopen weekend ging ik alweer naar mijn 5e festival dit seizoen: Drumcode Festival. Het is de allereerste editie en is een samenwerking tussen Drumcode (het Zweedse platenlabel van Adam Beyer), Awakenings en Bart Skils van Voltt.


Hoewel ik de laatste tijd meer van de (minimal) house feesten ben, vind ik het heerlijk om een dag keiharde techno te horen. Zo rijden we zaterdagmiddag in onze rave kleding opgetogen naar de NDSM. Een perfecte plek voor dit festival. Rauw, lekker ruim en veel beton. Veel decoratie en mooie aankleding zijn niet nodig. Het is enkel de techno die telt.

Omdat we als ‘press’ zijn uitgenodigd werden we geïnstrueerd om de borden ‘guest’ te volgen. Het parkeren gaat vlekkeloos, maar de borden ‘guest’ volgen blijkt een opgave. Medewerkers sturen ons van het kastje naar de muur en na een heel rondje om het festivalterrein te hebben gelopen komen we eindelijk bij de juiste entree. Dat mag de pret niet drukken. We worden hartelijk welkom geheten door Jef Grootes, onze contactpersoon van de PR afdeling. Helaas kunnen er geen interviews worden afgenomen, maar des te meer tijd is er over om volop te kunnen genieten van het festival zelf!

Drumcode Festival, NDSM Werf - Amsterdam, 18-08-2018
Foto: Yannick van de Wijngaert

Eenmaal binnen is het meteen feest. We verkennen het terrein en bekijken de bezoekers. De gemiddelde leeftijd is gelukkig wat hoger en er hangt direct een goede vibe. Mij kun je uittekenen in een zwarte rave outfit en zwarte Dr Martens, maar een aantal mensen hebben zich echt flink uitgedost. Milkshake Festival is er bijna niks bij. We leggen een bodempje bij de Pofferdikkie en lopen techno-opa Johan de Vries tegen het lijf. Wat een gouden vent: 86 jaar, hartstikke fit en danst bijna iedereen eruit!

Het terrein kent vier stages. Twee grote buitenstages, een intiemere stage verstopt achter een container en een lekkere technotent. We beginnen bij de grote Red stage. We komen er goed in met Ilario Alicante. Deze Italiaan weet hoe hij de connectie houdt met het publiek. Omdat ik de andere stages nog wil zien vóórdat Pan-Pot draait om 17.30, besluiten we snel even een kijkje te nemen bij de Yellow, Purple en Blue stages. De Yellow stage wint het voor mij wat betreft sfeer. Intiem, half overdekt en de DJ’s staan dicht bij het publiek. Het is de setting waar ik tegenwoordig van houd.

Drumcode Festival, NDSM Werf - Amsterdam, 18-08-2018
Foto:  Yannick van de Wijngaert

Dan gaan we terug naar de Red stage. Pan-Pot is net begonnen. Deze heren zijn ware teamplayers. Hun dynamiek is perfect en voor Drumcode zetten ze een heerlijke harde set neer. Het is mooi om te zien hoe dit duo zich moeiteloos aanpast aan de omgeving. Zo zag ik ze eerder op de waterfloor in Watergate, toen draaiden ze meer richting tech-house. Bij Drumcode leveren ze exact wat je bij Drumcode verwacht: banging techno. Het is tijdens deze set dat we onze nieuwe beste vrienden ontmoeten en zijn we onafscheidelijk. Na Pan-Pot zijn we even toe aan een intermezzo en dit vinden we bij Adam Port en &ME bij de Yellow stage. Opnieuw besef ik me hoe fijn deze stage is. De muziek van dit duo is melodieus en warm. Zoals Adam Beyer het zelf omschrijft: “They’ve done a lot of good music production together, very musical, organic, warm stuff that touches the heart.” De muziek maakt me intens gelukkig; het is mijn favoriete set van de dag.

De laatste paar uur switchen we tussen de Red & Blue stage. Helden Enrico Sangiuliano en Joseph Capriati komen voorbij. We dansen hard en de tijd gaat zo snel! We krijgen keuzestress als we moeten beslissen waar we afsluiten. Good ol’ techno bij Adam Beyer of beuken bij Amelie Lens? Uiteindelijk zien we ze allebei, maar de laatste minuten gaan we los bij Amelie. Ooit werkte ze in de mode en had ze een eigen breakfast-label, maar een paar jaar terug besloot ze het roer om te gooien en de focus alleen op muziek te leggen. Het heeft haar geen windeieren gelegd. Met haar keiharde techno weet ze de harten te raken van duizenden fans. Het is een mooie set om de dag mee af te sluiten. Ik kan niets anders zeggen dan dat de eerste editie van Drumcode Festival een groot succes is. Een festival voor de echte techno liefhebber en waar je jezelf helemaal kan verliezen.

Drumcode Festival, NDSM Werf - Amsterdam, 18-08-2018
Foto: Simon Trel

Reporter: Suzanne Van kooij
 
         
  Aanmelden
Contact
Back to Top
Huisregels
Algemeen
  Partyorganisatie
Algemeen
  Algemeen Over ons
  Member
Adverteren   Spelregels Het Team
 
Vacatures   Privacy Partners
    Helpdesk   Copyright FAQ