Login | Aanmelden | Help | Adverteren
Logo Guestzone

vorige volgende

Party Report: Decibel Outdoor, Beekse Bergen - Hilvarenbeek, 18-08-2018

Decibel Outdoor, Beekse Bergen - Hilvarenbeek, 18-08-2018

Een van de grootste harder styles festivals van het seizoen. Het is weer eens tijd voor Decibel! De weersvoorspellingen zijn uiterst positief. Met maar liefst 14 stages is er voor ieder wat wils. Van oldschool tot keiharde uptempo, alles is aanwezig. Wij vertrekken met goede moed richting Hilvarenbeek.

Waar wij normaal gesproken van raw en uptempo houden, besluiten we het even heel anders aan te pakken dan normaal. Zonder enige trackkennis van vroegâh, kiezen wij ervoor om een keertje vol van de old school te genieten. Het gezegde luidt nou eenmaal: wie de early niet eert, is de hardcore niet weerdt?! Ik kan je vertellen, dit gaan we zeker vaker doen!

Bij aankomst is het parkeren zo gepiept. Ook het halen van kluisjes en muntjes is rap gedaan, zodat we zo snel mogelijk kunnen gaan genieten van het immens grote festival. Wij beginnen onze tocht bij The Truck Stop. Hier staat oude legende Bass-D de boel op stelten te zetten. De sfeer was uiterst gezellig! Alhoewel mijn entourage nog wel wat tracks herkende, kende ik er geen. Tegen het einde van de set werd er harder gedraaid dan ik had verwacht. Bass-D komt voortaan zeker op mijn lijstje te staan op festivals, wat een heerlijke set!

Decibel Outdoor, Beekse Bergen - Hilvarenbeek, 18-08-2018

Na Bass-D besluiten wij naar Panic te lopen, maar onderweg stoppen we even bij de Tires & Tracks stage. De stage die de house classics vertegenwoordigt. Benny Rodrigues, wie kent die nou niet?! We stoppen even en genieten eigenlijk van heerlijke platen. Als we dan verder willen lopen horen we dat hij de track ‘Robert Armani - Hit Hard’ erin knalt. We hollen even snel terug en genieten met volle teugen. Deze heb ik echt al heel lang niet gehoord. Dit zijn toch ook echt de mooie momenten op zo’n festival!

Paniek in Hilvarenbeek!
Bij de Motel-Inn stage is het de beurt aan Panic. De stage staat tot de rand vol. De gezelligheid bij de early is echt dik aanwezig als ik om me heen kijk. Ook al is Panic van de oude garde, populair en veel bezocht blijft hij nog steeds. Buiten dat om was deze early rave set ook echt fantastisch gezellig. De paniek was zeker weer aanwezig!

Om 16:00 uur besluiten we naar de Toxic Lab te gaan voor The Sickest Squad. Bij aankomst zijn we helaas wel teleurgesteld door het geluid. Als klapper op de vuurpijl valt het geluid dan ook nog eens uit. Meestal duurt dit maar een minuutje, maar hier duurde dit toch wel een flinke tijd. De MC deed zeker zijn best om de boel gezellig te houden, wat hem ook goed lukte. Helaas zijn we tegen de tijd dat de muziek weer aan staat al uit ons ritme en vervolgen wij onze weg.

Decibel Outdoor, Beekse Bergen - Hilvarenbeek, 18-08-2018

E-Force
Wij kiezen ervoor om toch bij de raw even te gaan spieken bij E-Force. Dit is en blijft een van mijn favorieten uit de raw scene. Daar waar hij mij nog nooit teleurgesteld heeft, doet hij dit vandaag ook niet. Met ‘E-Force & Deetox - Rawness’ en ‘Warforce - Reloaded’ krijgt hij het hele publiek compleet aan het zagen! Wat een lekkere harde set is dit weer. Met ‘Neroz - Pinsir’ krijgt hij het hele publiek mee om de bijbehorende pinsir beweging na te doen! Wat een top sfeer!

The Godfather Of Hardcore
Wij vervolgen onze weg terug naar de Truck Stop voor The Godfather Of Hardcore, niemand minder dan Paultje Elstak met The Godfather Showcase! Voor deze legende is het moeilijker om een slechte set (nog nooit gehoord overigens) neer te zetten, dan een goede! Tijdens deze showcase werd er zeker heerlijk hard gedraaid. Als kers op de taart kwamen er nog wat goede vrouwelijke hakkers on stage die de sfeer zeker veel goeds deden.

Ruffneck - 25 Years Of Fuck You
Na Paul rennen we door naar de Motel-Inn voor de volgende set. Alhoewel ik normaal ten alle tijden altijd voor mijn favoriet N-Vitral kies, kies ik dit keer voor wat anders. Het is tijd voor Ruffneck, die klaar staat voor een 100% pure live set met ‘25 Years Of Fuck You’. Alle tracks die in zijn set gedraaid worden, zijn 100% on the spot gemixt en gevormd. Als verrassing komt MC Jeff ook nog, die totaal geen idee heeft van wanneer de breaks komen. Toch is dit echt een set van goud en een van de betere sets die ik heb gehoord. Wat een held die Ruffneck, heel jammer dat dit alles maar een half uur heeft geduurd!

Decibel Outdoor, Beekse Bergen - Hilvarenbeek, 18-08-2018

Na Ruffneck slenteren we eigenlijk een beetje rond en eindigen hier en daar. We rammen even mee op Warface, scoren wat te eten en gaan vervolgens in de draaimolen (ik voelde me weer kind ja). Om 20:30 gaan we wel even een niveautje hoger.

Sjammienators
Als er één uptempo artiest is waar ik zeker fan van ben, is het Sjammienators. Achterin bij de Toxic Lab gaat het compleet omhoog in het aantal bpm’s. Met tracks als ‘Sjammienators - Ode’ en ‘Sjammienators - Rebel For Kickz’ besef ik even hoe erg ik uptempo toch wel gemist heb de hele dag! Dit is overigens een van de beste setjes die ik gehoord heb van Sjammienators. Het ramt flink door met weinig (te) lange breaks. Precies waar ik van hou!

Decibel Outdoor, Beekse Bergen - Hilvarenbeek, 18-08-2018

Na de Sjammienators zijn we eigenlijk al best heel moe. Voor de mensen die nog nooit naar Decibel zijn geweest: het aantal kilometers dat je aflegt op dit festival is bizar! Het terrein is zo groot! En met zoveel verschillende artiesten met een timetable waar je van hot naar her moet rennen om je eigen artiesten te zien: dit is gewoon een dagje sportschool! Toch wagen we ons nog even aan het sporten en sluiten af bij DJ Rob en op de Desperado’s stage bij de uiterst gestoorde en gezellige set van Jayson Payne en The Darkraver.

Een dag vol vernieuwing
Decibel is dit jaar voor mij eigenlijk een soort ontdekkingsreis geweest. Waar ik normaal niet veel bij de early en millenium sta, is me vandaag toch geleerd dat deze setjes echt op mijn lijstje zouden moeten staan. Ze zijn minstens zo lekker als een uptempo of raw set, en de sfeer bij deze sets is echt ongekend. Ik ben aangenaam verrast! Volgend jaar ben ik er zeker weer bij, met mijn eigen timetable van een mix van early, uptempo, millenium en raw!

Decibel Outdoor, Beekse Bergen - Hilvarenbeek, 18-08-2018

Beeld: Decibel Outdoor

Reporter: Sasha Dijkhoff
 
         
  Aanmelden
Contact
Back to Top
Huisregels
Algemeen
  Partyorganisatie
Algemeen
  Algemeen Over ons
  Member
Adverteren   Spelregels Het Team
 
Vacatures   Privacy Partners
    Helpdesk   Copyright FAQ